Trainingsschema
Standaard Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

Oktober 2011

Van de bestuurstafel
Ook in de nieuwsbrief willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in: 'Van de bestuurstafel'.

Bestuurlijk nieuws
Het seizoen begint op stoom te komen. Er is ontzettend veel werk verzet om het sportpark weer in conditie te krijgen. Vele nieuwe reclame-uitingen zijn aangebracht, vele teams hebben een nieuw tenu ontvangen, de gemeente heeft veel bomen gesnoeid en de accommodatie is geschilderd. Het bestuur heeft besloten tot het aanschaffen van een quad zodat de kunstgrasvelden beter en makkelijker onderhouden kunnen worden. Tevens is de opslagruimte uitgebreid met een container. Ook belangrijk is het feit dat de kleedkamerunits nu in gebruik zijn genomen. We kunnen de zaterdag en zondag nu veel beter doorkomen.

Meldden we u vorige editie dat Vincent Stokman op projectbasis het penningmeesterschap ging invullen, inmiddels is de situatie weer gewijzigd. Vincent heeft een uitdaging in de Caraïben aanvaard en we hebben Coen van Hooft als penningmeester kunnen binden. We wensen Coen heel veel succes!

Lief & leed
Helaas is DSC tijdens de zomerstop geconfronteerd met vandalisme; 2 kooinetten op het (grote) kunstgrasveld werden kapot gesneden en kapot gebrand! We hopen de daders uiteraard te pakken. Mocht blijken dat DSC leden hier verantwoordelijk voor zijn dan zal het bestuur passende maatregelen nemen.

Onze sportmasseur Jack Ackermans zag op 6 augustus Abraham. Jack, nog vele jaren !
Bas Verheul en Janneke van Hooft hebben hun gezin uitgebreid met zoon Lars. Onze hartelijke felicitaties!

Lid van Verdienste Karel Stoof overleed. Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit verlies. Ook oud-bestuurslid Chris van Dulmen verloor zijn vrouw Corrie. Ook Chris en zijn familie wensen veel sterkte met het verwerken van dit verlies. Lid van Verdienste Chris Hooijmans werd 65 jaar, van harte proficiat. Cor de Leeuw wordt 50 en gaat dat onder andere met zijn veteranen vieren. Hij heeft zich vast voor de wedstrijd op zondag afgemeld. Rick de Cocq van Delwijnen werd vader van dochter Janne. Onze hartelijke felicitatie !

Sponsoren in beeld
Bistro Tante Pietje uit Den Bosch, van Hezik Installatie bedrijf, van Horssen OJ Services BV, van Hooft Bedrijfswagens en Autobedrijf Valentijn zijn bordsponsoren geworden.
Rederij Hooymans VOF schenkt aan de 25 jeugdteams die DSC rijk is voor elk team een paar keepershandschoenen. Onze dank namens alle keepers in de jeugdafdeling.
Marius van Namen is HoofdJeugdSponsor geworden. Marius dank voor je steun aan de Jeugdafdeling. Van Horssen OJ Services BV is naast bordsponsor ook Businessclublid geworden.

De volgende teams kregen nieuwe tenues:
E5: kreeg nieuwe tenues, trainingspakken en tassen van Remco Hoven, van Houten Transport en de heer Brouwers
F5: kreeg nieuwe tenues van Thebo bouwservice,
ME: kreeg een tenue van Iliaz Verzekeringen
D2: kreeg nieuwe tenues van Moolenaar Makelaardij og,
C1: kreeg nieuwe tenues, trainingspakken en tassen van Flex-i-Trans,
DA 1: trainingspakken van Interieur Projecten Kerkdriel en Geran Vogel Projectservice en een tenue van Arnold van Hooft Verzekeringen ,
DSC 7: kreeg een nieuw tenue van John de Vaan Projectafwerking bv en Automobielbedrijf Kerkdriel sponsorde de keepershandschoenen
DSC 2: kreeg nieuwe trainingspakken van Slagerij Gijs Sars,
DSC 1: kreeg nieuwe tenues en trainingspakken van de hoofdsponsoren Theo Grandia Assurantiën / Regiobank, Ergodirect en Vissers Advocatuur.

