Trainingsschema
Standaard Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

April 2012

Van de bestuurstafel
Ook in de nieuwsbrief willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in: 'Van de bestuurstafel'.

Bestuurlijk nieuws
Het bestuur dankt allen die aan het jubileumweekend meegewerkt hebben. Het was een gezellig weekend. Burgermeester de Cloe en vertegenwoordiger van de Hoofd-  en Hoofdjeugdsponsoren John van Hooft openden officieel het feestweekend.Het bestuur feliciteert de jubilerende verenigingen Koninklijke Harmonie Semper Crescendo (125) en Carnavals Vereniging de Peuteblekers (44).

Tijdens de “Waard op de Kaart” was DSC vertegenwoordigd met de Mini F die in een pannakooi lieten zien dat je ook daar plezier kan hebben. Vele Kerkdrielenaren kwamen ook een kijkje nemen bij de Ker-Rolls, atelier uit vrije hand’, balletschool Bommelerwaard en natuurlijk was ook de champignon en andere paddenstoelenkweek nadrukkelijk aanwezig. Restaurant Dukdalf bereidde deze producten in diverse gerechtjes. Het was een geslaagde primeur!

Het bestuur bezegelde met de heer L. Monseurs van AB-Inbev de overeenkomst met Jupiler.

Prestaties
Vele teams zijn nog in een sportieve strijd verwikkeld om kampioenschap, promotie of degradatie. We wensen alle teams heel veel succes toe bij het bereiken van hun doelen! Zo slaagde F1 er in om zich in de Hoofdklasse te handenhaven na een zwaar seizoen. Een hele mooie prestatie en beloning voor het harde werken, uiteraard ook voor Henk en Ton. Ook de E1 is er wederom in geslaagd om goed te presteren in de Hoofdklasse. Hoewel de competitie nog niet is afgelopen, kan een top 5 notering niet meer mis gaan. Een geweldige prestatie.

Enkele elftallen zijn inmiddels al kampioen. DSC Dames 1 won op dinsdagavond 17 april en werd daarmee kampioen. Een klein glaasje werd gedronken. Het feest zal volgen en ons vast niet ontgaan.
Op 22 april werd  E 5 kampioen, het team begeleid door Dave en Gos Versteeg. Lukte het in het najaar van 2011 net niet, nu werd medekoploper  OJC in een rechtstreeks duel na een spannende wedstrijd verslagen.

We wensen de andere teams vast veel succes toe.

Aan alle Kampioenen onze hartelijke felicitaties !

Lief & leed
Helaas zijn ons weer een aantal mensen ontvallen. Oud lid van de sponsorcommissie , Aart van der Werf overleed onlangs. DSC 7 leider Piet van der Kammen verloor zijn vrouw Hes en Kevin de Raad moest afscheid nemen van zijn moeder Petra.
We wensen alle families en vrienden veel sterkte met het verwerken van hun verlies !

Freek Boeren kreeg promotie bij Plieger.
Hartelijk gefeliciteerd !

Vrijwilligers in beeld
Richard van As, Henk de Weerd, Ad van Heesch, Jack Ackermans en Siebert van Hooft  hebben reclame uitingen vervangen en opgehangen. 
Helaas hadden we onlangs een verstopte riolering. Bij het ontstoppen bleken er snoeppapier, dopje van frisdrankflesjes en ander materiaal tevoorschijn te komen wat er niet thuis hoort. Let op wat je in de toilet of afvoer gooit ! Siebert van Hooft, Henk de Weerd, Martien van der Zalm, Ad van Heesch, Jos Essing, Bas en Maurits Vos en M.H. van Herwijnen werkten aan het herstel.

Ad van Heesch en Jan Piels bouwde de tent die van cafe Babbels geleend kon worden tijdens het jubileumweekend op en braken deze weer af na het weekend.

Aan allen onze hartelijke dank !

Paaseieren zoeken
Op 1e paasdag was er weer het traditionele paaseieren zoeken voor de F en mini F jeugd georganiseerd.

