Trainingsschema
Standaard Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

Januari 2012

Van de bestuurstafel
Ook in de nieuwsbrief willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in: 'Van de bestuurstafel'.

Bestuurlijk nieuws
Het bestuur van vv DSC wenst u allen een heel gelukkig, sportief succesvol en gezond 2012.

Het was goed om te zien dat de nieuwjaarsreceptie in grote getale bezocht is. Het toont dat er leven in de brouwerij zit bij DSC.

Het afgelopen jaar hebben we met elkaar vele resultaten bereikt. De realisatie van de 3 extra kleedkamers, de accommodatie is aan de buitenzijde weer netjes geschilderd en de dugouts op ons kunstgrasveld zijn door inzet van vele leden, veel vrijwilligers en zeker ook met steun van vele sponsoren tot stand gekomen.

Sportief gezien hebben we met DSC 1 een periodekampioenschap behaald, met F1 het kampioenschap van de Hoofdklasse gewonnen en E1 heeft zich ook in Hoofdklasse verdienstelijk gehandhaafd. Vele meisjes die bij DSC voetballen hebben de 3e plaats bij de schoolvoetbalfinales gehaald en we tellen dat gevoelsmatig ook bij de resultaten van DSC. Vele jeugdteams werden kampioen en dat geeft een goed gevoel voor de toekomst.

De ledeninitiatieven zoals Voetbal School Maasdriel, de ontwikkeling van een visie op 2020 beter gezegd de toekomst zijn een mooie afspiegeling van welke betrokkenheid er is. DSC is een erkende leerinstelling geworden en dat kan voor onze leden een mooie gelegenheid zijn om studie en hobby te combineren en er beide van te leren en er op vooruit te gaan. Tot slot heeft de opleiding van het eigen kader een structureel karakter gekregen waardoor met name de jeugdopleiding beter is geworden. Ook de steun van 2 nieuwe HoofdJeugdSponsoren, Jobe Sports International en Marius van Namen Champignons geeft DSC extra mogelijkheden tot ontwikkeling.

Er waren helaas ook een aantal zaken die minder positief zijn.
De vele inbraken waar door we geteisterd worden, tot 2 dagen voor de jaarwisseling nog ! 3 jeugdspelers met beenbreuken, 2 inmiddels zeer dikke dossiers die we met de gemeente maar niet afgehandeld krijgen, en daarbij ook nog een passieve houding van de gemeente op het dossier over de toekomst van onze accommodatie en tot slot de clubcoryfeeën die ons ontvallen zijn.

Voor 2012 kijken we uit naar het 80-jarig bestaan van onze vereniging, geen officieel jubileum , maar zeker wel een reden om bij stil te staan en er aandacht aan te schenken.
Vele wensen en doelen hebben we nog voor DSC geformuleerd en die zijn op maandag 9 januari op de Algemene Leden Vergadering nader toegelicht. De ALV was goed bezocht.
In ieder geval is in de ALV aangeven dat het beter met DSC gaat en dat we ook weer in staat zijn om structureler te onderhouden en te investeren en dat geeft het bestuur in ieder geval een stuk voldoening voor de energie die we samen met u in de vereniging steken.

Jubilarissen
Personen die veel energie in de vereniging gestoken hebben en we hopen natuurlijk dat ze dat blijven doen, zijn onze op de nieuwjaarsreceptie gehuldigde jubilarissen. Pas sinds het 75-jarig jubileum (het 6e jaar nu) huldigen we de jubilarissen. Deze zijn:

25 jaar lid zijn:
- Rick van Mourick / oud-speler, trainer, leider, coördinator
- Freek Boeren / al zeer lang vaste waarde in DSC 1 en oud trainer en leider.

40 jaar lid zijn:
- Hans Verhoeven / ooit een groot keeperstalent, ruim 20 jaar bestuurslid met altijd het oog voor de jeugd van DSC
- Michel Wijgergangs / oud-speler DSC 1, consul, oud - bestuurslid en sponsor

50 jaar lid zijn:
-Theo Grandia / oud-speler DSC 1, 38 jaar sponsor, waarvan 30 jaar hoofdsponsor !!!
Chris Vos / oud-speler, oud-scheidsrechter en betrokken bij interne opleidingen over spelregelwijzigingen.


