Trainingsschema
Slecht-weer Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

Juli 2012

Van de bestuurstafel
Ook in de nieuwsbrief willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in: 'Van de bestuurstafel'

Bestuurlijk nieuws
Het bestuur dankt allen en in het bijzonder de Commissie Activiteiten die aan de feestweek meegewerkt hebben. Het was een gezellige en warme week.

Het Jobe Sports in- en uitzwaaitoernooi op 1 en 2 juni is voor de 1e keer georganiseerd en heeft tot heel veel positieve reacties geleid. Alle vrijwilligers danken we voor hun grote inzet en in het bijzonder danken we Wim Steenbekkers en Leon Pompen voor de organisatie.

De zomerstop is nu echt begonnen. Er wordt niet meer getraind, de velden zijn weer ingezaaid en het sportpark wordt op orde gebracht voor volgend seizoen. Toch zijn er nog velen bezig om de elftalindelingen, trainingsschema’s, oefenprogramma’s etc. volledig af te ronden.
Het uitbrengen van het informatieboek wordt medio juli verwacht.

Na elk seizoen blijven er in grote getale sportkleding, sport- en voetbalschoenen en gewone kleding achter op het sportpark. DSC kan dit niet blijven bewaren !
Tot 1 augustus is er nog de gelegenheid om verloren en vergeten spullen op te halen. Denk je iets te missen, neem dan even contact op !

Lief & leed
John en Marian de Vaan vierden 30 juni hun 25 jarig huwelijksfeest. We wensen hen, Jos, Nick en Marjolein samen nog vele mooie jaren toe.

Hartelijk gefeliciteerd !

Vrijwilligers in beeld
Chris Hooijmans, Wout Grandia, Jos Essing, Siebert van Hooft, Sieb van Hooft, Peter Muller, Gijs van Hemert en Raymond Leerintveld bouwden de tent op in nog bijzonder slecht weer.

Voor het afbreken van de tent werkten mee Rick de Leeuw, Coen van Hooft, Raymond Leerintveld en Siebert van Hooft.

Henk de Weerd, Chris Hooijmans , Tini Vogel , Ad van Heesch en Siebert van Hooft plaatsten de nieuwe dugouts op veld 2.

Vele leiders en trainers van elftallen die zich wekelijks inzetten gaan in het nieuwe seizoen verder maar er zijn ook trainers en leiders die stoppen. We willen hen bedanken voor hun inzet voor de jeugd en senioren van DSC en hopen ze nog vaak op ons sportpark te treffen.

Aan allen onze hartelijke dank !

Sponsor in beeld
We feliciteren de jubilerende businessclubleden MCD en Loodgietersbedrijf de Grouw. We hopen onze samenwerking met hen nog lang te kunnen voortzetten.
Rederij Hooijmans sponsort 2 uitingen links en rechts naast de dugouts op het hoofdveld
F5 kreeg kampioensshirts gesponsord door de Gebr. Verhoeven uit Velddriel

Aan alle sponsoren onze hartelijke dank !

Uitslag loterij
De Club van 100 heeft ism de commissie Activiteiten de traditionele loterij voor de feestweek georganiseerd. De hoofdprijs van € 250,- is gewonnen door Adrie van Liempt. De opbrengst van de loterij is ingezet voor de aanschaf van de dugouts op veld 2.
Aan iedereen dank die hier aan bijgedragen heeft !

Huldiging jeugdkampioenen
Op maandagavond in de feestweek zijn de jeugdkampioenen gehuldigd met muzikale ondersteuning door DES. De huldigingsparade liep van het Mgr Zwijsenplein naar het hoofdveld van DSC.

Accommodatie
Het meubilair van het clubhuis wordt eind juni vervangen en dat was erg nodig ook ! Voorafgaand wordt de vloer nog behandeld en moet alles er aan het begin van het seizoen weer tip top uit zien, zelfs inclusief de naar Jupiler omgebouwde klokken. Heeft u interesse in het oude meubilair, laat het ons dan even weten.