De uitslag van de paaskleurwedstrijd werd daar bekend gemaakt. De winnaars waren:
Geert van Herwijnen (9), Justin van Zuilekom (8), Jeffe van Namen (7), Caitlin van den Boogaard (7), Mauritz van de Rest (6), Jaffar (5) en Bibi Maassen (4). De 3 gouden eieren bij het paaseieren zoeken werden gevonden door Geert van Herwijnen (DSC rugzak), Mauritz van de Rest (DSC rugzak) en Dean van Offeren (voetbal). De activiteitencommissie dankt Slagerij Gijs Sars voor het sponsoren van de prachtig gekleurde eieren en Schildersbedrijf Gijs van Hemert en kantinebeheerder Riek van Hemert voor het sponsoren van de chocolade paashazen die aan alle deelnemende kinderen werden uitgedeeld.

Ook gaat dank uit naar Jan van Lent die de bewegende beelden vastlegde en er voor zorgde dat het allemaal ook op RTM te zien was.

Sponsor in beeld
Cafe Babbels sponsorde de tent die bij het jubileumweekend gebruikt is. Ook sponsorde Caravanstalling van Herwijnen het jubileum weekend met Henk Bernard.
Tijdens het jubileumweekend is Mari van namen bedankt voor de steun die hij als Hoofdjeugdsponsoren aan DSC toezegde.
Jolene sponsorde de bloemen die DSC mocht uitreiken!
DSC 4 keeper Theo Hooijmans is door van Herwijnen Caravan Stalling volledig in het nieuw gestoken.
We danken Jos van Boxtel die een donatie gaf omdat zijn dochter Mieke bij DSC haar maatschappelijke stage kon voldoen.Schoolvoetbal
Dit jaar heeft het KNVB schoolvoetbaltoernooi plaats gevonden in Ammerzoden.
Op 2 opeenvolgende woensdag middagen werd er op de velden van Jan van Arckel gestreden om de felbegeerde bokaal. Op 11 april door de meisjes en 18 april door de jongens. Zoals u misschien nog weet, is vorig jaar het meisjes team van de Mgr Zwijsenschool 3e van Nederland geworden. Dit jaar zijn die meisjes (die bijna allemaal bij DSC voetballen) het toernooi heel goed begonnen, zij werden ongeslagen 1e, met een doelsaldo van ca 40 voor en 0 tegen.
Het 2e meisjesteam werd ook nog heel knap 4e.
Een week later lukte het ook het jongensteam van de Mgr. Zwijsenschool om het toernooi te winnen. Ook deze jongens spelen allemaal bij DSC. Zij wonnen in een spannende finale , na het nemen van strafschoppen, van De Schakel uit Ammerzoden.
De beide teams gaan nu een ronde verder. Deze zal gespeeld worden op de velden van MEC’07 op 23 mei a.s.

Wij wensen de jongens en meisjes heel veel succes.

Accommodatie
Maandag 16 april zijn nieuwe terrastafels geplaatst. In combinatie met de reeds aangeschafte stoelen hebben we nu een leuk terras gemaakt. Grote parasols zullen binnenkort nog geplaatst worden. We hopen dat iedereen met zorg met het nieuwe meubilair omgaat, zodat we er nog lang van kunnen genieten !

Even Voorstellen
Na het vertrek van Edwin van den Braak staat er sinds een aantal weken een nieuwe trainer voor de groep bij DSC B1. De redactie van ‘Scoren’! vond het daarom de hoogste tijd om de enthousiaste nieuwe trainer Marc Dentener ‘even voor te stellen’ aan de rest van vereniging.

Stel je even kort voor?
Hallo beste DSC’ers, zoals jullie hiervoor al hebben kunnen lezen is mijn naam Marc Dentener. Ik heb eind vorig jaar Abraham gezien, ben getrouwd met Sabine en heb twee zoons, Jesse (13) en Timo (10). Ik woon al sinds 1993 in Den Bosch (De Maasvallei). Ik werk bij Brabant Water, het bedrijf dat het lekkerste drinkwater van Nederland produceert.

Hoe ben je bij DSC terecht gekomen?
Lenard Weber, die ik uit het trainerscircuit ken, heeft mij tegen het einde van 2011 gebeld met de vraag of ik een keer bij DSC wilde komen voor een gesprek met Jan Burg en hem. Dat heb ik gedaan en het klikte. De rest is bekend.

