Trainingsschema
Standaard Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

April 2011

Van de bestuurstafel
Ook in de nieuwsbrief willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in: 'Van de bestuurstafel'.

De eerste kampioenen hebben zich gemeld !
E4, E6, D2 en MD1 zijn de eerste jeugdkampioenen die DSC rijk is. Ook bij de senioren bereikte DSC 4 het kampioenschap en vierde dit uitbundig.
Er zijn nog meer kanshebbers op de titel, zowel bij de jeugd als de Senioren.
We kijken uit naar de volgende kampioenen
Alle huidige kampioenen van harte gefeliciteerd !

Lief & leed
Onlangs hebben we helaas moeten vernemen dat de vader van Maikel Millenaar overleden is. We wensen Maikel en zijn familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. Oud DSC coryfee Bart Nendels verloor zijn vrouw Pieta. Ook Bart en zijn familie wensen we veel sterkte toe. Sponsor Yvonne Verlouw verloor haar moeder. We wensen Yvonne, Harald en de familie veel sterkte toe.

Sponsor in beeld
De ‘oud papier ophaalploeg’ die vorige editie vermeld werd was in haar opsomming niet geheel compleet. 2 ophalers van het eerste uur, Peter en Johan Maas, zij misten slechts 1 keer in al die jaren een ophaalronde, hadden ook vermeld moeten worden. Ook dank voor jullie inzet !

Marcel van Herwijnen zorgde voor een graafmachine om de riolering van de kleedkamerunits in te graven, met hulp van Ad van Heesch, Bram Vleer en Siebert van Hooft. Marc van Osch bouwde verder aan de elektrische installatie en Bram Vleer bouwde een gevelopening dicht. Weer een stapje verder dankzij jullie inzet.
Tijdens de voorbereidende werkzaamheden voor het leggen van de riolering werd een lek in de waterleiding van de huidige kleedkamers ontdekt. Ad van Heesch en Siebert van Hooft klaarden dit klusje in een avondje waarbij Johan Schippers nog informatie kwam verstrekken. Ook monteerden Johan Schippers en Karel Stoof de deuren in de kleedkamerunits die Peter van Herwijnen Caravanstalling schonk.

Ronald Bieman repareerde een gebroken doel, Johan Bruijgom verzorgde het zandbed voor een extra stuk bestrating bij de hoek van het kunstgrasveld en tribune dat door de gebroeders Vos bestraat werd en Piet van den Oever voerde beton boorwerk uit voor de kleedkamerunits. Joan Grandia en Lorenzo Cairo verzorgden het slaan van de aardpen en aarding.

De sponsoren voor het Paaseieren zoeken voor de jeugd waren dit jaar DSC 4, DSC 8 (ofwel veteranen) en Armada Young Plants. Jullie hebben de Fjes weer een hele mooie zondag bezorgd samen met de Activiteiten Commissie.

Freek Boeren organiseerde de 1e bierproeverij en de 2e pokeravond. Frits van Kessel sponsorde de blokken die als contragewicht voor de E- en F doelen gebruikt worden.
Tot slot is Davy Baars met zijn nieuwe bedrijf WAD bordsponsor geworden.

Allen hartelijk dank voor de steun aan DSC !

Voor diverse C, D, E en F teams is de sponsorcommissie op zoek naar sponsoren. Ook is er weer ruimte beschikbaar voor bordsponsoren. Voor nadere informatie kunt u Geran Vogel benaderen.

Nieuwe spelerspassen
We verzoeken de leden die een verzoek daartoe zullen ontvangen een nieuwe pasfoto en € 3,50 in te leveren. Wil je geen pas meer, meld dat dan ook even. Graag uw medewerking.

De jeugd wordt gevraagd deze foto en bijdrage bij Hans Verhoeven in te leveren, senioren kunnen dit bij Harald Zomers doen. Ook op de website is een overzicht gepubliceerd van leden die hun spelerspas dienen te vervangen !

