Trainingsschema
Slecht-weer Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

December 2011

Van de bestuurstafel
Ook in de nieuwsbrief willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in: 'Van de bestuurstafel'.

Bestuurlijk nieuws
De eerste helft van het seizoen zit er op!
De afgelopen periode was erg levendig en druk met de Sinterklaasfeesten voor de F-jeugd en senioren, de vrijwilligersavond en de kerstdraaimiddag. Ook kunnen we u najaarskampioenen melden. De MC1, de E2 en de E3 behaalden glansrijk deze titels!

Ondanks dat het winterstop is zijn er nog voldoende activiteiten die doorlopen. Nu de buitenzijde van de kleedaccommodatie weer keurig opgeknapt is, verleggen we de aandacht op het verbeteren van de binnenzijde. Heeft u de komende weken wat uurtjes over? Kom dan meehelpen! Ook de traditionele zaalvoetbaltoernooien voor de jeugd op 28 en 29 december hebben we nog voor de boeg.

Het bestuur wenst u fijne feestdagen en wenst u graag te treffen op de nieuwjaarsreceptie op zaterdag 7 januari van 16 uur. Op deze receptie zullen 6 leden gehuldigd worden ivm hun 25-, 40- en 50 jarige lidmaatschappen van onze vereniging!

Lief & leed
Theo en Anita Hooijmans werden verblijd met de geboorte van hun 2e dochter genaamd Sophie. Onze hartelijke felicitaties! Stefan Maas (A1) brak helaas zijn been onlangs. Een gecompliceerde breuk maakte een operatie noodzakelijk! We wensen Stefan een voorspoedig herstel toe en hopen hem snel weer te zien.

Sponsoren in beeld
De traditionele kerstdraaimiddag was weer goed bezocht. Vele sponsoren hebben dit evenement weer gesteund,namelijk:
- Kaashandel Romijn;
- Wijgergangs Medical B.V.;
- Ron Schapendonk;
- Wim van Eldik;
- Ruud van den Oord;
- Hooijmans Compost B.V.;
- Slagerij Gijs Sars;
- Lekkamp Champions;
- Johan van Houten Champignons;
- Jolene Bloemsierkunst;
- Peter van Herwijnen Caravanstalling.

De Gebroeders Vos hebben 2 stukken straatwerk opgeknapt, het ligt er weer netje beter bij!
Jan van Diessen sponsorde de rouwbanden die DSC 1 helaas de voorbije periode 2 maal moest dragen. DSC 1 kreeg nieuwe kledingtassen van de hoofdsponsoren Theo Grandia Assurantiën bv, ErgoDirect en Vissers Advocatuur. 

Sponsoren, hartelijk dank voor uw steun aan DSC !

Vrijwilligers in beeld
Op de traditionele en druk bezochte vrijwilligersavond werd voor de 2e keer de vrijwilliger van het jaar gekozen. Vorig jaar was de eer aan Chris Hooijmans. Dit jaar kreeg Henk de Weerd de wel verdiende oorkonde en envelop met inhoud (geschonken door de Club van 100) uitgereikt.

Grote Club Actie
Dit jaar heeft de GCA voor DSC meer opgeleverd dan vorig jaar. Er werden ongeveer 200 loten meer verkocht.  Op vrijdag 25 november tijdens de traditionele Sinterklaasavond voor de F-jeugd heeft Sinterklaas samen met voorzitter Arnold Verbeek ook de beste verkopers van de Grote Club Actie gehuldigd met een kado.
Op de 3e plaats met elk 68 loten Hein Verhoeckx (E5) en Brent van Herwijnen (E1)
Op de 2e plaats met 108 loten Johan van Houten (E5).
Op de 1e plaats met 138 loten Willem Ijsveld (D2)
DSC dankt Chris Hooijmans, die dit elk jaar weer perfect organiseert en natuurlijk alle verkopers en kopers die jaarlijks weer een mooi bedrag voor DSC bijeen brengen !DSC heeft het vizier op 2020+
In de ALV van 9 januari zal Nico Nendels verslag doen van zijn eerste bevindingen en de vergadering een aantal voorstellen voorleggen. Geïnteresseerd daarin, kom dan de ALV bijwonen !

