Trainingsschema
Slecht-weer Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

Maart 2012

Van de bestuurstafel
Ook in de nieuwsbrief willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in: 'Van de bestuurstafel'.

Bestuurlijk nieuws
Het gesprek met Burgermeester de Clou heeft zijn uitwerking niet gemist. DSC heeft het schadedossier mbt het kunstgras kunnen schikken met de gemeente!

Aanstaand weekend vieren we een klein feestje omdat vv DSC 80 jaar geleden is opgericht. De officiële openingshandeling zal door burgermeester de Clou plaatsvinden die samen met een vertegenwoordiging van de hoofdsponsoren de jubileumvlag zal hijsen.

De communicatiecommissie heeft onder aanvoering van Henk van der Werf een communicatieplan geschreven en de bezetting fors versterkt. Binnenkort zullen zij zich presenteren aan de andere commissies.

Edwin van de Braak heeft besloten om met onmiddellijke ingang zijn trainersfunctie bij B1 neer te leggen. Hij is opgevolgd door Mark Dentener. We wensen Edwin volgend jaar bij Brakel 1 en Mark nu bij B1 veel succes.

Het bestuur heeft besloten van biermerk te veranderen. Amstel wordt vervangen door Jupiler op zakelijke gronden! De financiële positie van DSC zal hierdoor verder verbeteren.

De gemeente heeft aangekondigd het subsidiebeleid fors te wijzigen. Voor DSC zal het betekenen dat we op dit punt minder te verwachten hebben.

Webshop met DSC fanartikelen
Vorige uitgave kondigden we u de fanshop aan. Vanwege drukke werkzaamheden van onze vrijwilligers is het er helaas nog niet van gekomen. We hopen snel weer vorderingen te maken.

Lief & leed
Allen van harte gefeliciteerd!

Vrijwilligers in beeld
Harald Zomers, Aart van der Werf en van Wijk Computers hebben de content van het beeldscherm in de kantine vervangen en interactief gemaakt. De koppeling met internet zorgt ervoor dat uitslagen nu ook snel in de kantine te lezen zijn.

Richard van As, Henk de Weerd, Geran Vogel en Rick Verstappen hebben reclame uitingen vervangen en opgehangen.

Adrian Piels heeft een PC geschonken voor de jeugdbestuurskamer (de laptop was bij de laatste inbraak gestolen). Een dezer dagen zal de verbinding weer aangelegd zijn door Harald Zomers en Ad van Heesch zodat het spelervolgsysteem niet meer in de hoofdbestuurskamer ingevuld hoeft te worden.

Tinie Vogel, Erik Glorius en Siebert van Hooft hebben het winddoek aan de zijkant van het kunstgrasveld gerepareerd

Wist u dat de oud papierophalers DSC afgelopen jaar ruim € 3000 aan extra inkomsten bezorgden? DSC zal ze in de volgende uitgave van de Nieuwsbrief aandacht schenken aan deze al jarenlange trouwe vrijwilligers.

We willen via deze weg Henk de Weerd, Theo en Ria Pompen, Chris Hooijmans en Jan Kooijman bedanken voor al hun inzet op de accommodatie weer de afgelopen tijd.
Dankzij hen ziet het er altijd netjes uit en is het voor een ieder prettig om op het complex te verblijven!

Aan allen onze hartelijke dank !

Sponsor in beeld
Tip Top Cleaning is een van de nieuwe bordsponsoren geworden. Stichting Ijsbaan Maasdriel (SIJM) had van de vorstperiode spullen over en schonk ze aan DSC. John de Vaan Projectafwerking schenkt DSC een luchtkussen, Gijs van Hemert Schilderwerken sponsort de snoepzakken voor het paaseieren zoeken en hij schonk DSC verf voor het opknappen van de kleedkamers. Online Identity schenkt DSC de banner voor het jubileumweekend en de banner voor de feestweek. Johan Bruygom loonbedrijf heeft het graafwerk en het plaatsen van de platen verricht voor dug-outs op 2e veld.
Wij bedanken Gerard en Bas Vos voor het uitlenen en begeleiden van hun aandrukapparaat, voor het zandbed dat nodig is voor het plaatsen van de dug-outs op het 2e veld. Antonio van Goor heeft het slot gerepareerd van de toegangspoort.

Aan allen onze hartelijke dank !

Kort Nieuws
Wedstrijd formulieren
Het 2e deel van het seizoen is inmiddels weer in volle gang, wat ook betekent dat er op zaterdag weer wedstrijden afgewerkt worden. Graag zien we weer dat alle trainers en leiders de uitslagen van de wedstrijden invoeren in het wedstrijdformulieren-systeem. Het is een kleine moeite om dit na de wedstrijd even in te vullen en de DSC site blijft zo up-to-date. Mocht je nog openstaande wedstrijden hebben die eerst ingevuld moeten worden kun je altijd doordeweeks even gaan zitten om de wedstrijden bij te werken.