NB: Inmiddels zijn er al leden met een ongeldige spelerspas omdat niet tijdig gereageerd is . Laat het niet zo ver komen ! Een oplettende scheidsrechter laat je niet meespelen.

Kort Nieuws
Feestweek 2011
De jaarlijkse feestweek staat weer voor de deur deze zal gehouden worden van
20 tot en met 28 mei. De Activiteiten Commissie is al enige tijd druk bezig met de voorbereiding hiervan. Dat wil zeggen dat er de benodigde vergunning aangevraagd moet worden en dat de tent, interieur en wc wagen besteld moeten worden. Ook moeten de quizavonden in elkaar worden gezet en de prijzen voor het kienen moeten geregeld worden. Dit alles met behulp van onze vrijwilligers! Binnenkort zal bij de toegangspoort van DSC weer een banner op de muur te zien zijn met het volledige programma. Deze wordt ons aangeboden door Online Identity. Heren bedankt hiervoor!

Hieronder volgt het programma van feestweek:

-Vrijdag 20 mei: vereniging voetbal
-Zaterdag 21 mei: feestavond met een optreden van de Party Diva’s
-Zondag 22 mei: familievoetbal
-Dinsdag 24 mei: quizavond B, C en D jeugd
-Woensdag middag 25 mei: kienen jeugd
-Woensdag avond 25 mei: kienen volwassenen
-Donderdag 26 mei: quizavond senioren en A-jeugd
-Vrijdag 27 mei: finales vereniging voetbal
-Zaterdag 28 mei: finales familievoetbal

1e ErgoDirect Mini F toernooi
Zaterdagochtend 28 mei zal voor de 1e keer het ErgoDirect Mini F toernooi georganiseerd worden. Voor dit toernooi is een speciale toernooicommissie in het leven geroepen bestaande uit: Karel Pompen, Miranda van Hoesel, Ad van Heesch en Raymond Leerintveld. Anthonie Steenbekkers heeft geholpen bij het aanschrijven van verschillende verenigingen
hieruit is een verbluffend resultaat uitgekomen dat zich naast DSC 12 verenigingen in hebben geschreven. Dit betekent dat er deze zaterdag 24 teams van ieder maximaal 5 spelertjes actief zullen zijn. Dus 120 spelertjes in de leeftijd van 5 / 6 jaar die samen met hun ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes aanwezig zullen zijn op ons sportpark.


Naast het toernooi heeft de commissie een aantal activiteiten gepland om de kinderen bezig te houden. Aan het eind van het toernooi zal John van Hooft van ErgoDirect en sponsor van DSC Mini F de prijsuitreiking voor zijn rekening nemen.

Natuurlijk is de commissie voor deze dag nog op zoek naar mensen die een handje willen helpen, deze kunnen zich melden bij een van eerder genoemde mensen.

KiKa toernooi
Op 29 mei wordt in Den Bosch bij CHC het Kika toernooi voor het goede doel gespeeld. DSC heeft vorig jaar voor het eerst meegedaan en wil nu weer deelnemen. Senioren kunnen zich opgeven bij Stefan Chambonee.

Train de trainer
Op maandag 18 april was het moment daar dat na 8 lessen van trainer Mark Huis in t Veld het DSC kader hun diploma in ontvangst mochten nemen. Mark Brekelmans, Henk van de Werf, Jurgen van der Kammen, Martijn Veldhuis, Ton Burg, Anthonie Steenbekkers, Leon Pompen en Gerard Hooijmans investeerden hun tijd om betere trainers te kunnen worden. In het nagesprek bleek dat iedereen er veel van opgestoken had en dat met name het oog voor detail vaak meer betekent dan je vooraf denkt.
De Hoofd Jeugd Sponsoren, vertegenwoordigt door Tom van Hooft en John van Hooft waren ook aanwezig om alle gediplomeerden een envelop met inhoud aan te bieden. Daarbij benadrukten zij dat het Sponsor Jeugd Plan van DSC juist deze investeringen in het eigen kader als een van haar doelstellingen heeft. John en Tom spraken namens de Hoofd Jeugd Sponsoren hun waardering voor deze trainers uit eigen gelederen die onze jeugd weer betere oefenstof kunnen voorschotelen.

