Trainingsschema
Slecht-weer Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

Maart 2009

Van de bestuurstafel
Ook in de nieuwsbrief willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in; 'Van de bestuurstafel'.

Afval!
Gelukkig wordt het weer lente en is het op het veld en langs de lijn aangenaam genieten. Maar helaas lijkt ook het afval onder een zonnetje te gedijen. Het is ongelofelijk hoeveel afval op het parkeerterrein, in de speeltuin op het kunstgrasveld en langs de velden te vinden is na 1 behoorlijke zaterdag. Het bestuur ergert zich hier bijzonder aan. Wij denken zoals de slogan zegt : ‘met hetzelfde gemak gaat het in de afvalbak’!
Laten we er met zijn allen op toezien dat personen die dit plegen te doen daar wel op aangesproken worden.

Bestuursfunctie
Zoals u allen waarschijnlijk weet functioneert het bestuur sinds januari van dit jaar nog maar met 5 personen. Omdat de commissies en vrijwilligers goed werk verrichten betekent dit dat er niet direct een bestuurlijke crisis zal ontstaan. Echter er is zeker voor 7 a 8 personen bestuurlijk werk te verrichten. Pogingen om ‘nieuw bloed’ te werven zijn tot dusver gestrand. We hopen dat u als leden zich beseft dat de vereniging van ons allen is en dat het daarom ook een probleem van ons allen is! Het bestuur ontvangt geïnteresseerden graag voor nadere toelichting over deze vorm van vrijwilligerswerk!

Trainers

Met Ton Schreuder, trainer van ons 2e elftal, is een verlenging van zijn aanstelling met 1 jaar overeengekomen. Helaas heeft onze trainer van de damesselectie, Frank de Weerd, besloten na 2 en een half jaar tussentijds te stoppen. Zijn taak wordt tot einde van dit seizoen waargenomen door Theo van Dijk.

Coördinatorschap
In verband met zijn drukke werkzaamheden binnen het bestuur heeft Chris Ackermans het coördinatorschap damesselectie senioren dat hij deelde met Wilfred Plomp, nu volledig overgedragen aan Wilfred.

Accommodatie
De gesprekken met de gemeente over de verplaatsing van de accommodatie en de benodigde overbruggingsmaatregelen verlopen tot dusver niet erg vlot. Medio april zal de gemeente knopen moeten doorhakken in dit kader. We zullen u in de volgende Nieuwsbrief 'Scoren!' nader informeren.

Kort Nieuws
Cursus Reanimatie en AED
Op 16 en 20 maart jl zijn weer 11 DSCers opgeleid onder de professionele leiding van Peggy Gloudemans, geassisteerd door onze sportmasseur Jack Ackermans. In totaal heeft DSC al 50 opgeleidde personen die te hulp kunnen schieten en de door Wijgergangs Medical geschonken AED kunnen bedienen. Voor de personen die vorig jaar de opleiding hebben gehad wordt dit jaar op 20 en 27 april en 4 mei de herhalingstraining gegeven. Elke avond duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur!

3e Periode titel
Het eerste elftal van DSC is nog steeds in de race om de 3e periode titel binnen te slepen. Met 7 punten uit 3 wedstrijden staat DSC boven aan in de 3e periode stand. Jan van Arckel bezet de 4e plek maar heeft één wedstrijd minder gespeeld. Indien deze inhaalwedstrijd wordt gewonnen, passeren zij DSC op de ranglijst.

Voetbalschool
Inschrijven voor de voetbalschool is nog steeds mogelijk. Van zaterdag 1 tot en met dinsdag 4 augustus 2009 aanstaande zullen De Voetbalschool en vv DSC Kerkdriel een voetbalkamp voor jeugdspelers organiseren op de velden van sportpark Ipperakkeren in Kerkdriel. Kijk voor meer informatie op de website van DSC; www.vvdsc.nl

Vrijgezellenfeest
Jurgen van de Kammen stapt op 10 April in het huwelijksbootje. Op 21 Maart jl. trapte Jurgen van de Kammen zijn vrijgezellenavond s'middags in de sportkantine van DSC af. Ze hebben even moeten zoeken naar zijn werkschoenen, maar het maakte zijn tirolopak dan ook wel helemaal af.