Facebook
Voetbalvereniging DSC gaat ook met zijn tijd mee en is voortaan ook te vinden op Facebook. Op onze facebook pagina vindt je alle evenementen, laatste updates, nieuwsberichten en recente uitslagen van alle teams. Bezoek www.facebook.com/vvdsc, vind de pagina leuk en blijf zo op de hoogte van het laatste nieuws!Sponsor in Beeld
Deze editie van ‘’Sponsor In Beeld’’ is Marius van Namen aan het woord. Marius is eigenaar van champignonkwekerij Marius van Namen

Stel jezelf even kort voor
Ik ben Mari van Namen, ben 43 jaar, woonachtig in Kerkdriel en getrouwd met Annie Grandia. We hebben 3 zoons in de leeftijd van 10, 14 en 16. Ikzelf ben eigenaar van de champignonkwekerij / bedrijf ‘’Marius van Namen’’.

Wat doet jullie bedrijf precies?
Wij produceren champignons voor de vers markt. Hierbij moet je ongeveer denken aan 120 ton per week!

Is het een echt Driels familie bedrijf?
Ja, het is een echt Driels familie bedrijf. Het bestaat al ruim 50 jaar. Van vader op zoon op zoon…

Hoeveel mensen werken er?
In totaal werken er 12 vaste mensen voor het vullen en leegmaken van de cellen, het verpakken van champignons en de verkoop en teelt.

Wat maakt het bedrijf anders in vergelijking tot andere kwekers?
Ons bedrijf is groter dan de gemiddelde kwekerij, waardoor je klanten rechtstreeks kan beleveren en volumes kunt aanbieden.

Wie bieden onze klanten de juiste champignon, in de juiste verpakking, tegen de beste kwaliteit op een snelle en flexibele manier.

Sinds enige tijd ben je hoofdsponsor jeugd bij DSC, waarom gekozen voor DSC?
DSC is een prachtige vereniging, snel groeiend en de laatste tijd zeer goed bezig. Ik waardeer alle vrijwilligers die er zoveel tijd en energie in steken. Aangezien ik zelf wat minder tijd heb probeer ik wat steun te geven op een andere manier.

Voetbal je zelf ook of heb je ooit gevoetbald?
Zelf voetbal ik momenteel niet, maar toen ik jong was heb ik in de D3 gespeeld.

Heb je zelf nog iets toe te voegen aan dit interview?
DSC is goed bezig! Ik hoop dat we op een goed moment over gaan naar een nieuwe accommodatie. Dat verdient de club!

Communicatie
vv DSC presenteert communicatieplan

Met gepaste trots presenteert DSC haar communicatieplan. Dit communicatieplan is geschreven uit initiatief door een lid van de commissie communicatie van voetbalvereniging DSC. Het plan is geschreven om de communicatie doelstellingen zichtbaar te maken, de communicatie middelen in kaart te brengen en de doelgroepen te segmenteren.

Met dit plan probeert DSC haar communicatie (zowel intern als extern) te verbeteren door alle middelen optimaal te gebruiken. De commissie heeft ook een nieuwe structuur gekregen, zodat alle werkzaamheden die voortvloeien uit dit plan worden opgepikt.

Dit plan is een dynamisch document waardoor er altijd wijzigingen in aangebracht kunnen worden. Met name “Hoofdstuk 11; Actie Plan” is een deel dat met enige regelmaat vernieuwd wordt. In dit hoofdstuk zijn concrete acties te vinden waar de commissie zich in de maanden na het publiceren van het plan mee bezig zal houden. Als deze acties voltooid zijn, zal dit hoofdstuk worden aangepast waarna het plan opnieuw gepubliceerd wordt. Alle input t.b.v. de verbetering van de communicatie zal in dit hoofdstuk worden opgenomen.

Als er naar aanleiding van dit plan nog vragen en/of opmerkingen zijn, kunt u zich ten alle tijden richten tot de auteur van dit plan. Ook wanneer u ideeën heeft om de communicatie van de vereniging te verbeteren, kunt u contact met hem opnemen (henk_van_der_werf@hotmail.com).

KLIK HIER om het communicatieplan te lezen.

In Gesprek Met
Sinds lange tijd is hij al een bekend gezicht bij DSC. Tegenwoordig is hij vooral bezig met de jeugd als lid van de Jeugdcommissie en trainer van de E jeugd. Ook slaat hij vrijwel geen wedstrijd van het eerste over. ‘Scoren!’ vond het tijd om in deze editie van de nieuwsbrief in gesprek te gaan met Leon Pompen!

Leon, stel je even kort voor..
Ik ben Leon Pompen, 46 jaar ben getrouwd en ik heb twee kinderen. Ik ben werkzaam als salesmanager in de meubelbranche. Sinds een aantal jaar ben ik bij DSC aan de slag als trainer / begeleider van de jeugd.