Kort Nieuws
Cursus Pupillentrainer
Deze week is de afsluiting geweest van de cursus ‘Pupillentrainer’ verzorgd door De Voetbalschool. 12 beginnende trainers zijn na 6 boeiende cursusavonden gecertificeerd als pupillentrainer. De deelnemers deden allen voor het eerst een trainerscursus. Daarbij waren 3 dames, 2 jeugdspelers en enkele nieuwe pupillentrainers.
Namens Sponsoren Jeugdplan DSC is door Tom de Vaan aan alle deelnemers een aardigheidje overhandigd. DSC wil langs deze weg de deelnemers nogmaals van harte feliciteren met hun certificaat. We zijn bijzonder trots dat we weer een grote groep vrijwilligers hebben mogen opleiden. Hopelijk mogen we samen nog veel plezier beleven op en langs de velden van DSC. Paul, Marvin, Kasia,
Jennifer, Jelyn, John, Bjorn, Jurgen, Frank, Richard, Rick en Hans, heel veel succes!

 


Wedstrijdformulieren
Het seizoen is inmiddels in volle gang en er wordt dus ook weer volop gebruik gemaakt van het wedstrijdformulieren systeem. Echter zijn er nog steeds een aantal teams die er geen gebruik van maken en/of achterlopen met wedstrijden. Loop dus deze week of komend weekend even de bestuurskamer binnen en werk alle wedstrijden bij. Zorg er tevens op zaterdag voor dat je gelijk na de wedstrijd het formulier invult, zodat alle uitslagen direct op onze website verschijnen!


1-2tje
In de rubriek; '1-2tje' leggen we een lid van DSC een aantal keuzes voor waar hij of zij er slechts één van mag kiezen. Dit keer leggen we de keuzes voor aan Dorus Piels.

Opstelling elftal: 1-4-3-3 / 1-3-4-3
1-4-3-3, omdat je toch zekerheid achterin moet hebben en met 3 op het middenveld en 3 voorin heb je genoeg mogelijkheden.

Opstelling zevental: 1-2-2-2 / 1-2-3-1
1-2-3-1, omdat je dat sterk op het middenveld bent en je voorin aan 1 spits genoeg hebt omdat er toch aansluiting hoort te zijn van achteruit.

Keeper: Kenneth Vermeer / Tim Krul
Kenneth Vermeer, Ik vind persoonlijk kenneth vermeer een betere safe hebben dan Tim Krul.

Verdediger: Vincent Kompany / Rio Ferdinand
Rio Ferdinand, Rio is een sterke verdediger en hij straalt gewoon uit dat je niet gaat lachen met hem. Hij wint 9 van de 10 duels.

Middenvelder: Jordie Clasie / Eyong Enoh
Jordie Clasie, Voetballend vind ik hem persoonlijk beter. Enoh heeft vaak nog dat die foute ballen geeft en waar veel gevaar uitkomt.

Spits: Mario Gomez / Edin Dzeko
Mario Gomez vind ik op het moment aardig draaien bij Bayern. Dzeko heeft een goede tijd gehad bij Wolfsburg maar heeft dat niveau nooit meer gehaald bij Manchester City

Trainer: Robert Maaskant / Mario Been
Mario Been omdat die toch met de club NEC goed gepresteerd heeft, al heeft hij het niet bewezen bij grotere clubs zoals Feyenoord.

Competitie: Schotse Premier League / Franse Ligue 1
Franse Lique 1, In Schotland is het altijd maar tussen 2 teams, Glasgow en Celtic en in Frankrijk heb je vele aardige clubs zoals, Lyon, Marseille, PSG, Lille en nog wel clubs die aardig zijn.

Club binnenland: NAC / FC Groningen
FC Groningen omdat ik zelf een spits ben en Groningen toch altijd goede spitsen heeft gescout zoals Matavz, Suarez en Berg.

Club buitenland: Tottenham Hotspurs / Villareal
Tottenham Hotspurs, ik vind de competitie in Engeland veel mooier als die van Spanje. Het stadion van Tottenham - White Hart Lane - is ook erg mooi en er is altijd sfeer.

De Moeite Waard
In 'De Moeite Waard' willen we gebeurtenissen en/of evenementen behandelen die volgens
DSC extra aandacht verdienen. Deze keer willen we graag de de oprichting en de eerste cyclus van Voetbalschool Maasdriel (VSM) belichten.