Wat is je achtergrond in de voetballerij?
Vanaf mijn 7de heb ik gevoetbald bij Stiphout Vooruit. Daar heb ik met veel plezier tot mijn 16de gespeeld. In mijn laatste seizoen bij Stiphout Vooruit zijn wij met de B1 kampioen geworden.
Toen ben ik verhuisd naar Sint Michielsgestel waar ik in de A1 gespeeld heb. Ik stak er niet zodanig bovenuit dat ik in het eerste van Sint Michielsgestel terecht kwam. Na enkele jaren bij de senioren ben ik in militaire dienst gegaan, waarna het voetbal buiten beeld is geraakt. Ben toen actief gaan tennissen en zaalvoetballen. Toen mijn oudste zoon ging voetballen ben ik er weer ingerold en werd zo enthousiast dat ik verschillende trainerscursussen heb gevolgd. Ik heb al verschillende teams getraind.

Wat is je eerste indruk van DSC als vereniging?
De eerste indruk is dat DSC een club is die ambitieus is en aan de weg timmert om haar jeugdopleiding steeds beter te maken. Daarnaast is het een zeer sociale sfeervolle club waar zowel spelers, begeleiders, trainers als ouders zich thuis voelen. Ambitie en sociaal passen heel goed bij mij.
Wat vind je van de kwaliteit van de jeugd bij DSC?
Er lopen veel goede spelers binnen de jeugd waaraan DSC nog veel plezier kan beleven. Vooral in de onderbouw beschikt DSC over enkele hele goede lichtingen. De bovenbouw heeft het over de totale linie moeilijk, maar ook daar lopen een aantal spelers rond die in potentie het eerste kunnen halen.

Wat is je doelstelling voor de rest van het seizoen met de B1?
De B1 maakt een moeilijk seizoen door. De resultaten laten zien dat de eerste klasse gewoon te zwaar is voor dit team. Dat is nu een feit waar wij tot het einde van het seizoen mee moeten dealen. De belangrijkste doelstelling voor de rest van het seizoen is dat de spelers en begeleiding plezier in het spelletje voetbal blijven houden. De indeling voor volgend seizoen zal realistischer zijn zodat vaker gewonnen zal gaan worden. Naast het behouden van plezier in voetbal wordt natuurlijk ook gewerkt aan techniek en tactiek zodat de spelers ook beter worden. Wij blijven dus serieus trainen en alles geven tijdens de wedstrijden.

Heb je al een idee hoe je het na dit seizoen aan wil gaan pakken?
Het grootste gedeelte van de huidige B1 blijft nog een jaartje in de B1. Volgend seizoen ga ik de A1 trainen. De jongens uit de A1 moet ik nog leren kennen net als dat zij mij moeten leren kennen. Ik zal dus starten met een goede voorbereiding om inzicht te krijgen waar de A1 als team staat en waar de individuele spelers staan. Van daaruit ga ik werken aan zowel de teamprestatie als aan de ontwikkeling van de individuele spelers.

Kun je in deze korte periode en na je eerste indrukken aangeven wat je verwacht van DSC als vereniging in de toekomst?
Ik heb een positieve indruk van DSC als vereniging en heb de verwachting dat zij de huidige B1 en volgend seizoen de A1, inclusief begeleiding, goed zal faciliteren zodat er goed gepresteerd kan worden.
Oproep: Meiden Gezocht
Afgelopen seizoen is er bij voetbalvereniging DSC alweer een meidenteam bijgekomen. Naast veel sportieve prestaties was er een goede sfeer en veel plezier. Dit heeft bijgedragen aan een grote populariteit en groei van het meidenvoetbal.Komend seizoen komt er dan ook weer een team bij en zijn er minimaal 4 meidenteams bij DSC. Je kunt dus altijd voetballen op je eigen niveau en met meiden van je eigen leeftijd. We zoeken nog versterking voor deze teams, vooral meiden tussen de 6 en 16 jaar.

Dus wil je voetballen in een leuk team meld je dan aan, dan voetbal je straks in je eigen meidenteam. Voor aanmelden of meer informatie kun je mailen naar Jan Burg jfburg1980@hotmail.com, je kunt je ook aanmelden via de site van DSC www.vvdsc.nl


Kort Nieuws
Familietoernooi
Als je met je familie wilt inschrijven voor het familievoetbaltoernooi, dan kun je je familie opgeven bij Cees Vogel op telefoonnummer 06-22900675. Je kunt ook een mail sturen naar cees@bbceesvogel.nl. Zoals je hierboven kunt lezen, zal het voetbaltoernooi dus plaatsvinden op zondag 20 mei en zaterdag 26 mei. Geef je familie zo snel mogelijk op, want vol = vol.