Column
Hansie, Hansie. De verloren zoon!
Door Jochem

Maandagavond, mijn avond. Drie uur lang voetbal op de buis. Allereerst beginnen de heren van voetbal international hun zegje te doen. Daarna volgen de ‘echte’ voetbalfans. Om vervolgens af te sluiten met: De beste voetballers ooit. Wat een mooi programma is dat. Prachtig!

Mijn voetbalavond was nog geen seconde oud en ik zag, jawel Hansie, Hansie (je weet wel Hans Kraaij jr.) weer is aanschuiven bij voetbal international. Na deze teleurstellende uitzending waarbij Hansie, Hansie zich meerdere malen zoals gewoonlijk verbaal liet gaan (enterteinment!) om zich vervolgens voor de 300e keer publiek belachelijk te laten maken. Deze keer zocht hij hulp bij Gerard Joling. Ja, die zanger die vroeger meer dan 10 jaar betaald voetbal heeft gespeeld.Nee Hansie, bij mij zul je er vandaag aan moeten geloven.

Hans Kraaij jr. geboren op 22 december in het jaar 59 voor het afgelopen millennium. Oftewel nu 51 jaar oud. Hansie kon vroeger redelijk goed voetballen. Eerst doorliep hij de jeugd van Feyenoord om vervolgens op 20 jarige leeftijd met zijn vader als trainer te voetballen bij Edmonton Drillers in de Noord-Amerikaanse competitie. Twee jaar later voetbalde hij zelfs met Guus Hiddink én George Best bij de San Jose Earthquakes. Eenmaal terug in Nederland begon de ellende. Als het even tegen zat schopte Hansie erop los. Dieptepunt was zijn schorsing van 15! Wedstrijden nadat hij in oktober 1983 in dienst van NAC een scheidsrechter op een niet al te eerlijke wijze heeft betast. Dit was helaas niet de enige schorsing die hij te verduren kreeg. Afijn, genoeg over zijn voetbalcarrière.

Hansie staat graag in de spotlights. Of het nu op televisie is of met een voetbalteam in de kroeg, het maakt hem allemaal niet uit. Hansie is de man. Iedereen kent hem, maar respect voor hem is ver te zoeken. Stel je voor. Een journalist houdt eens een keer de microfoon bij Hansie zelf voor zijn mond. Deze stelt hem de volgende vraag: Hansie, wat doe je nou eigenlijk voor de kost? Als Hansie eerlijk is zegt hij: ‘Op maandag laat ik me de hele avond afzeiken bij Voetbal International. Dinsdag heb ik opnames voor the Funniest Home Videos, om vervolgens 25 televisiekijkers aan het lachen te maken. Bij interland wedstrijden van het Nederlands elftal mag ik mét de microfoon, óp de televisie openlijk de hielen likken van de internationals. In het weekend wordt ik op ieder voetbalveld niet serieus genomen en uitgelachen. Behalve bij FC Lienden. Het ergste van alles is nog, dat wanneer dit allemaal voorbij is de week weer opnieuw begint’!

Hansie, kijk is kritisch naar jezelf. Je bent nu 51 jaar oud, je bent inmiddels driemaal getrouwd en hebt twee kinderen. Laat jezelf niet week in week uit belachelijk maken door iedereen. Doe eens een stapje terug. Blijf uit de kranten. Zorg goed voor je gezin en laat anderen eens op de voorgrond treden.

Hansie, take your seat and look at your father.