In gesprek met...
Sinds de winterstop is hij actief als hoofdtrainer van DSC 1. Naast deze zware taak, steekt hij ook ontzettend veel tijd in het opleiden en begeleiden van de jeugd spelers van DSC. De redactie van ‘Scoren!’ vond het dan ook inmiddels hoog tijd om eens nader met hem kennis te maken. Deze maand is ‘Scoren!’ in gesprek met; Erik Meulendijk.

Erik, zou je jezelf eens willen introduceren?
Hallo, ik ben Erik Meulendijk en ik ben 38 jaar. Ik ben getrouwd met Lousje, waarmee ik 2 kinderen heb. Bram van 5 jaar en Noortje van 4 jaar. Uit een eerder huwelijk heb ik ook 2 kinderen, Dennis van 12 jaar en Lexy van 10 jaar. Ik woon met Lousje en de kinderen in Rosmalen en ik ben werkzaam in de logistiek bij Alliance Healthcare

Hoe ziet jouw carrière als voetballer en trainer er tot op heden uit?
Als voetballer ben ik gestart op 4-jarige leeftijd bij GVV. Daarna bij Zwaluw VFC in Vught. Op mijn 15e ben ik naar FC Den Bosch gegaan en op mijn 17e jaar heb ik mijn debuut in het eerste elftal gemaakt. Tot het seizoen 2000/2001 heb ik bij FC Den Bosch in het eerste gespeeld. Tijdens het begin van mijn actieve carrière was ik al trainer van Zwaluw VFC. Na 2 jaar werd ik gevraagd om de nieuw te vormen D-tjes bij FC Den Bosch te gaan trainen. Vervolgens heb ik bij FC Den Bosch vrijwel alle leeftijdsgroepen getraind.

In 2002 ben ik bij FC Den Bosch Hoofd Jeugdopleiding geworden. Helaas werd net in dat jaar de financiële malaise zo erg dat ze mij toen niet meer konden betalen.

Na een jaar niets doen werd ik door RKC Waalwijk gevraagd om daar jeugdelftallen te gaan trainen. Daar heb ik zo’n 4 seizoenen vooral D en C jeugd getraind. En sinds dit seizoen dus bij DSC Kerkdriel. Het 1e half jaar bij de jeugd en sinds 1 januari is daar het 1e elftal bij gekomen.

Heb je het gevoel dat je alles uit je profcarrière hebt gehaald wat er heeft ingezeten?
Ik heb het gevoel dat er wel meer ingezeten had. In het begin van mijn carrière werd ik beschouwd als een zeer groot talent. Het jaar na de bekerfinale brak ik mijn been waarna ik eigenlijk van blessure naar blessure ben gegaan. Na de breuk heb ik nooit meer mijn oude niveau kunnen halen.

Kun je jouw algehele visie op het voetbal verwoorden?
Zonder al te veel in details te treden want dan kan ik een boek schrijven zal ik het houden op hoe we nu spelen als we de bal hebben. Ik houd van een aanvallende spelstijl waarbij vooral in een heel hoog tempo in balbezit moet worden geprobeerd te spelen. Geen lange ballen maar via een gedegen opbouw vinden van de vrije man waarna de spitsen aangespeeld kunnen worden die acties MOETEN maken om zo kansen te creëren en hopelijk veel te scoren of anderen te laten scoren.

Hoe heb je dit naar de huidige selectie van DSC vertaalt?
Naar mijn mening heeft de selectie van DSC een zeer hoog niveau dat zich met de top van de 4e klasse kan meten en wellicht nog (veel) hoger. Dat houdt in dat we vrijwel elke wedstrijd beter zijn dan de tegenstander. Ik probeer vroeg pressing te spelen zodat wij de bal snel en veel zullen hebben. In fases zal het team moeten leren om via een goed positiespel de spitsen zo goed mogelijk aan te spelen waarna deze met hun acties voor gevaar moeten zorgen.

De 1e fase (vroeg pressing spelen en na het veroveren van de bal de vrije man zien te vinden) hebben we nu achter ons.
De volgende fase is het aanspelen van de spitsen en hun acties. Weer een volgende fase is beweging en diepgang van onze middenvelders.

Wat is volgens jou de kracht van de selectie van DSC en wat is nou juist een zwakte?
De kracht is zeer zeker de kwaliteit. Iedere speler kan gewoon goed voetballen. Terwijl je op dit niveau regelmatig ziet dat er spelers op het veld rond lopen die alleen maar lopen te schoppen en/of zonder doel de bal wegtrappen.