Op het moment van schrijven van dit artikel is zojuist de eerste cyclus trainingen afgerond van Voetbal School Maasdriel (VSM). Een nieuw initiatief van de selectie spelers van DSC wat zich richt op talenontwikkeling en sportparticipatie op het gebied van voetbal in de gemeente Maasdriel en omstreken. In de nieuwsbrief van Oktober is al aandacht besteed aan dit nieuwe initiatief en de oprichting van VSM en nu de eerste cyclus is afgerond is het tijd om terug te blikken. Wat is er de afgelopen maanden gebeurd en hoe hoe is dit ervaren…

Na weken van vergaderingen en voorbereidingen zoals het inrichten van de website, het creeëren van naamsbekedheid, het opzetten van de organisatie structuur, het werven van sponsoren en het belangrijskte onderdeel, het maken van de trainingen was op vrijdag 7 oktober de kick off én de eerste training van VSM. Meer dan 40 voetballers en voetbalsters uit de gemeente Maasdriel hadden zich ingeschreven via de website om deze extra trainingsmogelijkheid aan te grijpen én, om nog beter te worden op voetbalgebied.

De eerste cyclus van VSM bestond uit 8 trainingen die op vrijdagavond aaneengeschakeld werden gegeven op het sportpark van DSC. Tijdens iedere training stond een ander aspect van het voetbal centraal zoals snelheid, traptechniek, balbehandeling, spelinzicht etc. Bij aanvang van de eerste training zijn de deelnemers beoordeeld op individuele kwaliteiten en vervolgens ingedeeld in vaste groepen. Tijdens iedere training zijn 4 verschillende oefenvormen behandeld en er werd ongeveer 15 minuten besteed aan iedere oefening alvorens men doordraaide naar de volgende oefening. Iedere training werd ondersteunt door 9 á 10 selectiespeleres selectiespelers. Door het vormen van kleine groepen en de aanwezigheid van voldoende trainers konden de deelnemers optimaal begeleid worden en was er altijd ruimte voor bijvoorbeeld het aangeven van individuele verbeterpunten.

Natuurlijk is er tijdens de eerste cyclus ook ruimte gemaakt voor een meer ontspannen training. In de zesde trainingsweek is er een zeskamp gehouden waarbij de groepen spellen moesten afwerken zoals ‘man van fiets’ (bekend van tv), penalty`s nemen op de keepers van het eerste elftal, de bal schieten door een opblaasbare leeuw van 15 meter hoog en een wedstrijdje hooghouden. De groep met aan het eind de meeste punten werd beloond met een splinternieuwe wedstrijbal. Iets wat natuurlijk met veel enthousiasme werd ontvangen.

De laatste training van de eerste cyclus vond plaats op 2 december jl. is en tijdens deze training is er door de trainers nog eens terug gegeken op de voorbij gaande weken en zijn de reacties gepeild, ook zijn alle kinderen beloond met een medaille en een persoonlijk certificaat (met actie foto van iedere deelnemer) en een lijst met sterke punten maar ook met verbeterpunten.

Als we terug kijken op de eerste cyclus kan de organisatie meer dan tevreden zijn. Het aantal inschrijvingen heeft de verwachtingen overtroffen, de reacties van ouders en sponsors waren positief en de betrokkenen van VSM vond het erg leuk om te doen. Maar natuurlijk was het belangrijkste dat de kinderen 8 weken lang met plezier naar het sportpark zijn gekomen en ook hun voetbal kwaliteiten in meer of mindere maten hebben verbeterd.

Nu de eerste cyclus van VSM ten einde is gekomen is het tijd voor de organisatie om te gaan evalueren en te gaan bekijken hoe VSM in de toekomst zich nog beter kan profileren als voetbalschool in de gemeente Maasdriel.

Een ding is zeker, Voetbal School Maasdriel wordt vervolgd…

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van VSM neem dan een kijkje op: www.voetbalschool-maasdriel.nl

Sponsor in Beeld
Deze editie van ‘’Sponsor In Beeld’’ is John van Hooft aan het woord. John is directeur eigenaar van ErgoDirect International.

Waar staat ErgoDirect International voor?
ErgoDirect zorgt dat mensen, bij banken, overheid, IT-bedrijven en in de industrie, comfortabel (fysiek) en geconcentreerd (mentaal) met de computer kunnen werken.