Loonbedrijf Wieman herstelde schade aan ‘gevallen’ aluminium doelen.

Voor nadere informatie over sponsoring kunt u Geran Vogel benaderen.

Vrijwilligers in beeld
Chris Hooijmans, Henk de Weerd en Siebert van Hooft hebben bergen snoeihout afgevoerd. Ook hebben ze allerlei kleine en grotere klussen tijdens de zomerstop uitgevoerd zodat we weer startklaar voor het seizoen zijn. Tot het moment dat DSC een quad heeft aangeschaft heeft Siebert van Hooft zijn eigen quad aan DSC beschikbaar gesteld voor het onderhouden van het kunstgras. Waarvoor onze dank. Harald Zomers en Raymond Leerintveld hebben in de kantine in – en uitloopverlichting aangebracht. De accommodatie is geschilderd in 2 gelukkig hele mooie weken door Jack Ackermans, Ad van Heesch, Gijs van Hemert, Marc van Bakel, Frans van Dockum en Siebert van Hooft. Zij hebben erg veel werk verzet omdat de achterstand meer dan behoorlijk was. Het ziet er nu weer superstrak uit !

Aan alle vrijwilligers onze hartelijke dank !

Nieuwe spelerspassen
We verzoeken de leden die vermeld staan op de website een nieuwe pasfoto en € 3,50 in te leveren. Wil je geen pas meer, meld dat dan ook even. De jeugd en senioren worden gevraagd deze foto en bijdrage bij Hans Verhoeven in te leveren. NB: Laat het niet zo ver komen dat we na de verloopdatum nog passen moet aanvragen. Je krijgt gemiddeld 3 maanden vooraf een melding dat de pas vervangen moet worden. Dat moet toch voldoende zijn ?!

Gevonden / verloren fietssleutels
In de Jeugdbestuurskamer zijn een 6 tal fietssleutels aanwezig, die nog door niemand opgehaald zijn. Controleer even of jij niet een sleutel mist! Tevens zijn er ook nog 2 fietsen na de feestweek blijven staan. Als jou fiets is kun je contact opnemen met Siebert van Hooft.

DSC is erkende leerinstelling
Afgelopen jaar heeft DSC het certificaat erkende leerinstelling van Calibris verkregen. Dit betekent dat stage lopen nu tot de mogelijkheden behoort. Ben je geïnteresseerd, neem dan contact op met een van de bestuursleden Stage lopen bij DSC? Ook dat kan, bijvoorbeeld voor je maatschappelijke stage. Meld je aan bij een van de bestuursleden.

DSC heeft het vizier op 2020+
Vv DSC, de grootste vereniging in de gemeente Maasdriel (660 leden) heeft in 2008 na intensief overleg met de gemeente een voorschot genomen op de verplaatsing van haar sportpark. De gemeente heeft de Wet voorkeursrecht Gemeente afgekondigd om dit mogelijk te maken. Inmiddels is de WvG geëindigd en zijn er de komende 2 jaar geen initiatieven van de gemeente te verwachten op dit vlak. Het recent aangelegde kunstgrasveld dat als overbruggingsmaatregel tot de verplaatsing de druk op de accommodatie moet verlichten blijkt inmiddels ook zo intensief gebruikt dat dezelfde problemen als 3 jaar geleden zich aankondigen.
Vv DSC stelt zichzelf nu de vraag welke uitdagingen zij op haar pad de komende jaren tegen zal komen en wat zij daar zelf in kan beïnvloeden of er zelfs wat aan kan doen.
Omdat de huidige bestuurders vooral bezig zijn met het besturen van de vereniging en hun aandacht vooral nodig hebben voor het dagdagelijks reilen en zeilen van de vereniging, heeft zij oud bestuurder Nico Nendels gevraagd om een visie 2020+ te ontwikkelen en het bestuur is heel verheugd te kunnen melden dat Nico deze uitdaging heeft geaccepteerd.