Sinds een lange tijd ben je al een bekend gezicht op het sportpark. Hoe is je loopbaan binnen DSC verlopen?

Ik ben zelf in de jeugd begonnen als 8-jarige en heb dit volgehouden tot mijn 14e. Ik ben toen begonnen als wedstrijdrijder in de motorcross en op mijn 18e weer begonnen in de lagere elftallen waarna ik op mijn 23e samen met Marco Piels en Jos Essing ben begonnen als leider / trainer bij de B2. Dit heb ik twee seizoenen gedaan waarna ik werd gevraagd door Albert van Heijningen of ik leider wilde worden bij de A1 die op dat moment werd getraind door Adri van Grinsven. Dit heb ik vervolgens drie seizoenen met veel plezier gedaan. Na een aantal jaren niks gedaan te hebben begon het toch weer te kriebelen, dit kwam mede omdat mijn zoon met voetballen begon bij de pupillen. Inmiddels ben ik nu voor het 4e seizoen bezig met het begeleiden van een pupillen team en sinds dit jaar ben ik ook actief in de jeugdcommissie.

Wat was je hoogtepunt als begeleider / trainer?
Dat was de promotie naar de 1e klasse met de A1 en het beter maken van de jeugd waaruit we uiteindelijk 4 keer kampioen zijn geworden.

Je bent momenteel veel betrokken bij de jeugd van DSC. Waar houdt je je precies mee bezig?
Momenteel houd ik me bezig met het begeleiden en trainen van de E3, dit doe ik samen met Jos Essing. Verder neem ik deel in de Jeugdcommissie en dit doe ik samen met een aantal andere vrijwilligers om in eerste instantie de jeugd binnen DSC op een hoger plan te krijgen en wat uiteindelijk binnen geheel DSC zijn vruchten zou moeten afwerpen.

Hoe is het volgens jou gesteld met de kwaliteit van de jeugd bij DSC?
In mijn ogen goed. Dit omdat er vanuit de club veel aandacht wordt besteedt aan het opleiden van de kinderen. Dit komt natuurlijk ook dankzij de jeugdsponsoren en de vele vrijwilligers. Zij dragen allemaal bij om de kwaliteit van de jeugd op een nog hoger niveau te krijgen.

Wat zijn volgens jou de belangrijkste verbeterpunten binnen de jeugd afdeling?
Ik denk dat er altijd verbeterpunten zijn om de club naar een hoger niveau te krijgen maar dit kan niet allemaal tegelijk, daarom denk ik niet aan verbeterpunten maar meer aan zo te blijven doorgaan.

Naast je bezigheden bij de jeugd ben je ook vrijwel iedere week te vinden bij de wedstrijden van het eerste elftal. Hoe vind je dat het daar mee gaat?
Ik ga nog wekelijks met veel plezier kijken maar als ik nu toch mijn mening mag geven dan is een puntje van kritiek: Probeer meer van elkaar te accepteren.

Waar denk je dat DSC als club zijnde over 5 jaar zal staan?
Met de jeugd zullen we minimaal op het hoogste niveau te spelen en het eerste team zal in de toekomst een stabiele 3e klasser moeten zijn.

De Moeite Waard
In 'De Moeite Waard' willen we gebeurtenissen en/of evenementen behandelen die volgens DSC extra aandacht verdienen. Dit seizoen maakt het eerste elftal van de vereniging een opmerkelijk seizoen door. Voor ‘Scoren!’ een reden om de prestaties en ontwikkelingen voor u samen te vatten.

Seizoen DSC 1
DSC 1 presteert tot op heden wisselvallig dit seizoen. Voor de winterstop was de equipe van Erik Meulendijk moeilijk te verslaan, maar wist het zelf ook moeilijk te winnen. Dit leidde tot maar liefst 7 gelijke spelen. Ondanks dat DSC vaak de bovenliggende partij was moesten ze gaan uitkijken dat ze boven de degradatiestreep bleven. Na een veelbelovende voorbereiding na de winsterstop werden de eerste twee competitiewedstrijden verloren. DSC wist dat het uit een ander vaatje moest gaan tappen om zich veilig te spelen. Dit is de afgelopen drie wedstrijden goed gelukt, waarin DSC 7 punten pakten. Hierdoor is er weer wat lucht en als deze lijn wordt doorgetrokken zal DSC volgend jaar gewoon weer uitkomen in de 3e klasse.In de begeleiding zijn er ook een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo is A1-trainer Johan Vos nu ook verantwoordelijk voor het 2e elftal. Dit als gevolg van het feit dat Ton Schreuder is doorgeschoven naar het 1e om Erik Meulendijk te ondersteunen bij trainingen en wedstrijden. Erik Meulendijk is bezig met een cursus om zich verder te ontwikkelen als trainer, dus dient Ton Schreuder soms de training voor zijn rekening te nemen. Er zijn dus enkele ontwikkelingen gaande en nu hopen dat deze een positieve uitwerking hebben tot aan het eind van het seizoen.