Trainingsschema
Slecht-weer Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

November 2011

Van de bestuurstafel
Ook in de nieuwsbrief willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in: 'Van de bestuurstafel'.

Bestuurlijk nieuws
Met groot leedwezen hebben we kennisgenomen van het overlijden van Willy Rovers.
Willy was ruim 11 jaar de gastvrouw van onze vereniging en stond met Gerard en familie altijd klaar als dat nodig was. Wij wensen Gerard, dochters, schoonzonen, kleinkinderen en familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Om de penningmeester voldoende tijd te geven de jaarrekening op te stellen, hebben we moeten besluiten de ALV naar 9 januari te verplaatsen. Voordeel hier van is dat de mensen die aan Visie 2020 werken meer gelegenheid hebben hun Plan van Aanpak verder uit te werken.

Het bestuur dankt alle personen die aan de MCD van den Oord kassabonnenactie mee heeft gedaan. Met nog enkele weken voor de boeg staat er nu al een mooi bedrag voor DSC in het vooruitzicht !

Voor Ouders langs de lijn
Hallo ouders. Fijn dat jullie er zijn en interesse tonen voor jullie kinderen. Hoe meer publiek hoe beter. Als jeugdcommissie zijn we ons ervan bewust dat ieder ouder zijn kind net weer iets anders opvoedt dan de ander. Voetballen maakt een onderdeel uit van de leefwereld van uw kind. Om er voor te zorgen dat het rond en op de velden allemaal prettig verloopt hebben wij een aantal gedragsregels opgesteld. Het zou prettig zijn (voor de kinderen) als deze worden nageleefd:

- Geef blijk van belangstelling, ga dus zoveel mogelijk mee
- Wees enthousiast, stimuleer je zoon of dochter en de medespelers.
- Gebruik geen tactische kreten, want ze hebben het al moeilijk genoeg met de bal,
met zichzelf en met de tegenstander.
- Laat het coachen over aan de trainer.
- Blijf altijd positief, juist bij verlies.
- Wordt niet boos, de volgende keer beter.
- De scheidsrechter doet zijn best, bemoei je niet met zijn beslissingen.
- Gun je kind het kindzijn, want het moet nog zoveel leren.
De wedstrijd is al moeilijk genoeg.
- Winnen, maar ook verliezen hoort nu eenmaal bij voetbal.
- Als je kind talent heeft, wordt dat heus wel opgemerkt.
- Wil je echt met voetbal en/of kinderen bezig zijn,
meld je dan bij de jeugdcommissie. Wij zitten te springen om vrijwilligers.

Lief & leed
Patrick Visser en Hanneke Burg zijn trotse ouders geworden van dochter Wiep. Ook Martijn van Eeuwijk en Mieneke zijn trotse ouders van zoon Siem en ook Annemarie Stel werd moeder van een zoon genaamd Siem. Arjan en Angela Baggerman werden de gelukkige ouders van dochter Eva. Onze hartelijke felicitaties !

Sponsoren in beeld
De firma Glorius heeft de enkele poort op het kleine kunstgrasveld door een dubbele vervangen. De doelen kunnen er nu makkelijker op en af! Meisjes C 1 kreeg nieuwe trainingspakken van Trucking Services BV
DSC C2 kreeg nieuwe trainingspakken van Cyclon Bike Care
DSC DA1 kreeg tassen geschonken van IPK en Geran Vogel Projectservice, ook Schoonmaakbedrijf imago schonk DSC 6 tassen
Willie Broekmeulen (die samen met Richard van As de reclameborden ophangt) schonk DSC daarvoor 2 accuboormachines.

Sponsoren, hartelijk dank voor uw steun aan DSC !

Blitz verbouwde haar zaak in 1 week en kan nu nog meer klanten ontvangen. We wensen jullie veel succes met deze uitbreiding.

Vrijwilligers in beeld
Chris Hooijmans, drijvende kracht achter de jaarlijkse Grote Club Actie, is zeer tevreden over de lotenverkopers. Ook aan u die de loten gekocht heeft om DSC te steunen onze hartelijke dank. De 3 beste verkopers zal DSC binnenkort bekend maken en een kado overhandigen.

Aan alle vrijwilligers onze hartelijke dank !

DSC heeft het vizier op 2020+
In de ALV van 12 december zal Nico Nendels verslag doen van zijn eerste bevindingen en de vergadering een aantal voorstellen voorleggen. Geïnteresseerd daarin, kom dan de ALV bijwonen !