Inmiddels is Nico voortvarend aan de slag gegaan door een 20-tal betrokken DSC-ers te benaderen voor interviews en het verzoek actief deel te nemen in het ontwikkelen van deze visie. Al deze personen hebben toegezegd hun steentje daar aan bij te dragen.
Binnenkort zal Nico de inmiddels verzamelde informatie delen met de deelnemers in een kick-off.
De visie omvat de volgende aandachtsgebieden:
• De Vereniging
• Sportief / Ambitie
• Organisatorisch / Bestuurlijk / Kwaliteit
• Sociaal maatschappelijk
• Politiek / Demografisch
• Financiële Situatie
• Accommodatie
• Dynamiek / Uitvoering / Bewaking

Omdat DSC een echte volksclub is zullen ook maatschappelijke partijen als gemeente en scholen betrekken in haar proces.

DSC beseft goed dat zij als vereniging een belangrijke maatschappelijke functie vervult en in de spotlight staat, daarom wil ze dit proces transparant voeren. De kick-off heeft tot doel voor de Algemene Leden Vergadering (ALV) de mijlpalen te formuleren volgens welke het proces van de visie ontwikkeling zal verlopen. Uiteraard bent u welkom tijdens de ALV!

Fietsen en scooters/brommers stallen
Steeds meer mensen parkeren hun fiets tijdens de trainingen voor de entree van het sportpark, waardoor het niet mogelijk is om op een normale manier binnen te komen. Wil iedereen zorgen dat zijn fiets in de stalling staat en mocht deze vol zijn, zet deze dan niet hinderlijk voor anderen, op een geschikt plekje.

Kort Nieuws
Trainingscursus
Tijdens de kickoff voor trainers en leiders is al aangekondigd dat dit najaar een trainerscursus zou worden georganiseerd. De cursus wordt gegeven op 6 opeenvolgende dinsdagen en zal starten op 8/11. Alle jeugdtrainers kunnen zich inschrijven voor deze cursus. In heb bijzonder willen we de beginnende trainers uitnodigen om deel te nemen aan deze cursus. De cursus wordt verzorgd door De Voetbalschool en is volledig afgestemd op onze wensen. Het gaat om 6 dinsdagen van 18-20 uur waarbij een groot gedeelte praktijk wordt afgewisseld met een stukje theorie. Voor vragen of inschrijvingen kun je vóór 1/11/2011 contact opnemen met Karel Pompen (karelpompen@online.nl).

Wedstrijdformulieren & Indeling
De indeling van de jeugd en senioren is inmiddels ook helemaal verwerkt op de website. Mocht je foutjes tegenkomen kun je dit melden op webmaster@vvdsc.nl. Nu de indelingen voor alle teams online staan, is het ook weer de bedoeling dat leiders/trainers de wedstrijdformulieren in gaan vullen. De formulieren kunnen gewoon, net als vorig jaar, worden ingevuld in de jeugd bestuurskamer.

Daarnaast hebben we nog lang niet van alle teams een teamfoto! Neem dit weekend dus je camera mee en stuur de foto naar webmaster@vvdsc.nl.


Lid aan het woord
In de rubriek; ‘Lid aan het woord...’, stellen we enkele korte vragen aan een lid van DSC. In deze editie is het de beurt aan Marc Brekelmans om een aantal vragen te
beantwoorden.

Hey Marc, een bekend gezicht maar stel je jezelf even kort voor:
Ik ben Marc Brekelmans, 43 jaar oud, getrouwd en heb 2 kinderen. Ik heb mijn eigen schildersbedrijf en ben inmiddels al zo`n 25 á 30 jaar lid van DSC.

Je bent sinds kort erg actief binnen de vereniging. Hoe is dat zo gekomen?
Ik ben vanaf jongs af aan al betrokken bij DSC. Ik ben natuurlijk begonnen als voetballer en daarnaast heb ik voorheen altijd de F pupillen getraind met Jan van der Sluijs en Marc Grandia.