De tweede helft van het seizoen komt eraan !
Iedereen heeft de training weer opgepakt met de ambitie om zo goed mogelijk de competities te eindigen.

In de winterstop zijn er nog voldoende activiteiten uitgevoerd. Oa het opknappen van de kleedkamers 1, 2, 3, 6, 7 en 8 is door inzet van vele uren geslaagd. Een grote metamorfose. Laten we zuinig omgaan met de mooie ruimten die we nu hebben.

Het traditionele zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd op 28 en 29 december was een succes! Ruim 210 deelnemers. Leon Pompen heeft de organisatie succesvol overgenomen van Hans Verhoeven, die dit meer dan 10 jaar organiseerde !

Lief & leed
Cees en Heidi Vogel werden trotse ouders van hun 2e dochter Liz. Henk de Weerd werd 65 en oud terreinmeester Mari Grandia werd zelfs 80 jaar !

Allen van harte gefeliciteerd !

Helaas ontvingen we ook een bericht van het overlijden van onze supporter An Piels. We wensen Jan, Conny, Arjan, Ad, Albertine, Brian en Robin veel sterkte bij het verwerken van dit verlies! Ook ontvingen we het bericht dat de zoon van Harald Moensi plotseling overleden is. We wensen Harald en zijn familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies!

Vrijwilligers in beeld
Op 16 januari slaagden 13 DSC- ers voor hun KNVB spelregelcursus. Het zijn
Rick van Mourik, Marc van Osch, Karin van Osch, Marty Hooijmans, Harald Zomers, Arnold Verbeek, Jack Ackermans, Bram Vleer, Mari van der Kammen, Jan van Lent, Marco Aarts, Wim Hooijmans en Edwin Kouwenberg. Ze zijn nog beter in staat wedstrijden te fluiten.Siebert van Hooft, Jack Ackermans, Frans van Dockum, Marc van Bakel, Geran Vogel, Henk de Weerd, Chris Hooijmans, Sieb van Hooft, Harald Zomers, Gijs van Hemert Ad van Heesch, Tiny Vogel, Henk Ijsveld en Wilfred Plomp hebben vele uren in het opknappen van 6 kleedkamers gestoken . Het ziet er nu weer fantastisch uit. Onze hartelijke dank !

Knoop dit goed in je oren !
Recent heeft de KNVB gepubliceerd dat zijn ruim 30 teams en vele spelers individueel heeft uitgesloten voor deelname aan de competitie. DSC heeft momenteel ook een zaak bij de KNVB lopen. Als gevolg van wangedrag met geweld t.o.v. ons A1 team heeft de KNVB voorlopig een straf uitgesproken tegen de tegenstander maar ook tegen onze A1. Je merkt aan de benadering dat de tuchtcommissie genoeg heeft van alle wanordelijkheden die op de speelvelden plaatsvinden. Dus ……….. laat je niet verleiden door in te gaan op intimidaties, ouders of supporters die zich niet verbaal kunnen gedragen ! Je schaad DSC, je team en vooral jezelf !
Overigens gaat DSC in beroep voor A1, maar dat doen we alleen als we er ook van overtuigd zijn dat het team of individu onterecht bestraft is. Voor terecht bestraften zullen dit zeker niet doen !

DSC heeft het vizier op 2020+
In de ALV van 9 januari heeft Nico Nendels verslag gedaan van de eerste bevindingen. De vergadering ging accoord met de aanpak. Binnenkort volgt een update van de voortgang !