Kort Nieuws
Draaimiddag
Hoewel het nog enkele weken duurt, willen DSC alvast aandacht vragen voor de draaimiddag, die gehouden zal worden op zondag 11 december a.s. Deze zal gehouden worden in de kantine van vereniging, aanvang rond 16.00 uur. Het 1e elftal speelt deze zondagmiddag thuis tegen Zwaluw Vfc.

Om zoveel mogelijk geld over te houden voor de vereniging, is DSC op zoek naar prijzen die beschikbaar gesteld worden door leden en/of supporters. Het mag van alles zijn, van flessen wijn tot champignons, fruit, kerststukken, vlees en al wat niet meer. Als je dus iets beschikbaar wilt stellen, neem dan contact op met Chris Hooijmans of Gijs Sars. Je kunt ook natuurlijk met één van de andere leden van de activiteitencommissie contact opnemen.

Scheidsrechter/Spelregel cursus
Op maandag 28 november en 19 december wordt in ons clubgebouw de cursus gehouden voor de 20 personen die zich opgegeven hebben.
De training onder leiding van de heer Cor Nachtzaam start om 19.30 uur en eindigt om 22.30 uur. Mochten er nog geïnteresseerden onder u, zijn dan kunt u zich aanmelden bij Arnold Verbeek.

Wedstrijdformulieren
Het seizoen is inmiddels in volle gang en er wordt dus ook weer volop gebruik gemaakt van het wedstrijdformulieren systeem. Echter zijn er nog steeds een aantal teams die er geen gebruik van maken en/of achterlopen met wedstrijden. Loop dus deze week of komend weekend even de bestuurskamer binnen en werk alle wedstrijden bij. Zorg er tevens op zaterdag voor dat je gelijk na de wedstrijd het formulier invult, zodat alle uitslagen direct op onze website verschijnen!

In gesprek met
Sinds lange tijd is ‘Scoren!’ eindelijk weer eens 'In Gesprek Met' hoofdtrainer Erik Meulendijk. In het interview vertelt hij ons meer over de ontwikkelingen van de club maar ook de fase waar hij zich momenteel met zijn eerste elftal bevindt.

Je bent al weer enkele jaren actief voor DSC. Heb je het nog naar je zin?
Wanneer ik het niet meer naar mijn zin zou hebben dan is er iets mis. DSC is dan de eerste die dit hoort en dan zou het voor beide partijen verstandig zijn om iets anders te gaan doen. Plezier in wat ik doe is voor mij een vereiste.

DSC is nog steeds volop in ontwikkeling en het is mooi om daar mijn steentje aan bij te dragen. De selectie heeft nu een fase bereikt waarin de uitdaging alleen maar groter wordt om er het beste uit te gaan halen. Het wordt wel moeilijker want de ploeg zit qua teamontwikkeling ook in een andere fase waarin het omgaan met de verschillende spelers binnen de groep ook moeizamer gaat.

Het verwachtingspatroon is weer verder opgeschroeft terwijl de tegenstanders zich op ons in gaan stellen en zich aan ons aanpassen zodat ook ons spel weer beter moet worden. Maar uitdagingen zijn alleen maar mooi!

Wat zijn in jouw ogen de belangrijkste ontwikkelingen die DSC de afgelopen jaren heeft doorgemaakt?
Het besef en inzicht dat er met veel inzet en ontwikkeling van talenten iets te bereiken valt. Iedereen ziet wat er bereikt kan worden wanneer het niveau wordt opgeschroeft. Dit heeft het effect van een sneeuwbal die een helling af rolt. De mensen met know-how van technisch tot organisatorisch gebied die eerst op de achtergrond bezig waren nemen nu het voortouw en zijn met allerlei initiatieven bezig om de club verder op de kaart te zetten.

Hierdoor blijft die ontwikkeling verder doorgaan en dat is de ambitie die de club nu uitstraalt. Weliswaar nog intern maar dat is ook de 1e stap. Wanneer al die initiatieven gaan lopen dan merkt de buitenwacht vanzelf waar de club mee bezig is.

Sinds jouw komst heeft DSC grote stappen gezet waarbij jij veelal betrokken bent geweest. Hoe denk jij dat de club de continuïteit in de ontwikkeling kan waarborgen als jij ooit een volgende stap in je trainerscarrière gaat maken?
Zoals in het antwoord op de vorige vraag aangegeven is er een ontwikkeling binnen DSC gaande dat mensen die eerst op de achtergrond actief waren zich nu meer bemoeien met allerlei aspecten binnen DSC. Het mooie hiervan is dat ik verwacht dat een volgende trainer/coach zich alleen maar met het technisch beleid rondom zijn selectie bezig hoeft te gaan houden.