In welke elftallen heb je gevoetbald?
Ik heb zo`n 10 jaar gevoetbald in de selectie. Ik moet wel zeggen dat ik voornamelijk in het tweede elftal heb gevoetbald. Na mijn tijd bij de selectie heb ik nog een aantal jaar bij de lager elftallen gevoetbald.

Wat is het mooiste moment dat je hebt meegemaakt in je voetbalcarrière?
Voetballen in de selectie van DSC beschouw ik als een groot hoogtepunt, met name het voetballen in de derde klasse voor de periode van nu was prachtig.

Waar houdt je je binnen DSC allemaal mee bezig?
Ik houd me bezig met verschillende functies. Momenteel ben ik leider en trainer van de D2 en ook coördinator van de D junioren. Dit doe ik samen met Martin Hooijmans. Sinds het begin van dit seizoen ben ik ook leider van het eerste elftal.

Hoe verwacht je je rol als leider van het eerste elftal komend seizoen in te vullen?
Ik hoop vooral een positieve inbreng te hebben op de selectie. Ik probeer de jongens van het eerste elftal scherp te krijgen voor de wedstrijd en daarnaast hoop ik een vertrouwenspersoon te zijn voor iedere speler.

Ik heb het idee dat jouw leven alleen maar draait om voetbal. Hou je naast je werkzaamheden voor DSC nog tijd over voor andere zaken?
Nee eigenlijk niet, het is altijd werken of DSC. In mijn vrije tijd voetbal ik zelf nog graag op zaterdagmiddag in de zaal en op zondag speel ik mee met 7 tegen 7.

Wat zijn dingen die jij goed vind gaan binnen de vereniging en wat zou er verbeterd kunnen worden?
Ik denk dat de jeugd van DSC op de goede weg is, al zijn we nog niet waar we willen zijn. Daarnaast is het natuurlijk geweldig dat we zoveel enthousiaste vrijwilligers hebben. Qua verbeterpunten denk ik dat met name de mentaliteit in het algemeen en de positiviteit binnen de club verbeterd kan worden. Het is onder andere onder de supporters nog vaak negatief. Er moet beseft worden dat iedereen handelt in het belang van de voetbalvereniging DSC.

Wat verwacht je van DSC in toekomst? Zowel sportief gezien (jeugd / senioren) als op verenigings niveau?
Voor wat betreft de senioren verwacht ik dat het eerste elftal een stabiele derder klasser zal worden en voor de jeugd verwacht ik vooral dat het meiden voetbal binnen DSC nog verder gaat groeien. Hier zijn we in ieder geval al mee op de goede weg. Daarnaast verwacht ik dat de benadering van de jeugd nog professioneler zal worden. Mede door de techniek en loop trainingen zijn we als vereniging zeer zeker op de goede weg.

Bedankt voor je tijd Marc en veel succes met je werkzaamheden voor DSC komend seizoen!

Sponsor in Beeld
Voor de eerste editie van de rubriek ‘’sponsor in beeld’’, aandacht voor Theo Grandia Assurantiën BV, de hoofdsponsor van het eerste elftal. In gesprek met Stephan Grandia.

Stephan, stel je even kort voor
Stephan Grandia dus, ben 31 jaar, vrijgezel (dus dames). Ben de zoon van…. en werkt sinds 2004 voor het bedrijf van mijn vader, Theo Grandia Assurantiën, als account manager. Ik heb HBO bedrijfseconomie gestudeerd, maar de echte kneepjes leerde ik op de werkvloer en door diverse opleidingen daarnaast.

Account manager, wat is dat precies?
Als account manager ben je verantwoordelijk voor een aantal relaties die je zo goed mogelijk adviseert omtrent hun financiële situatie zoals verzekeringen, hypotheken en bancaire zaken. Daarnaast hou ik me ook bezig met een aantal interne operationele zaken zoals personeel, opleiding, werving, marketing en dergelijke.

Hoeveel mensen werken in bij Theo Grandia Assurantiën?
In totaal 9 personen.