Cursus Techniektrainer
Op 23 april is door Tom de Vaan namens de Hoofdsponsoren Jeugdplan DSC aan de geslaagde cursisten een kadobon uitgereikt. De geslaagden zijn Jurgen van Herwaarden, Marc Dentener, Sjors Maas, Marvin van Hezik, Wim Steenbekkers, Bjorn Maassen, Hans Pompen, Lennart Visser en Paul van den Bergh. Door deze groei en inzet van het eigen opleidingskader is DSC in staat onze leden beter op te leiden
Allen gefeliciteerd en dank voor jullie inzet !

Afscheid van prestatievoetbal
Op de 1e zaterdag van de feestweek speelden oud kampioenen onderling ter gelegenheid van het afscheid van een aantal selectiespelers. Martijn van Wessel, 18 jaar selectiespeler, Niek Nendels en Martijn van Eeuwijk, beide 14 jaar selectiespeler, waren wel de opvallendste namen naast Martijn van Herwaarden, Jan Burg en Thomas Weiss. Na de wedstrijd bleef het nog lang gezellig en werden vele herinneringen opgehaald met oud spelers, trainers en leiders.

1-2tje
In de rubriek; '1-2tje' leggen we een lid van DSC een aantal keuzes voor waar hij of zij er slechts één van mag kiezen. Dit keer leggen we de keuzes voor aan Rick de Leeuw. Rick is de laatste tijd erg actief binnen de vereniging, vroeger als speler en tegenwoordig als lid van de Communicatie Commissie, trainer van DSC D1 & E3, én trainer van Voetbalschool Maasdriel.Stellingen:
Club binnenland: SC Heerenveen / AZ Alkmaar
AZ Alkmaar. Ik kies AZ omdat zij attractief proberen te voetballen.

Activiteit: Training geven / Zelf voetballen
Training geven, ondanks dat ik lange tijd met veel plezier gevoetbald heb. Ik haal veel voldoening uit het bezig zijn met de kinderen, en het aanleren van nieuwe vaardigheden.

Politiek: PVDA / VVD
VVD. Ik vindt dat iedereen op zijn manier het maximale uit zijn leven moet kunnen halen, zonder dat de overheid zich daar te veel mee bemoeit.

Voetbal: Kunstgras / Echt gras
Kunstgras. Ik heb jarenlang bij RKVSC op echt gras gevoetbald en kan je verzekeren dat het dan echt een verademing is als je op ‘ons’ kunstgras mag voetballen.

Spits Oranje: Huntelaar / van Persie
van Persie. Hoewel Huntelaar vaak op de goede plaats staat, en garant staat voor goals vindt ik van Persie de betere voetballer.

Stadion: Camp Nou / Old Trafford
Old Trafford. Ik ben al jaren fan van Manchester United en hoop hier dan ook in de nabije toekomst eens naar toe te kunnen gaan.

Televisie: VI Oranje / Studio Sportzomer
VI Oranje. De vaak ongenuanceerde uitspraken en de ontspannen sfeer maken dit mijn favoriet.

Muziek: Bruce Springsteen / Bon Jovi
Bon Jovi. Mijn vader luisterde vroeger vaak naar deze band en heeft me hier eigenlijk een beetje mee ‘besmet’.

Buitenlandse voetballers: Roy Keane / Paul Scholes
Roy Keane. Misschien niet de beste voetballer maar wel een echte persoonlijkheid die voor niemand ontzag had, voor mij hét voorbeeld dat je door keihard te werken zeer succesvol kunt worden.

Auto`s: BMW / Mercedes
BMW. Ik vindt dat beide merken mooie, goede auto’s op de markt brengen maar neig toch meer naar BMW.

Merken: Nike / Adidas
Adidas, Hier is niet echt een reden voor. Ik heb altijd Adidas voetbalschoenen gehad, en doordat deze goed bevallen is het een gewoonte geworden om Adidas te kopen.

Economie: Euro / Gulden
Euro, Alhoewel ik vindt dat het huidige (Europese) monetaire systeem niet werkt, zou ik het een grote stap terug vinden als we de gulden weer in zouden voeren.

Games: Xbox 360 / Playstation 3
Playstation 3, speel hier in mijn vrije tijd wel eens op en ben er zeer tevreden over.