Laatste competitiewedstrijd
Op zondag 6 mei 2012 vinden de laatste competitiewedstrijden van dit seizoen plaats voor de senioren van vv DSC. Deze laatste competitiedag wordt traditioneel afgesloten met een gezellig feestje in de kantine met medewerking van DJ TIM.

DSC 1 speelt om 14:30 zijn laatste (belangrijke) competitie wedstrijd van dit seizoen thuis tegen Baardwijk 1. Kom dus allen in grote getalen het eerste aanmoedigen om vervolgens een afzakkertje te pakken in de kantine..!

Vriendinnendag bij DSC
Op vrijdag 11 mei is er een Vriendinnendag bij voetbalvereniging DSC voor meiden tussen de 8 en 16 jaar. Het begint om 18.30 uur en is op het sportpark van DSC in Kerkdriel. Iedereen mag komen en kan zelfs een vriendinnetje meenemen. Het is een leuke manier om kennis te maken met meidenvoetbal. Meidenvoetbal groeit erg snel want het is leuk, sportief en gezellig.

Wil je ook meedoen? Stuur dan een mailtje naar : voetbalmeidendsc@gmail.com


Actie!
'Actie!' is een rubriek die speciaal is bedoeld om grote (of kleine) activiteiten rondom de
club onder de aandacht te brengen. Ditmaal het jaarlijks terugkerende voetbalkamp.
In 2012 organiseren De Voetbalschool en DSC Kerkdriel voor het vierde jaar een voetbalkamp in de zomervakantie. En wel van donderdag 12 juli tot en met zondag 15 juli 2012.

Tijdens het 4-daags kamp zullen de deelnemers trainingen krijgen van uiterst professionele trainers van De Voetbalschool. Aandachtspunten tijdens het voetbalkamp:

- Lichaamsbeheersing;
- Balbeheersing;
- Passen/trappen/aannemen;
- Duel 1vs1 aanvallend & verdedigend;
- Scoren;
- Kleine en grote partijspelen.

Er zal dagelijks getraind gaan worden van 10.00-12.00 uur en van 13.00-15.00 uur.

De kosten bedragen slechts € 99,00, inclusief T-shirt, verzekering en aandenken. Inschrijving is mogelijk voor iedereen geboren tussen 1 januari 1998 en 31 december 2006.
Inschrijven kan via deze link naar de site van De Voetbalschool (http://www.devoetbalschool.nl/nl/agenda/12-juli-2012/voebalkamp-kerkdriel).

Sponsor in Beeld
Deze editie van ‘’Sponsor In Beeld’’ is Johan Vissers aan het woord. Het bedrijf van Johan (Vissers Advocatuur BV) is via verschillende sponsormodellen betrokken bij de club: Hoofdsponsor; Hoofd Sponsor Jeugd; Business club lid; Bordsponsor en Juridisch adviseur van vv DSC.