De zwakte kan ook uitgroeien tot een kracht. Soms is het te gezellig en kijken ze niet naar de volgende dag. Verder is het een vriendengroep die vaak te vrijblijvend hun wedstrijden speelt. Wanneer ze elkaar ook gaan corrigeren zowel in als buiten het veld kan die gezelligheid en vriendschap uitmonden in een vriendenteam wat moeilijk zal zijn te verslaan.

Wat zijn jouw doelstellingen voor komend seizoen en volgend seizoen?
Dit seizoen is het doorlopen van de eerder genoemde fases zodat we een zeer goed ingespeeld team krijgen waarbij voor iedere speler zijn taken en functies bekend zijn. Ook door het spelen van veel wedstrijden het automatismen er zo snel mogelijk in krijgen. Volgend seizoen wil ik met dit team maar voor één doel gaan en dat is promotie.

Wat zijn jouw verdere ambities als trainer?
Gewoon plezier houden! Ik kijk nooit veel verder in de toekomst dan 1 voetbalseizoen.

Nog iets wat je kwijt wil?
Ik mis vaak jeugd langs de lijn bij wedstrijden van het 1e elftal. Er komt wel wat jeugd maar in mijn ogen veel te weinig. Ik hoop dat dit in de toekomst wat zal veranderen en dat er meer jeugd komt kijken bij onze wedstrijden.

Binnenkort verschijnt op de website van DSC het volledige interview met Erik Meulendijk!


De Moeite Waard
In 'De Moeite Waard' willen we gebeurtenissen behandelen die volgens DSC extra aandacht verdienen. Deze keer willen we de aftrap van de ErgoDirect Legeau onder de aandacht brengen.

Aftrap ErgoDirect League
Zaterdag 7 maart 2009 zijn de eerste wedstrijden gespeeld in de ErgoDirect League.
Nadat de wedstrijden al enkele keren zijn uitgesteld vanwege de slechte weersomstandigheden waren de weersgoden nu goed gezind.

Deze 4x4 competitie voor de mini-F van DSC is een gevolg van de fantastische ledengroei dit jaar.

Gelukkig kan DSC spreken van een succesvolle aftrap. Het enthousiasme waarmee de jongste leden van DSC het veld betraden was een genot om te zien.
Voorafgaand aan de wedstrijd is de sponsor, John van Hooft (ErgoDirect), bedankt voor het mogelijk maken van dit initiatief. De geschonken tenues van RealMadrid, Arsenal, Liverpool en Valencia zorgden voor een professionele uitstraling van de teams. Alle spelers zijn persoonlijk voorgesteld onder applaus van de toeschouwers. Nadat iedereen keurig op de foto was gezet door onze fotograaf Henri IJsveld konden dan eindelijk de wedstrijden beginnen. Aangemoedigd door de ouders hebben we 4 teams 30 minuten zien strijden voor de overwinning. Na afloop is door iedere speler nog een strafschop genomen. In de kleedkamer stond de limonade klaar als beloning voor de geleverde prestaties; om trots op te zijn.

Alle 5- en 6-jarige nieuwe leden die zich nog dit seizoen zullen aanmelden kunnen meespelen met deze onderlinge 4 tegen 4 competitie.

Actie!
'Actie!' is een rubriek die speciaal is bedoeld om grote (of kleine) activiteiten rondom de club onder de aandacht te brengen. Ditmaal gaat deze rubriek over de feestweek van DSC.

DSC Feestweek
Op 22 Mei gaat het grootste blauw-witte feest van het jaar weer van start; de DSC Feestweek. Ook dit jaar zit de feestweek weer bomvol activiteiten voor jong en oud!

Met trots kan de activiteitencommissie het definitieve programma presenteren. De feestweek start op vrijdag 22 Mei en eindigt op zaterdag 30 Mei. Uiteraard zullen de vertrouwde activiteiten van de feestweek weer plaatsvinden. Zo wordt er op beide vrijdagen het vereniging voetbal georganiseerd en zal er op de zondag en laatste zaterdag gestreden worden door verschillende families. DJ Tom en DJ Jean zullen beide weekenden voor de muziek zorgen, waarbij ze zullen worden ondersteund door de nodige artiesten.

Kijk snel op www.vvdsc.nl voor het volledige programma van de feestweek.