Lid aan het woord
In de rubriek; ‘Lid aan het woord...’, stellen we enkele vragen aan een lid van DSC. In deze editie is het de beurt aan Martijn van Wessel. Martijn was jarenlang als keeper een vaste waarde in de selectie van DSC en heeft de nodige successen meegemaakt. Afgelopen seizoen heeft hij besloten om een stapje terug te doen en in de lagere elftallen te gaan voetballen. Tijd dus voor een gesprek met Martijn van Wessel…Hey Martijn, de meesten mensen zullen je wel kennen maar voor degene die je nog niet kennen, stel je even kort voor:
Zoals jullie al hebben kunnen lezen is mijn naam Martijn van Wessel, mijn leeftijd is 37 jaar en ik woon in Kerkdriel samen met mijn vriendin Ilse en onze hond Elvis. Naast voetballen is motorrijden en motorsport een grote hobby van me. Verder luister ik graag naar goede muziek (hierover verschillen de meningen) en hou ik van lekker eten en drinken.

Hoe is het vroeger allemaal begonnen met voetballen?
In mijn jongere jaren (lang geleden) speelden wij (onder andere de familie van Cromvoirt, Dennis Hoezen en ik) altijd op de veldjes aan de Hogebankweg of de Paterstraat. Ik ben pas op mijn 10e lid geworden bij Velddriel (daar zaten wat klasgenoten) en op mijn 11e naar DSC gegaan.

Ben je altijd keeper geweest of heb je ook nog weleens als veld speler gespeeld?
Altijd gekeept, ik heb nooit gevoetbald, de meeste lezers weten wel waarom.

Hoe heb je de tijd in de jeugd afdeling ervaren?
Enorm leuk en positief. Wij hadden een redelijk vaste groep onder leiding van Gos Versteeg en Hans Verhoeven waarmee we eigenlijk de hele jeugd doorlopen hebben. We zijn in de C en A kampioen geworden en promoveerden daardoor naar de A-topklasse wat toen (rond 1992) voor DSC hoog was. Onze leiders waren altijd zeer actief dus we hadden veel leuke dingen te doen en altijd goede sponsoren. Al met al een mooie tijd waarbij je later pas beseft dat het toen allemaal erg goed geregeld was.

Na de jeugd heb je vrij snel de stap gemaakt naar de selectie. Hoe beviel dat en was er enig verschil merkbaar?
In het 1e spelen was natuurlijk het doel. In die tijd voetbalde DSC in de 5e klasse (er was nog een 6e klasse) na enkele keren gedegradeerd te zijn. Er moest gewerkt worden aan een nieuw team dat een mix was van enkele oudere ervaren spelers en de doorstroming van onze generatie. De sfeer onderling was goed en de motivatie was enorm. We wilden naar de 4e klasse !. Daardoor was soms de druk groot en haalden we het in de eerste seizoenen iedere keer net niet. Ook omdat we niet ervaren genoeg waren. In 1997 werden we kampioen en groeiden we uit tot een stabiele 4e klasser. Het grootste verschil met de jeugd vond ik de beleving rondom een 1e elftal. Mensen die je niet kent spreken je aan over het voetballen en dat had ik toen nooit verwacht.

Na al die jaren heb je natuurlijk verschillende (keepers) trainers meegemaakt. Van welke trainer heb je het meest geleerd?
Het is moeilijk om hier antwoord op te geven. Van iedere trainer leer je iets. Zonder anderen te kort te willen doen zal ik enkele namen noemen.

Als velddtrainers noem ik Leo Ouwens, Albert van Heijningen en Eric Meulendijk als de betere, waarbij ieder een eigen aanpak heeft. Bij de een ligt de focus meer op discipline terwijl de ander een meer tactische benadering heeft.

Keeperstraining heb ik gelukkig bijna altijd gehad (specifieke training is nodig voor een keeper) waarbij Adrie Schippers heel belangrijk is geweest omdat hij toch zeker wel een seizoen of 8 met Arjan Baggerman en mij in de modder heeft lopen dollen, met het doel om ons beter en sterker te maken. We trainden altijd scherp en intensief. Als keeper moet je fit zijn om je in de wedstrijd te kunnen blijven concentreren.