Wij gaan uit van vier zogenaamde werkplekconcepten, te weten de vaste, mobiele, flexibele en thuis werkplek. Voor elke situatie biedt ErgoDirect het juiste concept met de juiste oplossingen. Deze helpen de interactie tussen mens en computer te verbeteren en brengen het zogenaamde (comfortabele) Het Nieuwe Werken concreet in de praktijk.

Onze CtrlWORK software voor Slimmer Werken zorgt dat mensen de hele dag geconcentreerd en energiek kunnen werken. Daarnaast verbetert de software hun computervaardigheden, zo helpt CtrlWORK gebruikers om hun typevaardigheid, kennis van sneltoetsen en het efficiënt omgaan met e-mail te verbeteren.

Jullie zijn gevestigd in Almere, dat is een eindje van huis?
Almere is een historische keuze die ik al ruim 10 jaar combineer met thuiswerken. Dit maakt dat de 1-2 dagen per week dat ik, met mijn DSC collega’s Martin Hooijmans en Niek Nendels, ’s ochtends om half zeven naar kantoor rijd zeker niet als vervelend ervaar. Sinds de nieuwe A2 hebben we zelfs nog meer tijd om over DSC, voetbal en vrouwen te praten. Voor ons vliegt die reistijd dus telkens voorbij.

Kun je aangeven waarom je juist DSC sponsored?
Ik sponsor DSC met name vanuit een lange termijn gedachte omdat ik vind dat de jeugd de toekomst heeft. Met het door mij 3 jaar geleden geïnitieerde Sponsoren Jeugdplan DSC (SJD) streef ik er naar om, samen met de andere maatschappelijk betrokken sponsoren en de HJO’s (Hoofd Jeugdopleiding), de DSC jeugd naar een blijvend hoger niveau te brengen. Daarbij wil ik niet alleen kijken naar korte termijn resultaten maar juist naar de lange termijn doelstellingen om bijv alle standaard elftallen uiteindelijk naar eerste of hoofdklasseniveau te brengen. Als dit binnen 5 jaar lukt is dat mooi maar ik ben zelf van mening dat we hier minstens 10 jaar voor moeten uittrekken en gedurende deze hele periode mag DSC dan ook rekenen op mijn steun. Ik heb een rotsvast vertrouwen in de ingeslagen weg om flink te investeren in de jeugdopleiding omdat dit op termijn ook zijn positieve effecten zal hebben op de senioren en de hele vereniging.Daarnaast heb ik ook last van een (eigenwijs) blauw-wit hart wat vol zit met eer- en streefgevoelens. Dat tracht ik te gebruiken om in een groter geheel te denken en niet te blijven hangen in kleine dingen. Het is leuk dat mijn zoon zijn doelpuntjes meepakt in DSC E3 maar mijn initiatief om zowel de jeugd als DSC 1 te sponsoren past in het groter geheel van de hele DSC vereniging. Natuurlijk ontken ik als vader niet dat ook ik, zoals al wat oudere oud-DSC selectiespelers mogen beleven, uitkijk naar het moment dat ook mijn zoon ooit zijn minuutjes meepakt in DSC 1. Als broekie van 16 mocht ik mijn eerste kampioenschap vieren onder Ad van Alebeek en mijn tweede, twaalf jaar later onder, Leo Ouwens. Ik kan je vertellen dat dat leuke momenten kunnen zijn, de huidige selectiespelers die het laatste kampioenschap hebben behaald zullen dat beamen.

Je hebt vroeger ook even bij Alem gespeeld, hoe dat zo?
Zonder ouwe koeien uit de sloot te halen; laten we het houden op een tot op het bot gekrenkt DSC hart. Nadat ik tijdens mijn studie 4 jaar, ondanks 3 keer in de week trainen bij de beloftes van Vitesse en Eindhoven, elke week van het toenmalige bestuur en leiding kreeg te horen dat ik niet vast in 1 kon spelen omdat ik misschien niet zou hebben getraind (maar volgens toeschouwers wel de sterren van de hemel voetbalde in het 2de…) ben ik met pijn in het hart naar Alem vertrokken, nadat ze me aan het einde van de studie ‘leuk’ vertelden dat ik nu wel constant in 1 mee kon doen omdat ik voortaan weer in Driel zou kunnen trainen.

Na 2 jaar Alem was het DSC hart toch weer flink gaan kloppen en ben ik teruggekomen op het oude nest. Toch kan ik terugkijken op een paar mooie seizoenen Alem, ondanks een zeer ernstige blessure die ik in Alem 1 opliep (sindsdien loop ik niet meer op elke bal, haha). De ervaren warmte van de vereniging Alem in die 2 seizoenen koester ik nog steeds.