Waarvan een aantal familieleden dus?
Klopt, zoals gezegd mijn vader Theo, maar ook mijn zus Tessa en mijn nicht Anita werken in de zaak.
Een familiebedrijf dus. Kun je één voordeel en één nadeel noemen van werken in een familie bedrijf?
Het belangrijkste voordeel is dat je elkaar altijd kunt vertrouwen.
Een nadeel is dat we soms ook tijdens familie aangelegenheden nog praten over de zaak. Dus tijdens de familie BBQ komen nog wel eens zakelijke dingen aan bod.Wat maakt jullie bedrijf uniek in vergelijking met andere assurantie kantoren?
De persoonlijke benadering, service gerichtheid en kwaliteit van dienstverlening zijn drie kernwaarden die bij ons hoog in het vaandel staan. Wij nemen voor zowel ondernemers als particulieren werk uit handen, zodat die zich kunnen focussen op hun core business en dagelijkse gang van zaken. Als account manager/adviseur werk je in een koppeltje met je binnendienst collega. Dit werkt zeer prettig leert onze ervaring.

Onlangs is de organisatie verhuisd naar dit schitterende pand aan de Gasthuisstraat te Kerkdriel, kun je hier iets meer over vertellen?
Klopt inderdaad, we hadden in het verleden twee kantoren. Ons RegioBankfiliaal aan de Julianastraat (MCD supermarkt) en ons andere kantoor aan de Kievitsham. Twee kantoren is voor onze klanten niet handig en voor onszelf ook niet efficiënt, daarom de keuze voor dit centraal geleden nieuwbouw pand aan de Gasthuisstraat. Het pand is modern en heeft een toegankelijke uitstraling, precies wat we zochten! De indeling qua kantoren is super en we hebben voldoende spreekruimtes om klanten professioneel te woord te staan.Hoelang sponsoren jullie DSC al?
Al meer dan 20 jaar, het exacte aantal jaren weet ik eigenlijk niet.

Waarom DSC?

Mijn vader was zelf ook een fanatiek voetballer bij DSC, en van het een kwam het ander. We sponsoren daarnaast ook nog andere verengingen (golfclub, tennisvereniging) in de gemeente, we zien dit als een stukje maatschappelijke betrokkenheid. Maar DSC is voor ons het grootste uithangbord, voetbal ligt ons het meest aan het hart.

Voetbalt jezelf ook?
Ja, bij DSC 6. Gewoon voor de fun en gezelligheid, lekker beetje sporten op zondag morgen.

Ooit de ambitie gehad om in het 1e van DSC te komen?
In de jeugd wel, ik heb tot en met de C best serieus en goed gevoetbald, echter daarna bleek dat ik niet het talent van mijn vader had. Daardoor ben andere sporten gaan doen zoals tennis en fitness.

Tenslotte wil ik je nog een aantal keuzes voorleggen?

Wesley Sneijder of Rafael van der Vaart? Wesley Sneijder
Yolanthe Cabau van Kasbergen of Sylvie van der Vaart? Yolanthe Cabau
Johan Cruijff of Marco van Basten? Marco van Basten
Boerenkool of zuurkool? Boerenkool
Ada Boersma of Dick de Cloe? de Cloe
George W. Bush of Obama? Obama
Nike of Adidas? Nike
Zomervakantie of Wintersport? Wintersport

Stephan bedankt!!


Column
Lekker begonnen!
Door James.

Het seizoen is weer bezig. Als ik voor mijn team mag spreken.. Lekker begonnen. Als ik voor mezelf mag spreken.. Mwa. Het ligt natuurlijk aan de overtollige kilootjes van de vakantie en het gebrek aan zelfdiscipline om weer lekker te gaan sporten. Dat is iets wat ik altijd heb. Lekker op vakantie geweest, nog even relaxen om er rustig in te komen, en vervolgens is het alweer Maart. Dan heb ik uiteindelijk de inspiratie om volle bak te gaan sporten, en op het moment dat ik tegen een sixpack aan zit is het alweer vakantie. Vicieuze cirkel heet dit fenomeen. Het is een jaarlijks terugkomend epistel en ik kijk er al niet meer van op.