Wat beschouw je na al die jaren in de selectie als het hoogtepunt?
Dat zijn er eigenlijk 3, de kampioenschappen in 1997 als 1e keeper en in 2010 (weliswaar als 2e keeper) en het behalen van de nacompetitie in seizoen 2002/2003 (denk ik) toen we met een hele smalle selectie (met medewerking van 3 Tsjechen) net de finale van de nacompetitie niet haalden. In dat seizoen hadden we net genoeg spelers voor het 1e elftal en vooraf waren de verwachtingen niet hoog.

En het dieptepunt..?
Persoonlijk zonder twijfel het seizoen 2007/2008 waarin ik in het 3e moest gaan keepen (wel kampioen geworden). Verder was ik graag nog een keer kampioen geworden met het 2e, wat er de laatste jaren wel inzat maar we niet hebben waargemaakt.

Als je kijkt naar het begin van je carriere in de selectie en nu, wat is dan volgens jou de grootste verandering?
Toen wij naar de selectie gingen was de onderlinge sfeer en het acceptatievermogen groter. Wij zaten na de wedstrijd met de hele groep (inclusief vrouwen, indien aanwezig) aan tafel en dat was vanzelfsprekend. Voor mijn gevoel was er meer teamspirit. Als er op trainen een keer iemand geraakt werd dan werd daar niet over gediscussieerd maar werd dat geaccepteerd. De laatste seizoenen heb ik dat in de huidige groep wel eens gemist.

Afgelopen seizoen was je laatste seizoen in de selectie en nu heb je besloten om lager te gaan voetballen, was het een moeilijk keuze?
Het gevoel om te stoppen ontstaat natuurlijk niet ineens. Op een gegeven moment kreeg ik na al die jaren toch wat moeite met de verplichtingen. Ik merkte dat ik minder zin had om te trainen, en ik vind dat je toch zoveel mogelijk aanwezig moet zijn. Als lid van de selectie heb je een verantwoordelijkheid naar jezelf maar zeker ook naar de andere selectieleden. Dat was wel een moment om te gaan nadenken over stoppen. Aan de andere kant twijfel je omdat je jezelf fit voelt en je altijd het gevoel houdt om maximaal te willen presteren. Dus de keuze was best moeilijk ja, maar nu kijk ik toch ook wel tevreden terug op een mooie tijd.

Nu je lager gaat voetballen heb je vast meer tijd voor overige hobbies, waar ga je de komende tijd meer tijd aan besteden denk je?
Weet ik nog niet. Ik zal ongetwijfeld wat meer op de motor zitten, en verder denk ik dat ik bij DSC nog wel iets kan gaan doen maar wat precies dat zien we wel.

Als selectie speler heb je natuurlijk de nodige ervaring opgedaan. Zie je voor jezelf een carriere als trainer of leider in het verschiet?
Nog niet echt over nagedacht. Een carrière als voetbaltrainer sluit ik uit, maar keeperstrainer is wel een optie. Hier ga ik het komend seizoen maar eens over nadenken.

DSC kent natuurlijk een aantal talentvolle keepers die in de toekomst hopen op een vaste plek in het eerste elftal, heb je nog tips voor de jeugd spelers?
Hard trainen, zorgen dat je fit bent. Loop niet weg voor teleurstellingen. Het hoort erbij dat je fouten maakt of een keer gepasseerd wordt maar trek daar lering uit en kom (mentaal) sterker terug.

Hartstikke bedankt voor je tijd Martijn en voor alle mooie momenten in de selectie, doe het rustig aan in de lagere elftallen en succes met motorrijden!

Actie!
Actie!' is een rubriek die speciaal is bedoeld om grote (of kleine) activiteiten rondom de club onder de aandacht te brengen. Ditmaal een terugblik op het succesvol verlopen JOBE Sports In/uitzwaai toernooi.

Op 1 en 2 Juni jl. organiseerde JOBE Sports International en DSC Kerkdriel voor de eerste keer het in- uitzwaaitoernooi. Doelstelling van dit toernooi was om het huidige seizoen op een leuke manier af te sluiten en het nieuwe seizoen op te starten.

Op de eerste dag van het toernooi stonden o.a. een dropping en een panna- toernooi op het programma. Nadat de kinderen en begeleiding ‘s nachts in tenten op het sportpark hadden overnacht werd er op zaterdag een training door De Voetbalschool verzorgd. Ook was er een bal goochelaar aanwezig om zijn kunsten te vertonen.’s Middags maakten de spelers kennis met hun nieuwe teamgenoten en trainers van het aankomende seizoen. Al met al een zeer geslaagd weekend wat zeker voor herhaling vatbaar is.
DSC wil via deze weg dan ook zowel de sponsoren als vrijwilligers danken voor hun bijdrage aan dit geslaagde weekend!