Oproep: Commissie Communicatie zoekt vrijwilligers
De Commissie Communicatie van DSC is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om zijn/haar steentje bij te dragen aan het verbeteren van de communicatie van onze mooie vereniging. Onder het motto van; 'vele handen maken licht werk' zoeken we mensen die een klein aantal uur in de maand tijd willen en kunnen vrij maken. We zijn voor meerdere communicatie werkzaamheden opzoek naar vrijwilligers dus kunnen we ongetwijfeld een takenpakket samenstellen dat jou aanstaat.

Commissie Communicatie
De communicatie commissie van DSC verzorgt voor de vereniging alle denkbare interne en externe uitingen. Denk hierbij aan de website, de nieuwsbrief, persberichten, advertenties en nog veel meer. Het streven is om zo veel mogelijk gebeurtenissen onder de aandacht te brengen, zodat de popularieit en de bekendheid van de club toe neemt.

Interesse?
Heb jij interesse en/of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met Henk van der Werf (henk_van_der_werf@hotmail.com).Kort Nieuws
Scheidsrechters
Op maandag 16 januari 2012 slaagden 13 DSC-ers voor de KNVB spelregelcursus. Onder leiding van Cor Nachtzaam werd er veel gediscussieerd en gelachen. DSC is weer een aantal goed geschoolde scheidsrechters rijker !

Thema Avond Jeugd
Graag willen DSC bij deze alle trainers, leiders en overige kaderleden bij de jeugd van DSC uitnodigen op woensdag 1 februari 2012 om 19.00 uur voor de tweede thema-avond van dit seizoen in de kantine op het sportpark bij DSC. Deze avond zal onder leiding staan van Lenard Weber en centraal zal het geven / leiden van een training staan. Na een korte terugblik op de wijze van spelen tijdens wedstrijden (was thema eerste thema-avond) zullen we nu eerst in theorie gaan kijken hoe de gekozen speelwijze op trainingen verder getraind en verbeterd kan worden. Na ongeveer een uur zullen we dan een praktijkvoorbeeld gaan volgen aan de hand van een training met onze B1. Na deze training van ongeveer een uur zullen we dan terug de kantine ingaan om alles te evalueren.

DSC E1 schittert op jeugd toernooi
Vorige week zaterdag heeft DSC E1 met succes deelgenomen aan de 4e editie van het Vahsen DVO-Nieuwjaarscup toernooi in Sittard. Aangezien de finales in de voorgaande edities meestal een onderonsje waren voor de deelnemende BVO teams was het bijzonder verassend dat DSC E1 als "kleinste" deelnemende vereniging op dit toernooi in de finale wist te geraken. Kijk op de website van DSC voor een uitgebreid verslag van deze topprestatie!
Even Voorstellen
Afgelopen zomer maakte hij de overstap van vv Heerewaarden naar vv DSC. Sinds toen is hij een graag geziene gast zowel binnen als buiten de lijn. ‘Scoren!’ vond het tijd om deze kersverse spits van DSC 1 aan jullie voor te stellen; Christian Broekmeulen.

Even voorstellen…
Christian Broekmeulen, 25 jaar en ik kom uit Heerewaarden. Heb een vriendin, Fiona van Hoesel. Ik woon nog lekker thuis en oh ja, ik ben spits bij DSC 1, hoewel ik het seizoen begon als linksbuiten.

                                                                                                                                                 
DSC was/is uiteraard erg blij met jouw komst. Kun je kort toelichten waarom je keuze voor DSC?
Ik heb voor DSC gekozen omdat het gewoon een leuke en ambitieuze club is. Ik kende er al een hoop mensen, dus dat maakte de keuze alleen maar makelijker. Daarnaast komt mijn vriendin uit Kerkdriel, dus de keuze was niet zo lastig voor me.    
                                                                                                                                                               
Wat is je indruk van DSC?
Ik loop nu zo’n half jaar bij DSC rond en mijn eerste indruk van DSC is dat het een gemoedelijke en gezellige club is. Je kunt merken dat de club een andere ietwat professionelere weg is ingeslagen. Geweldig zijn de supporters die elke wedstrijd (uit en thuis) weer met het 1e meeleven. Dat fanatisme zie je niet overal in het amateurvoetbal.