Goede trainers zijn er voldoende en ik zal wanneer het zover is dat ik een volgende stap ga maken daarin zeker adviseren. Maar ook daarin is er binnen DSC genoeg ‘know how ‘ om een goede opvolger te vinden.

Dan even over DSC 1. Met je team speel je een andere tactiek dan vorig jaar, kun je ons hier iets meer over vertellen? Waarom heb je gekozen voor een andere tactiek?
Er zijn spelers vertrokken en ook bijgekomen. Deze spelers hebben een andere manier van voetballen en ook houdt het in dat sommige spelers ten opzichte van vorig seizoen een andere positie hebben of hun invulling wat anders zal moeten zijn. Ik ben nog steeds op zoek om de beste tactiek voor mijn spelers te vinden. Overigens doe ik dit samen met hen.Besprekingen waarin de nadruk ligt op bedreigingen en kansen in onze gekozen tactiek zijn op dit moment talrijk. Vanuit de spelers moet er het besef komen dat iedere tactiek zijn kansen en bedreigingen heeft. Zij mogen daarin aangeven waar hun voorkeur naar uit gaat en dat verschilt soms per individu. Dat zijn mooie discusies waaruit uiteindelijk geen vaste speelwijze uit zal gaan rollen maar een speelwijze waarin we kunnen variëren.

Samen met alle spelers werk ik op dit moment dus niet aan één vaste tactiek maar ben ik aan het proberen om verschillende speelstijlen eigen te maken en hen daarin zover te krijgen dat zij tijdens een wedstrijd zelf kunnen kiezen en switchen van speelstijl.
Het zou mooi zijn als ze zelf gaan inzien wat de wedstrijd vraagt en waar de kansen liggen om een wedstrijd te winnen. Dit kost wat tijd en jammer genoeg nu ook wat punten maar uiteindelijk zal dit zijn meerwaarde op gaan leveren.

Waarom heb je gekozen voor een andere tactiek?
Het team zal nog wat stappen moeten maken om naar een nog hoger niveau te gaan groeien en om vastigheid te gaan krijgen. Het surplus aan kwaliteit ten opzichte van de meeste tegenstanders wordt nu nog onvoldoende in de uiteindelijke uitslag terug gezien. Dit is een stap die ervoor zal gaan zorgen dat we uiteindelijk veel vaster worden en minder snel verrast gaan worden door tegenstanders die met een verdedigende taktiek en met vooral veel inzet het niveau kunnen nivileren.

Kun je de wisselvalligheid van de prestaties verklaren?
Zoals hierboven beschreven zijn we nog steeds volop in ontwikkeling wat gaat met vallen en opstaan. Uiteindelijk zal dit goed komen, daar ben ik van overtuigd.
Verder is er nogal wat individuele wisselvalligheid en hebben we als groep en ook individueel momenteel even niet de juiste vorm. Gewoon hard blijven werken en plezier houden in waar we naar toe willen groeien.

Na vorig jaar een periode titel te hebben gehaald, waren de verwachtingen bij de supporters dit jaar hoog gespannen, hoe zat dat bij jou?
We hebben ook nog eens een uitstekende voorbereiding gehad dus bij mij en de spelers waren de verwachtingen ook hoog. Echter de eerste 3 wedstrijden hadden we erg weinig geluk. Dit werkt nu even door binnen de groep. Het vertrouwen om te durven voetballen is bij sommigen wat weg en dat is een eerste vereiste in ons spel om resultaten te behalen. Zoals aangegeven is het nu zaak om weer te gaan geloven in, hard blijven werken voor en plezier houden in waar we naar toe willen groeien.

Met welke doelstelling ben je aan het seizoen begonnen?
Wedstrijden de betere zijn dan je tegenstander, zowel individueel en als team en vastigheid krijgen als team.

Heb je deze doelstelling inmiddels bijgesteld?
Nee hoor.

Bedankt voor je tijd en succes verder!Even voorstellen
Al sinds het begin van dit seizoen is hij bijna dagelijks te vinden op het sportpark van DSC. Hij traint en begeleidt de gehele jeugdafdeling waardoor vele leden hem inmiddels wel zullen kunnen. Toch vond ‘Scoren!’ het noodzakelijk om deze nieuwkomer aan jullie voor te stellen; Lenard Weber.

Stel je even kort voor?
Lenard Weber, 26 jaar, samenwonend in Den Bosch en werkzaam als leraar lichamelijke opvoeding. Sinds enkele weken ben ik bij DSC aan de slag als ‘’trainer/begeleider’’ van de gehele jeugdafdeling. En in december wordt ik de troste vader van een zoon.