Indien u de foto’s van dit weekend zou willen bekijken kunt u op onderstaande
link klikken. http://vvdsc.nl/fotoboek/album262-jobe_in-_en_uitzwaaitoernooi/

Oproep: Commissie Communicatie zoekt vrijwilligers
De Commissie Communicatie van DSC is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om zijn/haar steentje bij te dragen aan het verbeteren van de communicatie van onze mooie vereniging. Onder het motto van; 'vele handen maken licht werk' zoeken we mensen die een klein aantal uur in de maand tijd willen en kunnen vrij maken. We zijn voor meerdere communicatie werkzaamheden opzoek naar vrijwilligers dus kunnen we ongetwijfeld een takenpakket samenstellen dat jou aanstaat.

Commissie Communicatie
De communicatie commissie van DSC verzorgt voor de vereniging alle denkbare interne en externe uitingen. Denk hierbij aan de website, de nieuwsbrief, persberichten, advertenties en nog veel meer. Het streven is om zo veel mogelijk gebeurtenissen onder de aandacht te brengen, zodat de popularieit en de bekendheid van de club toe neemt.

Interesse?
Heb jij interesse en/of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met Henk van der Werf (henk_van_der_werf@hotmail.com).Kort Nieuws
Schoolvoetbal
Op woensdag 06 juni j.l. werden in de stromende regen de landelijke finalewedstrijden gespeeld van het KNVB schoolvoetbaltoernooi in Zeist. De beste 6 meisjes- en 6 jongensteams van Nederland traden hier aan.

De meisjes van de Mgr Zwijsenschool uit Kerkdriel deden voor het 2e opeenvolgende jaar mee. De verwachtingen waren hoog gespannen en de meisjes hadden er ontzettend veel zin in.De meisjes wisten in deze finale uiteindelijk een tweede plaats te bemachtigen. Een absolute top prestatie. Op school in Kerkdriel werden de meisjes door een grote groep medeleerlingen, familie en andere belangstellende groots ontvangen. Ook kregen zij uit handen van burgemeester de Cloe en wethouder John Leijdekkers een presentje.

Competitie indeling
De competitie indelingen voor de standaard jeugdelftallen (A1,B1,C1 en D1), de senioren lagere elftallen en de senioren standaard elftallen staan inmiddels op de officiële website van DSC: www.vvdsc.nl!

Voetbalkamp Kerkdriel
In 2012 organiseren De Voetbalschool en DSC Kerkdriel voor het vierde jaar een voetbalkamp in de zomervakantie. En wel van donderdag 12 juli tot en met zondag 15 juli 2012.

Tijdens het 4-daags kamp zullen de deelnemers trainingen krijgen van uiterst professionele trainers van De Voetbalschool. Aandachtspunten tijdens het voetbalkamp: Lichaamsbeheersing, Balbeheersing, Passen/trappen/aannemen, Duel 1vs1 aanvallend & verdedigend, Scoren, Kleine en grote partijspelen.

Er zal dagelijks getraind gaan worden van 10.00-12.00 uur en van 13.00-15.00 uur.

De kosten bedragen slechts € 99,00, inclusief T-shirt, verzekering en aandenken. Inschrijving is mogelijk voor iedereen geboren tussen 1 januari 1998 en 31 december 2006.
Inschrijven kan via deze link naar de site van De Voetbalschool: http://www.devoetbalschool.nl/nl/agenda/12-juli-2012/voebalkamp-kerkdriel.

'Scoren!' met Vakantie
Via deze weg wil de redactie van ‘Scoren!’ u mededelen dat deze editie de laatste nieuwsbrief van het seizoen is. Met veel plezier hebben we u het afgelopen jaar voorzien van het laatste nieuws omtrent de vereniging. In de maand Augustus heeft de redactie vakantie maar in September zijn we weer terug met de eerste nieuwsbrief van het nieuwe seizoen.

Alvast een fijne vakantie en tot het nieuwe seizoen!