Lid aan het woord
In de rubriek; ‘Lid aan het woord...’, stellen we enkele korte vragen aan een lid van DSC. In deze editie is het de beurt aan Mathijs Maas om een aantal vragen te beantwoorden.

Hey Mathijs, Stel je zelf eens voor:
Hallo, ik ben Mathijs, ik ben 13 jaar oud en ik woon in Kerkdriel, mijn zusje heet Bo, mijn vader en moeder Robert en Marion.

Wat doe je voor school?
Ik zit op het Jeroen Bosch College in Den Bosch en ik zit op het gymnasium.

In welk elftal speel je?
Ik speel sinds enkele weken in de C1 (voorheen D1). Mijn leiders heten Ron Schapendonk, Hans en Arno Verhoeven, Thijs Ackermans en Coen van Hooft. Mijn positie is rechtshalf (en bij de D1 speelde ik op 10).

Hoe verloopt het seizoen voor jou en jouw elftal?
Met de C1 strijden we dit seizoen voor degradatie, we spelen nog 2x tegen de onderste. We staan op dit moment 10e.

Wat vind je zo leuk aan voetbal?
Het is gezellig, je beweegt veel en ik leer er veel. Het is mijn favoriete sport.

Wat is je favoriete prof club?
Mijn favoriete clubs in Nederland zijn Ajax en RKC Waalwijk. Mijn favoriete buitenlandse club is FC Barcelona

Wie is je favoriete voetballer?
In Nederland is mijn favoriete voetballer Christian Eriksen. Xavi en Lionel Messi zijn mijn favoriete voetballers in het buitenland.

Wat wil je later worden?
3x raden...........PROFVOETBALLER. Of fietsenmaker!!!!!

Bedankt voor je tijd Mathijs!

De moeite waard!
In 'De Moeite Waard' willen we gebeurtenissen en/of evenementen behandelen die volgens DSC extra aandacht verdienen. Deze keer willen we graag de 7 tegen 7 partij op zondag morgen belichten.

7 tegen 7
Iedere zondag ochtend wordt het kleine kunstgras veld betreden door een aantal fanatieke voetballers. Deze voetballers nemen het wekelijks weer tegen elkaar op tijdens een onderlinge 7 tegen 7 partij. Deze partij is inmiddels een ongekend succes! Het initiatief voor deze partijvorm komt van een groepje spelers die vorig jaar nog competitie speelden en nog wel wilden blijven voetballen maar niet meer in competitieverband. Zij deden wat research bij andere clubs gekeken die de 7 tegen 7 partijvorm al hanteerde en daar liep dat erg goed. Er werd direct erg positief op het initiatief gereageerd. “Officieel” is 7 tegen 7 voor 45 plussers, maar steeds meer verenigingen (ook DSC) zien het als een algehele aanvulling op het senioren voetbal voor de wat oudere spelers.

Een van de deelnemers aan deze partijvorm is Erwin van der Veen. ‘Scoren!’ stelde hem een aantal vragen.

Erwin, Zou je jezelf eens willen voorstellen?
Mijn naam is Erwin van der Veen, 42 jaar oud, en samenwonend met Annette Peels. Sinds 2007 ben ik woonachtig aan de Pietersdijk te Kerkdriel en ik ben werkzaam bij ABN-AMRO.

Wat heeft je doen besluiten om je aan te melden bij DSC?
Ik heb me bij DSC aangemeld toen ik hoorde van de initiatiefnemers Martin Hooijmans en Johan Teurlings dat er gestart ging worden met opzetten van 7 tegen 7. Deze partij vorm is dus de daadwerkelijke rede geweest dat ik lid ben geworden.

Het 7 tegen 7 partijtje op zondag morgen bestaat inmiddels al een poos. Hoe bevalt het?
Het 7 tegen 7 voetbal bevalt mij uitstekend. De opkomst is altijd prima te noemen. Het komt zelfs voor dat er soms 8 tegen 8 gespeeld. Beide 7-tallen zijn elke week erg aan elkaar gewaagd en er wordt fanatiek maar fair gespeeld. Het niveau neemt met de week toe.