Wat is je exacte rol bij DSC?
Ik begeleid bij DSC de jeugdtrainers bij tactische vraagstukken en tracht daar een rode draad in aan te brengen. Daarnaast ondersteun ik de zogenaamde stroomtrainingen op het veld. Verder organiseer ik samen met Jan Burg, Hoofd Jeugdopleiding, een vier- a vijftal cursusavonden voor alle jeugdtrainers. Elke cursusavond heeft een andere onderwerp dat ingaat op elementen zoals; tactiek, speelwijze, coaching en beleving.

Hoe ben je bij DSC terecht gekomen?
Via via… Een oud collega trainer van me bij OJC Rosmalen, Pieter Schasserbert (nu werkzaam als trainer bij Sparta Rotterdam), bracht me in contact met Jan Burg en Erik Meulendijk. Pieter was een oud ploeggenoot van Jan en Erik bij FC Den Bosch en wist dat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging in de voetballerij. Na een zeer positieve eerste kennismaking en interessante gesprekken besloot ik in zee te gaan met DSC.

Wat is je achtergrond in de voetballerij?
Ik heb t/m de A jeugd gespeeld bij OJC Rosmalen. Daarna heb ik nog gespeeld voor de eerste elftallen van RKJVV(2e en 3e klasse) en BVV uit Den Bosch(2e klasse). Vanwege een blessure (reuma) moest ik helaas, op advies van mijn dokter, op jonge leeftijd stoppen met voetballen.

Dit was voor mij reden om jeugdtrainer te worden. Ik heb met veel plezier diverse (landelijk spelende) jeugdelftallen (D1 en B1) van OJC Rosmalen getraind. Ook ben ik enkele jaren KNVB regio coach geweest voor de regio Den Bosch/Eindhoven. Ik heb hier veel ervaring en kennis opgedaan over diverse KNVB leermethoden en speelwijzen.

Wat vind je van DSC als club zijnde?
SUPER! Ondanks dat ik nog maar kort rondloop op de club, voel ik me thuis. Iedereen is aardig, welwillend, oprecht en zeer leergierig. Je merkt aan alles en iedereen dat DSC graag vooruit wil… zowel het bestuur, leiders, trainers, supporters, spelers en sponsoren, echt iedereen. En dit is ook zeker mogelijk!

Hoe zie je de toekomst van DSC?
In mijn ogen zeer goed! Er wordt vanuit de club veel aandacht besteed aan opleiding van spelers/speelsters, trainers en begeleiding. Langzaam aan zal dit vruchten afwerpen voor de club. Ook in de regio wordt er met veel interesse gekeken naar de doorontwikkeling van DSC als club zijnde. En heel belangrijk, er zijn nog voldoende doorgroei mogelijkheden en gebieden waar winst te behalen valt.

De Moeite Waard
In 'De Moeite Waard' willen we gebeurtenissen en/of evenementen behandelen die volgens DSC extra aandacht verdienen. Deze keer willen we graag de huidige prestaties van DSC 2 belichten.

We zijn inmiddels negen wedstrijden onderweg in het seizoen 2011 / 2012 en na een goede seizoenstart staat het tweede elftal van DSC er ondanks het verlies tegen RKJVV en twee gelijke spelen tegen Den Dungen en Zwaluw VFC nog steeds goed voor. Met een achterstand van vijf punten op de koploper uit Vught maar met nog wel bijna een héél seizoen te spelen is de kans op de titel in de 3e klasse F nog steeds in zicht.En de titel dat is iets waar de mannen van DSC 2 al enkele jaren naar hunkeren want het laatste kampioenschap van het tweede elftal dateert alweer uit het seizoen 2005 / 2006. Na de promotie in dat jaar volgde een snelle aanpassing in de derde klasse en na een aantal jaar in de middenmoot te hebben meegedraaid heeft het tweede elftal de laatste seizoenen eigenlijk altijd meegedaan om de bovenste plaatsen, waardoor promotie naar een meer ‘voetballende’ klasse vrijwel ieder jaar in de lucht hing. Afgelopen jaar was men er het dichts bij en moest DSC 2 in een rechtstreeeks duel met koploper Boxtel uit gaan maken wie er ging promoveren. Helaas was het dat jaar Boxtel dat thuis het kampioenschap kon vieren en dropen de gasten teleurgesteld af richting Kerkdriel. Meer dan ooit hunkeren de manschappen van Ton Schreuders dus naar een hoger niveau en een uitdagendere klasse. Men heeft al in enkele beker en oefenwedstrijden tegen onder andere BMC en RDC laten zien dat ze voetballend meekunnen en klaar zijn voor een stap omhoog.