Sinds mijn terugkomst heb ik bij DSC de afgelopen 20 jaar langzaam een positieve cultuurverandering gezien die mij aanspreekt; van vriendjesclub naar sportvriendenclub. En sinds 3 jaar probeer ik daar, met de spaarzame tijd die ik heb, dus mijn (financiële) steentje aan bij te dragen. Zo is het goed voor de vereniging dat ik samen met Theo Grandia, al jaar en dag hoofdsponsor, een perfecte modus heb gevonden om gezamenlijk onze steun aan DSC 1 te uitten. Het maakt DC minder afhankelijk van 1 hoofdsponsor en stelt ons als sponsoren beter in staat om zijdelings DSC de juiste richting omhoog te stuwen. Dat dit goed werkt blijkt uit het feit dat ook Vissers Advocatuur inmiddels is toegetreden als hoofdsponsor.

Wat heeft een club als DSC nodig om dat extra stapje je maken naar een hoger plan (2e klasse)?
Laat ik eerst voorop stellen dat ik vind dat bijvoorbeeld 2e klasse spelen niet het hoofddoel van DSC mag en moet zijn maar dat het een logisch gevolg wordt van de keuzes die we nu maken. We hebben afgelopen tien jaar rondom ons heen meermaals gezien dat kiezen voor korte termijn een voetbalvereniging snel ten gronde kan richten. Het laatste waar ik als sponsor een steentje aan wil bijdragen is het ten gronde richten van de grootste sportvereniging in de Bommelerwaard, daar ben ik absoluut tegen. En stel dat de vereniging DSC toch voor zulke korte termijngedachtes zou kiezen trek ik mij per direct dan ook volledig terug als sponsor.

Een fundament voor een stabiele voetbalvereniging koop je niet maar leg je in de jeugd en organisatie. 2e klasser worden we zeker eens maar of dat dit seizoen of over tien jaar is vind ik minder relevant. Belangrijker vind ik dat we de ingeslagen weg om een goede jeugdopleiding te bouwen met alle aandacht en inzet voortzetten. Dat betekent niet alleen investeren in kennis van externe trainers maar juist ook investeren in het eigen Drielse kader wat de vereniging heeft. Oud selectiespelers, maar ook ouders en vrijwilligers, zijn het fundament onder de vereniging in de breedte. Ik vind dat we daar als DSC faciliteiten voor beschikbaar moeten (blijven) stellen om het (technisch en organisatorisch) kader stapje voor stapje op een hoger niveau te brengen.
Dat DSC nu zo’n goede uitstraling heeft in de Bommelerwaard en daar buiten komt niet door ons ledenaantal maar door 150 vrijwilligers die de vereniging dragen.

Ook een (financieel) gezonde organisatie zorgt voor een sterk fundament. Ik hoop dat de veranderingen die zijn ingezet er voor zorgen dat we niet alleen de grootste vereniging maar binnenkort ook de (financieel) gezondste vereniging in de omgeving zullen zijn. Ik realiseer me dat veranderingen niet altijd als prettig worden ervaren maar we moeten ons open stellen voor en bereid zijn om verbeteringen door te blijven voeren in het belang van DSC.

Na 3 jaar zien we in de jeugd al dat het initiatief van bijvoorbeeld de SJD’s zijn vruchten afwerpt. Zo spelen zowel de F1 als E1 inmiddels hoofdklasse en biedt de kwaliteit in de breedte, bij bijvoorbeeld de E, al hoop voor de lange termijn. Maar we zijn er nog lang niet! DSC zal weer een sprong voorwaarts moeten maken en aandacht moeten (blijven) besteden aan zaken als ledenwerving, meisjesvoetbal, train de trainer cursussen, financiële onafhankelijkheid, een strakke en gezonde organisatie en natuurlijk de jeugd.

Als we dat doen voorspel ik bij deze dat DSC in het seizoen 2020 naar de 2de klasse promoveert, hier al speelt of hier ervaring in heeft opgedaan. Waar ik me ook aan wil committeren is dat alle standaardelftallen in dat jaar minimaal eerste of hoofdklasse voetballen en DSC een fundament heeft waar ze minstens nog 15 jaar mee vooruit kan.