Waarom kies je er voor om deel te nemen aan deze partij en niet aan officiële wedstrijden?
Het verschil met officiële wedstrijden is dat je altijd “thuis” speelt en dus nooit geen uitwedstrijden hebt. Tevens gaan de wedstrijden van 7 tegen 7 gaan bijna altijd door. Er is weinig sprake van afgelastingen want we spelen op kunstgras. Een ander voordeel is dat het minder blessure gevoelig is.

We beginnen om 10.00 uur en eindigen rond 11.15 uur. Daarna nog even gezellig de 3e helft in de kantine, met een analyse van de gespeelde 7 tegen 7 match. Vervolgens heb je dus bijna nog een volledige zondag om zelf in te delen zoals je zelf wilt. Dit alles bij elkaar opgeteld is 7 regen 7 een echte uitkomst.

Uit wat voor soort deelnemers bestaat de groep?
De groep van 7 tegen 7 bestaat vooral uit “oud”- voetballers die voorheen in de selectie en (later) in de lagere elftallen hebben gespeeld. Maar ook “oud”-voetballers die in jaren niet meer in teamverband hebben gevoetbald. Tot deze laatste groep behoor ik
zelf want de laatste keer dat ik tegen een voetbal had getrapt was langer dan 20 jaar geleden. De gemiddelde leeftijd van de 7 tegen 7 spelers is 40+.

Hoe fanatiek is iedereen?
Een ieder is op z’n eigen manier fanatiek. Soms levert dit ook wel “hevige“ discussies op over het wel of geen vrije trap of over dat de bal niet of wel over de doellijn was. Maar dit wordt altijd gelijk weer opgelost. En na afloop is een ieder het weer vergeten of wordt er tijdens de 3e helft nog over nagepraat.

Denk je dat dit het 7 tegen 7 partijtje ook volgend seizoen iedere zondag plaats zal gaan vinden?
Zeker weten dat ook volgend jaar het 7 tegen 7 ook elke zondag plaats gaat vinden. Van de spelers die dit jaar meedoen 99,9% ook volgend jaar door. Als je de verhalen of de geruchten in de welbekende wandelgangen mag geloven zijn er ook andere belangstellende/enthousiastelingen die graag mee zouden willen doen. Het ideale van 7 tegen 7 is dat het een soort vangnet voor de vereniging is geworden om de mensen die lange tijd niet gevoetbald hebben of niet langer in een elftal, met alle verplichtingen, wilden voetballen. Nu blijven of worden deze leden lid van DSC. Daar gaat het om.

Bedankt voor je tijd Erwin!

Voetbaltaal
Om met een moderne trainer te kunnen communiceren, moet je haast voorts een woordenboek bij je hebben. De voetbaltermen vliegen om je oren. 'Scoren!' helpt je uit de brand met de rubriek "Voetbaltaal".

Assist
Een goede pass of voorzet geven waaruit een medespeler weet te scoren.

Baltempo
De snelheid waarmee er overgespeeld en bewogen wordt.

Crosspass
Lange, diagonale (schuine) bal waarmee het spel snel over de breedte van het veld wordt verplaatst.

Knijpen
Een speciale vorm van rugdekking geven. Bijvoorbeeld: als de bal aan de linkerkant is moet de rechterverdediger vanaf de zijkant naar binnen komen (knijpen). Hiermee maak je de speelruimte voor de tegenstander zo klein mogelijk.

Kruising
De plek linksboven of rechtsboven in een doel waar de paal en de lat samenkomen.

Slotoffensief
Opleving van het spel in het laatste kwartier, hopend op een goede afloop.

Volley
De bal schieten vanuit de lucht, zonder dat de bal de grond raakt.