Trainer Ton Schreuders is inmiddels al aan zijn vijfde seizoen bezig en wordt al twee seizoenen bijgestaan door assistent Stefan Chambone. Ook het (tijdelijke) vertrek van grensrechter Henrie Pardoel is uitstekend opgevangen door Chris Baars. Met een stabiele begeleiding en een goede mix van wat jongere en ervaren spelers lijken alle ingrediënten aanwezig voor een succesvol seizoen maar de verwachtingen dienen natuurlijk nog wel waar gemaakt te worden.

Helaas is de doorstroom vanuit de jeugd naar de selectie de laaste jaren wat minder geweest maar ondanks dat hebben diverse jonge jongens en (inmiddels) vaste krachten van het tweede elftal laten zien dat ze het niveau wel degelijk aan kunnen. Ook door de aanwezigheid van de wat meer ervaren jongens binnen het elftal lijkt er voor komend seizoen een goede balans te zitten tussen de verschillende spelers. Nu het seizoen op gang is gekomen is het tweede elftal al enkele goed presterende spelers kwijt geraakt aan het eerste elftal en het opvangen van het verlies van deze spelers lijkt dus een belangrijke opgave komend seizoen maar met het oog op de terugkeer van enkele langdurig geblesseerde spelers lijkt dit na de winterstop wel goed te komen.

Het zal geen gemakkelijke opgave worden maar het is duidelijk wat het tweede elftal komend seizoen wil bereiken en dat is het kampioenschap in de derde klasse. Met de juiste instelling moet het dit seizoen maar eens gaan gebeuren. Wij wensen de spelers en begeleiding van DSC 2 in ieder geval veel succes komend seizoen.

Column
Eredivisie is weer spannend!
Door Jochem

Nederland heeft altijd een echte topclub gehad. In de jaren '70 was dat Feyenoord die de wereld veroverde. In de jaren '80 was vooral PSV de club die de dienst uitmaakte in Europa. In de jaren '90 was het Ajax die met het 'dreamteam' ons hart sneller liet kloppen. Eind jaren '90 en in het begin van deze eeuw was het weer PSV die hoge ogen gooide in de Champions League met een kwartfinale in het ene jaar en een halve finale plaats in het andere.

Na deze periode is er geen club in Nederland geweest die een heel seizoen lang de touwtjes in handen had. We kunnen inmiddels niet meer spreken over de 'grote drie'. Iedere uitwedstrijd van een club is lastig, of je nou Ajax heet of PSV, het is niet meer vanzelfsprekend dat je zo'n wedstrijd op de automatische piloot winnend afsluit.

Als ik toch nog mag spreken over de voormalige 'grote drie', kan ik constateren dat deze clubs in de afgelopen tien jaar organisatorisch wanbeleid hebben gevoerd. Natuurlijk kan ik niet goed in de keuken kijken van deze clubs, maar als we enerzijds naar de mediapublicaties kijken en anderzijds naar de cijfers dan kunnen we allemaal dezelfde conclusies trekken.

Als we naar de resultaten op het veld kijken (stand), dan zien we dit ook terug. FC Twente heeft prima gebruik gemaakt van het wanbeleid van de 'grote drie'. Deze club heeft de laatste jaren voor weinig geld jonge talentvolle spelers ingekocht. Met die spelers spelen ze nu ieder jaar om het kampioenschap. Ik kan alleen maar een compliment geven aan de organisatie van FC Twente. Ik weet zeker dat Vitesse in de loop van deze jaren ook aansluit bij de top van Nederland. De club is organisatorisch een stuk minder als FC Twente, maar als je over veel liquide middelen beschikt dan kom je ook een heel eind. Helaas moet Feyenoord nu even een stap terug doen.

We kunnen uit bovenstaande tekst een aantal conclusies trekken. De kwaliteit van de voormalige topclubs in Nederland is aanzienlijk minder als voorheen. De eredivisie zal daarom ook dit jaar weer tot op de laatste speeldag spannend zijn.
We kunnen ook geen hoge ogen meer gooien in de Champions League. Toch ben ik er van overtuigd dat tenminste één Nederlandse club in de finale staat van de Europa League, omdat de 'middelmatige vier' in Nederland (PSV,Ajax,FC Twente en AZ) wél tot de (sub)top van deze League behoren.