Je bent 1 keer topscoorder van de Bommelerwaard geweest. Wat doet dat met je?
Ja klopt, dat is op zich een leuke prijs en waardering, maar persoonlijk vind ik het belangrijker om met het team hoog te eindigen. Maar uiteraard zou ik samen met DSC nog wel een keer topscoorder van de Bommelerwaard willen worden. Liefst in combinatie met een kampioenschap uiteraard (-:

Hoe staat DSC 1 ervoor zo halverwege het seizoen? Maken we nog kans op een prijs (periodetitel) dit seizoen?
Ik vind eigenlijk dat we hoger hadden moeten staan, gezien de spelers en ploeg die we hebben. ‘’Helaas’’ zijn we de eerste seizoenshelft gekroond tot ‘’koning der gelijke spelen’’ (7 van de 13 wedstrijden). Win je een paar van die potjes sta je er meteen beter voor. Maar de ranglijst liegt nooit zegt men altijd. Ik denk wel dat we de 2e helft van het seizoen er flink op gaan klappen en er alles aan gaan doen de derde periode te pakken.

Je hebt tot zover 8 goals (5 competitie / 3 beker) gemaakt voor DSC 1, waar denk je te eindigen?
Mijn doelstelling voor dit seizoen was 15 doelpunten, dat gaat wel moeilijk worden, maar ik hou me er wel aan!!

Dank je wel! Kom dus allemaal Christian en de rest van DSC 1 aanmoedigen tijdens de 2e seizoenshelft. Op 5 februari start voor DSC 1e de competitie met de uitwedstrijd tegen Emplina.

Column

Slecht Nieuws
Door James

Recent slecht nieuws ontvangen. Het was al bekend dat we in een recessie zijn beland, maar nu gaan we het zelf merken. De pensioenfondsen hebben namelijk bekend gemaakt dat ze gaan korten op de pensioenuitkeringen. Voor de meeste mensen is dit een ‘ver van mijn bed’ show omdat ze nog een (groot) aantal jaren moeten werken of zelfstandig ondernemer zijn die geen pensioen opbouwen. Zo ook voor mij. Ik moet zoals het er nu voor staat nog 42 jaar werken. Tegen die tijd zijn we drie recessies verder.

Maar toch.. Lekker vooruitzicht voor de ‘oudjes’ onder ons. Het zal je maar overkomen dat je met hart en ziel de zolen onder je schoenen vandaan hebt gewerkt en nu niet krijgt waar je recht op hebt. En dat terwijl onze overheid zo nodig geld naar Griekenland moest sturen. Of banken die geld hebben geleend aan mensen die het nooit meer terug konden betalen. Kortom: Onze oudjes hebben gewerkt en gespaard voor een ander. Heel sociaal, dat wel. Onze regering heeft geen cent meer om het tekort bij de pensioenfondsen aan te vullen. Dat geld licht namelijk in Athene, Zakynthos, Kreta en de rest van Griekenland. Ook bij de minder bedeelden die op aanraden van de alternatieve geneesmedicijnman/vrouw moeten uitslapen tot 11:00 uur omdat anders de druk op de ketel te hoog wordt. Ook wel bekend onder de naam steuntrekkers. De regering blijft positief en is een bezuinigingsronde gestart onder de operatie ‘Koersvast in onzekere tijden’. Oftewel: Bezuinigen, bezuinigen, bezuinigen. En o ja.. Bezuinigen.

Nu zijn we op het punt gekomen dat we toch echt moet bezuinigen. Had ik dat al verteld? We moeten namelijk gaan bezuinigen. En dit geldt niet alleen voor de rijksoverheid. Zoals het een goed overheidssysteem betaamt, sijpelen de bezuinigingsplannen van boven naar beneden. Zo ook naar de gemeente Maasdriel. De nieuwjaarsreceptie was in de Kreek in plaats van in het gemeentehuis. Dit om de kosten te drukken. De kermis wordt uitbesteed aan een extern bedrijf. Dit schijnt ook geld te besparen. En zo zullen er vast wel meer maatregelen volgen die bijdragen aan de bezuinigingen.

