Trainingsschema
Slecht-weer Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

Maart 2011

Van de bestuurstafel
Ook in de nieuwsbrief willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in: 'Van de bestuurstafel'.

De eindfase van het seizoen is begonnen
Vele teams strijden nog voor het behalen van resultaten. Bij de senioren kunnen DSC 4, 6 en 7 met de hoofdprijs eindigen en kunnen DSC 1 en 2 ook een prijs pakken als ze een goed einde van de competitie spelen. Bij de jeugd gaat het heel erg goed met F1. Tot slot beginnen de C1 en B1 zich te ontworstelen uit de onderste regionen. We wensen alle teams nog veel succes en vooral plezier daar bij !

Lief & leed
Guusbert de Kleijn en Sandra Dappers hebben hun huwelijk op 29 april aangekondigd. We wensen ze samen met Quincy en Justin vast een hele mooie dag en toekomst toe. Ook op 29 april trouwt Antoon van Beurden met zijn Maaike. Ook hen wensen we een hele mooie dag en toekomst toe.

Dat Carnaval ook haar keerzijde kan hebben ondervond Jack Kollenburg. We wensen hem een spoedig herstel. Ook onze vast supporter Hanna van den Bighelaar wensen we een spoedig herstel als gevolg van de overval op MCD van den Oord.

Sponsor in beeld
Theo Grandia Assurantiën en Champworld hebben trainingspakken aan DSC 6 geschonken. Hooymans Compost gaf DSC E1 nieuwe trainingspakken en tassen. Huisman Vloeren verzorgde een nieuw tenue voor DSC E3. Cor Piels Timmerwerken is bordsponsor geworden. Een lid dat anoniem wil blijven schonk DSC in- en uitloopverlichting voor in het clubhuis. Glaudemans Bandenhandel schonk DSC een nieuwe binnen- en buitenband voor de materiaalwagen.

Dank aan de ‘oud papier ophaalploeg’ bestaande uit Chris Hooijmans, Arjan Piels, Etienne van Namen, Martijn van Wessel, Marco van Herwaarden, Martijn van Herwaarden, Arjan Baggerman en Ferry van de Loo. Zij halen toch elk jaar weer zo’n € 1.000 per keer voor DSC binnen.

HeHo sponsorde weer de bekende verjaardagskaarten voor de jeugd. Jan ‘smidje’ Muurmans betegelde in de kleedkamerunits de douchevloeren, met hulp van Ad van Heesch en Siebert van Hooft.

Allen hartelijk dank voor de steun aan DSC !

Voor diverse C , D en F teams is de sponsorcommissie op zoek naar sponsoren. Ook is er weer ruimte beschikbaar voor bordsponsoren. Voor meer informatie kunt u Geran Vogel benaderen.

Nieuwe spelerspassen
We verzoeken de leden die een verzoek daartoe zullen ontvangen een nieuwe pasfoto en € 3,50 in te leveren. Wil je geen pas meer, meld dat dan ook even.
Graag uw medewerking.

De jeugd wordt gevraagd deze foto en bijdrage bij Hans Verhoeven in te leveren, senioren kunnen dit bij Harald Zomers doen. Ook op de website is een overzicht gepubliceerd van leden die hun spelerspas dienen te vervangen!

NB: Inmiddels zijn er al leden met een ongeldige spelerspas omdat niet tijdig gereageerd is. Laat het niet zo ver komen! Een oplettende scheidsrechter laat je niet meespelen.


Kort Nieuws
DSC Twitter Account
Enkele maanden geleden heeft DSC een twitter account aangemaakt. Twitter is een internetdienst waarmee gebruikers korte berichtjes van maximaal 140 tekens publiceren. De twitter account van DSC is inmiddels al erg populair met maar liefst 86 leden. Ben jij al volger van DSC op twitter? KLIK HIER om direct naar de twitter pagina van DSC te gaan.

Nieuw lid?
Indien u, of uw zoon of dochter lid wil worden, verzoeken we u de aanmelding zo spoedig mogelijk te doen. Dit in verband met het indelen van de teams voor volgend seizoen
Wij danken u hartelijk voor uw medewerking.