Ik zat afgelopen zondag in de kantine. We hadden een ruige wedstrijd achter de rug, dus mijn teamgenoten en ik vonden dat we wel een traktatie verdiend hadden. Ik had mezelf al verheugd op een pittig balletje met satésaus en een frietje speciaal. Het 1e moest uit. We wisten dus van tevoren al dat het niet drukker zou worden dan 'the usual suspects'. Dat betekent dus een halfvolle kantine waarin een zwoel zondagmiddagsfeertje hangt. Oude vriendschappen worden aangehaald en de schalen met gemixte snacks zijn niet van de lucht. Lekker in je zondagse kloffie sterke verhalen van de vorige avond aanhoren, en als je je laatste geld van het weekend op tafel hebt gelegd worden er nog een paar pilsjes gedronken om elkaar uiteindelijk een goede werkweek te wensen en s'avonds met het bord op schoot naar Tom Egbers en zijn gezwets te kijken.

Dit was echter niet het geval. Het hele ritueel van eten en ouwehoeren wel, maar wat schetste mijn verbazing; er zaten 3 man en een paardenkop in de kantine. Wat bleek. Er hadden 4 teams thuis gevoetbald. Nu waren er 3 teams die om 10:00 uur moest voetballen en een om 12:00 uur. Deze was door personele omstandigheden bij de tegenstander niet doorgegaan. Daar zaten we dan. Ik snap wel dat iedereen weg gaat na de wedstrijd van 10:00 uur. Er is de hele dag niets meer te beleven. Daar gaat mijn gelukzalige zondagavondgevoel. Ik wil hiermee zeggen dat ik het jammer vind dat er soms zo ongelukkig gepland wordt. Voor iedereen. Ik weet niet wie dit aan te rekenen valt, maar ik vraag er wel de aandacht voor. Ik ga er van uit dat dit column zeer serieus genomen wordt, dus ik ben blij dat dit organisatorisch euvel de volgende keer opgelost is. Zoals een wijs iemand ooit zei: 'Ieder nadeel heb z'n voordeel'. Ik ben die avond vanwege een onverwacht tijdoverschot toch maar een rondje wezen hardlopen.

De Moeite Waard
In 'De Moeite Waard' willen we gebeurtenissen en/of evenementen behandelen die volgens DSC extra aandacht verdienen. Deze keer willen we graag de Voetbalschool Maasdriel belichten.

Voetbalschool Maasdriel uit de startblokken
Vrijdag 7 oktober jongstleden was de aftrap van de voetbalschool. Dit initiatief vanuit de selectie van vvDSC wist in korte tijd veel bekendheid te genereren. Na enkele dagen was er namelijk al geen kans meer om in te schrijven. Ondanks de regen waren er maar liefst 41 leergierige en gedreven kinderen die training kregen van zeven gepassioneerde trainers. De kinderen kwamen van voetbalclubs uit de gehele omgeving, zoals onder andere vvDSC, Jan van Arkel, RVV/HVV, Roda Boys, RKTVC en Nivo Sparta.
De training werd vrijdag professioneel aangepakt door de begeleiding. Het kunstgrasveld van vvDSC was verdeeld in zes vakken waarin verschillende oefenvormen werden gegeven. Doordat er in kleine groepen werd getraind kreeg iedere speler veel begeleiding om het uiterste uit de training te halen. Uiteindelijk werd er afgesloten met een partijvorm zodat er ruim 75 minuten fanatiek was getraind. Na afloop van de training waren er veel vermoeide, maar tevreden gezichten te zien. Daarnaast waren er veel positieve geluiden te horen langs de kant van ouders en verzorgers. Al met al was de opening van Voetbalschool Maasdriel een succes en er zal alles aan gedaan worden om dit niveau vast te houden. Voor meer informatie surf naar www.voetbalschool-maasdriel.nl. Hier is onder andere elke week een nieuwe truck met instructies te vinden.