Ik was van de week toevallig op het gemeentehuis. Komt er toevallig een wethouder langs. Deze vertelde mij dat het ‘kermis-systeem’ ook op DSC gaat worden toegepast. Gijs en Riek gaan meebetalen aan het onderhoud van de velden, de kleedkamers en het parkeerterrein. De leden gaan meer contributie betalen exclusief trainingen. Deze betaal je per keer. Je moet parkeergeld gaan betalen als je gebruik wilt maken van het parkeerterrein en er moet standaard entreegeld betaald gaan worden als je het terrein betreedt. De ballen moeten vijf jaar langer mee, de prijzen in de kantine gaan omhoog, het licht in de kleedkamers wordt vervangen door kaarsen en de douches geven alleen nog maar koud water.

Al deze kleine maatregelen gaan zorgen voor een kostenverlichting voor de gemeente. De subsidie die normaal gesproken naar DSC gaat blijft nu bij de gemeente. Zij storten dat terug naar het rijk en het rijk gaat de pensioenfondsen geld geven. Op die manier gaan wij bijdragen aan het welzijn van onze oudjes. Een waterdicht plan. Kan niet misgaan volgens onze wethouder. Mijn rotsvaste vertrouwen in onze gemeente wordt door deze charismatisch vertellende wethouder alleen maar versterkt. Lang leve het gemeente-apparaat. Hoezee voor de gemeenschap. Hulde aan Gijs en Riek.

Dit is dus DE manier om een recessie tegen te gaan. Alle Drielse activiteiten waar mensen plezier en een groter gevoel van levenskwaliteit aan overhouden gaan dik geld kosten voor diezelfde mensen. Maar wel voor een hoger doel. Een betere economie, begin bij jezelf. Ben benieuwd of DSC over 47 jaar nog bestaat. In Gesprek Met
In deze editie van ‘Scoren!’ een nieuwe 'In Gesprek Met'. Dit keer met DSC 2 speler Rik Kollenburg. In het interview vertelt hij meer over zijn loopbaan bij DSC, zijn ervaringen voor wat betreft het voetballen in de selectie, zijn studie Civiele Techniek en zijn rol als trainer bij Voetbalschool Maasdriel.

Rik, voor de mensen die je nog niet kennen, stel je even voor.
Hoi, mijn naam is Rik Kollenburg, ik ben 22 jaar en woon in Kerkdriel. Ik studeer Civiele techniek aan de Hogeschool Utrecht en zit momenteel in mijn tweede jaar. Ik speel in het tweede elftal van DSC en mijn positie is rechtsback.

Hoe oud was je toen je begon met voetballen?
Ik geloof dit ik vijf was toen ik begonnen ben met voetballen. Thuis voetbalde ik altijd met mijn broer Jack die al een jaar eerder op voetbal mocht. Toen ik de leeftijd had dat ik mocht gaan voetballen ben ik ook meteen lid geworden van DSC. Wat ik me ervan kan herinneren is dat ik in de F4 begonnen ben. Vervolgens ben ik naar de F1 gegaan en tot aan de selectie heb ik altijd in de eerste zeven- en elftallen gespeeld. Nu ben ik inmiddels alweer bezig aan mijn derde seizoen bij het tweede elftal.

Was het een grote overstap voor je om van de jeugd naar de selectie te gaan?
Het verschil van de jeugd naar de selectie is mij niet meegevallen. Ik dacht altijd dat alles hetzelfde zou blijven en dat je alleen wat oudere tegenstanders tegen zou gaan krijgen. Toch veranderde er veel. Een van deze dingen was zone verdediging, dit had ik nog niet eerder gedaan. In de A1 heb ik altijd man op man verdedigd en zeiden ze ook altijd het bekende zinnetje; ‘als hij gaat pissen ga je met hem mee’. Dat was wel een enorme omschakeling. Een ander verschil is dat de trainingen ook altijd lekker fel zijn en op donderdag wordt er ook wedstrijdgericht getraind.