Geschiedenis
Nadat ik mijn studie had afgerond (in 1989 alweer en bankzittend in het Eerste) ben ik in mijn eerste baan begonnen in Hedel bij Van Korlaar Advocaten. De advocatuur paste mij wel en trok, maar het beleid en de visie van het kantoor matchen niet met mijn gedachten. Vervolgens heeft het bedrijfsleven en mijn latere compagnon, de heer Mr Harry van Kessel, mij doen inzien dat de gedachten die ik had bij een nieuwerwets advocaten/juristenkantoor wel eens goed zouden kunnen zijn. Ik 1995 ben ik dan ook maar, met volledige ondersteuning van Audrey, begonnen met KME Advies BV (zie de borden langs de lijn) een advocaten/accountantskantoor, later uitgebreid met Vissers & Van Kessel Advocaat en Fiscalist BV(zie de borden langs de lijn) een advocaten/accountants/fiscalistenkantoor en uiteindelijk terug naar wat ik wenste, Vissers Advocatuur BV, een advocatenkantoor met als specialisme het ondernemingsrecht. Dit kantoor is dankzij haar klanten (waarvan ik er velen heb ontmoet bij DSC) uitgegroeid naar een Internationaal advocatenkantoor met een tiental advocaten en een groot aantal specialismen. We zijn trots dat we dit jaar ons derde kantoor in Nederland mogen openen en aansluiting hebben gevonden bij een internationaal advocatennetwerk, zodat ik een van de gelukkige mensen ben die veel van onze wereldbol mag zien.Driel
Onze tweede kantoor staat sedert de Kermis van 2011 hier in Driel, welk kantoor ik behuis met maatje Rudolf Wijgergangs (zie de borden langs de lijn). We zijn beiden erg actief binnen DSC en houden werkelijk van die club. Ons kantoor hangt ook vol met shirtjes en foto’s, niet van de grote clubs, maar van onze club DSC. Rudolf voetbalt niet meer, terwijl ik me tegenwoordig beweeg bij de veteranen. Het voorportaal van een mogelijk afscheid heb ik dus ook bereikt.
Dit kantoor is er gekomen in verband met de bereikbaarheid voor de klanten en de mogelijkheid aldaar op die plek een kantoor te bouwen. We zitten er lekker, de drempel is laag en iedereen kan er zomaar binnenlopen, hetgeen ook gebeurt.
Naast gezelligheid wordt er ook nog stevig gewerkt, daar het in de huidige veranderende markt het ook voor dienstverleners aanpoten is. Wij zijn ook aangenaam verrast door de support die wij mogen ontvangen van collega ondernemers, de gemeente en verenigingen, verenigingen die wij met een warm hart sponsoren.

Bijzonder
Wij zijn als advocatenkantoor echt bijzonder, omdat wij niet boven de klant staan, geen grote afstand houden tot de klant, daar wij feitelijk als (interne) stafdienst voor de klant willen optreden. Wij kennen onze klanten dan ook goed en zijn hun eigen advocaat, zonder discussie. Een Meesterknecht die dienend optreedt. Een hardwerkende middenvelder, zogezegd, die de spits in een scorende positie brengt.
Naast het uitbaten van een bijzonder product, hebben we ook bijzondere mensen in dienst, zelfs uit onze gemeente en lid van DSC. Het is werkelijk een warm nest en wij werken collectief als een voetbalelftal. Dit leverde al een aantal Internationale awards op, maar het mooiste was toch wel dat wij in het (DSC en Vissers) Blauw in 2010 in de Amsterdams Arena Nederlands voetbal Kampioen voor Advocaten Teams werden, met in onze gelederen het merendeel Drielse juristen. DSC en Vissers Advocatuur kwamen toen voor de zoveelste keer erg dicht bij elkaar.

Wat voelt het dan als veteraan en ouder goed als je kinderen ook willen studeren en zelfs dezelfde weg op gaan (ik zweer, zonder enige druk; je kent Jasper). Jasper werkt nu alweer samen met Etienne (beiden DSC) als student-stagiair op ons kantoor en (ons) Bo heeft me van de week verrast met de mededeling dat ze (dan) ook (maar) Rechten gaat doen. De kans is dus aanwezig dat de directeur van Vissers Advocatuur, Remco Wortel (wilde eertijds spits worden bij DSC, maar werd niet goed genoeg bevonden en koos voor BVV), in de toekomst wordt opgevolgd door de familie of iemand uit onze polder. Ik zou dat wel redelijk geweldig vinden en ben er trots op.

vv DSC
Ik sponsor nu weer meer dan tien jaar DSC en met volle overtuiging. Ik heb als speler en bestuurder namelijk gezien hoe belangrijk sponsorschap is voor onze club. DSC heeft mij veel gegeven. Komend uit een voetbalfamilie, was DSC immer een onderwerp van gesprek en hevige emotie. Velen speelden in het Eerste waarvan Ome Pietje Dun Beer wel de bekendste is. Mijn gezin en ik hebben van DSC een mooie jeugd gekregen, een prachtige vriendenclub opgebouwd, ervaring opgedaan, waardering gekregen, maar voor alles een warm nest, waar mensen elkaar verstaan en allen een Blauw hart hebben. Ik ben dan ook trots dat ik in het rijtje mag staan van Hoofdsponsoren van deze club.

Al het overige kunnen jullie vinden op onze website. Ik vind het wel genoeg zo.

Johan Vissers