Wat is tot nu toe het hoogtepunt in je voetbal carrière?
Ik denk en hoop dat mijn hoogtepunt nog moet komen (kampioenschap DSC 2). In de jeugd zat ik als het ware altijd tussen de elftallen in. Daar bedoel ik mee dat het eerste seizoen we moesten knokken om niet te degraderen en het tweede seizoen we meestal redelijk mee konden. Maar kampioen worden dat is al lang geleden voor mij, ik hoop dus dat dat op zeer korte termijn gaat gebeuren.

Wat zijn je individuele verwachtingen voor de toekomst, kijkend naar het spelen in de selectie?
Ik vind het super om te spelen in de selectie. Ik kan nog steeds veel leren en dat wil ik ook graag. Ik ben een type werkspeler en geen technische speler. Wat dat betreft is er dus nog genoeg te leren voor mij. Ik ben van plan om nog wel een tijdje door te gaan in de selectie. Zoals ik al zei, ik heb het prima naar mijn zin en er komen ieder jaar weer goede spelers over uit de A1. Wij trainen sinds de winterstop samen met de A1 en dat bevalt goed.

Tijdens de winterstop zijn de nodige veranderingen doorgevoerd in de selectie, wat denk je wat het effect zal op de selectie?
Klopt, er zijn de nodige veranderingen doorgevoerd. Zo is het eerste en het tweede elftal gesplitst van elkaar. Het eerste is doorgegaan met een vast groep van 16 mensen. Wij zijn met het tweede met ongeveer 13 mensen overgebleven. Johan Vos is sinds 2012 de nieuwe trainer en hij neemt nu de A1 en het tweede voor zijn rekening. Vandaar dat we sinds de winterstop ook samen trainen. Dit heeft voor wel positieve effecten denk ik. Zo kunnen de jongens van de A1 vast wennen aan het niveau van het tweede. Ook spelen er iedere week spelers van de A1 met ons mee en zoals ik het nu zie kunnen die jongens al goed mee.

DSC 2 draait nog aardig mee, hoe schat je de kampioenskansen in voor het elftal?
Zoals eerder gezegd heb is dit mijn derde seizoen bij de selectie en de afgelopen 2 jaar hebben we iedere keer na de winterstop het kampioenschap weggegeven. Dit kwam mede door spelers die door geschoven werden naar het eerste i.v.m. blessures en schorsingen maar ook door onze inzet. Ik denk en hoop dat we dit jaar toch eindelijk eens kampioen gaan worden. Vooral nu we versterking krijgen uit de A1. Ze weten dus wat ze aan ons hebben en wij weten wat we aan hen hebben.

Wat zijn je persoonlijke doelstellingen voor het eind van dit seizoen?
Persoonlijk hoop ik dit jaar kampioen te worden. Daarnaast om een vaste plaats in het tweede elftal te krijgen. We hebben veel verdedigers en er komen er ook weer terug van blessures dus het is iedere week weer knokken om een basisplaats. Een ander doelstelling is nog altijd om voor een langere periode in het eerste elftal te spelen.

Buiten zelf wekelijks te spelen heb je ook een rol gehad in de eerste cyclus van Voetbalschool Maasdriel, wat hield die precies in?
Klopt, ik ben trainer geweest bij de voetbalschool. Dat was erg leuk om te doen. Het is erg leuk om te zien dat de kinderen er plezier in hebben. Ook de opmerkingen die ze af en toe maken zijn geweldig. Als ik meer tijd zou hebben zou ik best jeugd trainer willen zijn maar nu heb ik het daarvoor te druk met school en werk.

Als je ‘als trainer’ terug kijkt op de eerste editie van VSM, wat vond je daar van? Met andere woorden, wat zijn de positieve en minder positieve punten?
Als trainer hoefde ik alleen de trainingen maar te geven. Dus op donderdag na de training gingen we samen zitten en kregen we uitleg over de training die we moesten geven. Dat was wel fijn want zo kon je je eigen er op voorbereiden. Ook stond er een hoop informatie op van waar je op moest letten bij de oefeningen en waar je op moest coachen. Dat was erg handig. Het nadeel vond ik dat er vaak niet werd nagedacht over de middelen waarover we beschikking hadden. Je had bijvoorbeeld bij vier oefeningen goals nodig en er waren maar voor twee oefeningen goals beschikbaar. Dat is natuurlijk wel op te lossen maar zo waren er kleine puntjes die de volgende keer beter kunnen.

Buiten het voetbal richt je je vooral op je studie Civiele Techniek. Voor de meeste klinkt het erg ingewikkeld, kun je er wat meer over vertellen?
Het is ook best ingewikkeld om het goed uit te leggen. Maar eigenlijk is civiele techniek alles behalve het bouwen aan een gebouw. Dus in dit geval de bouw van tunnels, bruggen, wegen, viaducten, sluizen, golfbanen, voetbalvelden enz. Dit valt allemaal onder civiele techniek. Je kunt je op de gekste dingen specialiseren. Ik wil me waarschijnlijk gaan specialiseren op beton en waterbouw.

Hoe zien je komende jaren als student er uit, hoe lang moet je nog en weet je al wat je na je studie gaat doen?
Ik moet na dit jaar nog twee jaar studeren. Ik heb in januari tentamens gehad en als ik deze heb gehaald en de vakken in maart ook heb afgerond dan wil ik een half jaar naar het buitenland toe. Niet voor vakantie maar om stage te gaan lopen. Vanaf september moet ik stage gaan lopen als ik al mijn vakken heb gehaald en zoals gezegd gaat mijn voorkeur dan uit naar een mooie stage plaats in het buitenland.

Waar denk je zelf te staan over ongeveer 10 jaar?
Over tien jaar hoop ik mijn studie afgerond te hebben en een leuke baan te hebben. Ook hoop ik dan nog steeds te voetballen en als er zich geen ernstige blessures opdoen dan zal ik dat ook zeker nog doen. Wel in een leuk lager elftal. Ook denk ik wel dat ik dan inmiddels al wel uit huis ben en zelf een leuk huis te hebben.

Rik, hartstikke bedankt voor je tijd en alle succes gewenst je studie en met DSC 2!

Voetbalhumor
Niets zo leuk dan voetbalhumor. Dat vind de redactie van 'Scoren!' nou ook waardoor we hier een maandelijks item aan wijden. In de maandelijks nieuwsbrief vermaken we u met leuke voetbal anekdotes, quotes, foto's en moppen.

Dit keer een omschrijving van de wereld (on)bekende voetballer Kuif den Dolder.

De tranen van Kuif den Dolder
Uit het boek ‘De tranen van Kuif den Dolder’ van Nico Dijkshoorn blijkt dat dit de beste Nederlandse voetballer is die ooit heeft geleefd. In het boek komen mensen aan het woord die Kuif hebben gekend. Onderstaand enkele teksten uit dit geweldige boek over deze ongekroonde held;

“Ja, dan kwam hij daar de Schoolstraat uit lopen en dan liep hij verderop rechts de Dwarsweg op. Toen dacht ik al: dat wordt er eentje. Dat zag je. Kan ik verder niet uitleggen. Hij liep daar en je dacht: jij wordt er eentje. Je wist nog niet wat, zo ver ging het niet, maar dat het er eentje werd, dat stond vast. 
Winkelier te Uffelte over Kuif.

“Hoe heet die jongen die steeds lacht als er niets te lachen valt? Ja, Ronaldinho. Die dan de No Look-pass. Passen en dan de andere kant op kijken. Nou knap hoor! Flinke jongen. No Look-pass mijn reet. Kuif keek juist wel, snap je? Dat was het. Hij keek en deed er niet moeilijk over. 
Willie den Ouden (oud-teamgenoot) over Kuif