Voetbalkamp 2011
Dit jaar organiseren De Voetbalschool en DSC Kerkdriel voor het derde jaar een voetbalkamp in de zomervakantie. Dit van Donderdag 4 Augustus tot en met Zondag 7 Augustus. Tijdens het 4-daagse kamp zullen de deelnemers trainingen krijgen van uiterst professionele trainers van de voetbalschool. Surf naar de website van DSC voor meer informatie. www.vvdsc.nl.

Column
Waar blijft de tijd?
Door James.

Vrijdag 18 Maart 2011. Ik kijk op mijn horloge. Ik bedenk mezelf hoe ver het seizoen al gevorderd is. Daar heb ik mijn horloge niet voor nodig, maar ach.. Ik weet nu in ieder geval wel hoe laat het is.

Persoonlijk op sportief gebied toch weer het een en ander meegemaakt in het seizoen tot nu toe. Het leven van een senior bij DSC bestaat uit mooie momenten, en zoals het in het leven betaamt, ook uit minder mooie momenten. Deel zijn van een geoliede machine wekt bij mij een euforisch gevoel op. ‘Tikkie-Takkie 2.0’, net als Barcelona! Aan de andere kant zakt de moed me in de schoenen bij het zien van spelers waar de verkeerde emoties de boventoon voeren. Niet dat ik emotieloos ben, maar als dit betekent dat mijn emoties er voor zorgen dat mijn team iedere wedstrijd moet knokken, zou ik mijn eigen tijd beter gaan besteden en stoppen met deze’ hobby’. Wat ik vaak lees in het nieuws: Gestaakte wedstrijden, opgeheven ploegen, scheidsrechters die blij zijn dat ze levend thuis komen etc.

Bij DSC valt dit gelukkig allemaal mee en voert bovengenoemde alles behalve de boventoon. Ik ben blij om te zien dat het goed gaat. Bij vrijwel alle teams. Zowel in de jeugd als bij de senioren. De senioren zijn veelal gearriveerde vedetten die naar eigen zeggen alle tactieken en technieken wel kennen. “Dat loopt wel” zegt het bestuur. ‘De jeugd heeft de toekomst’ is in mijn waarneming de visie van DSC. Onder leiding van het ex-profduo Burg en Meulendijk is de stijgende lijn ingezet. Het aantrekken en verplaatsen van trainers die ruime kennis en vaardigheden hebben in het vak heeft zijn vruchten afgeworpen. Techniektrainingen zorgen voor individuele spelertjes die in hun prestaties excelleren, en de meeste jeugdspelers hebben tactisch meer inzicht dan dat ik die had op die leeftijd. Ik heb ook de jeugdopleiding van DSC genoten, maar op tactisch gebied kwamen we niet verder dan slingertikkertje en op technisch gebied niet verder dan latjetrappen en hooghouden. Stijgende lijn? Lijkt mij wel. Iedereen die doet aan ‘langetermijndenken’ weet dat de beste spelertjes de toekomstige spelers van het 1e zijn, en een gedegen jeugdopleiding zorgt er voor dat DSC in de toekomst nog wel verder kan komen dan de huidige klasse. Zeker als je ziet dat er een grotere, meer centrale accommodatie in het verschiet ligt waardoor er meer talent het blauw-witte shirt gaat dragen. Ik zie gouden bergen voor DSC. 100.000 maagden. Eeuwige roem voor DE club uit de regio.

Ik kijk weer op mijn horloge. Het is inmiddels 10 minuten later, en het is nog steeds vrijdag 18 maart 2011. Seizoen 2010-2011. Mijn waarneming van de jeugd? “Dat loopt wel”. Mijn waarneming van de senioren? “Loopt dat wel?”. Recente geschiedenis:Ik aanschouw een wedstrijd in de top van de competitie van een van de lagere elftallen. Het loopt volledig uit de hand. Ondanks dat de scheidsrechter en de spelers van DSC met de dood bedreigd worden door de tegenstander besluit de scheidsrechter door te spelen. DSC wil niet meer. Komen er nota bene ‘normale’ vrijwilligers van DSC de kleedkamer binnen: “Jongens, jullie MOETEN doorspelen. Torenhoge boetes en aantekeningen bij de KNVB zijn het gevolg als jullie niet doorgaan.”

Uiteindelijk, bang gemaakt door deze afstraffing in het verschiet, toch maar de wedstrijd uitgespeeld. Resultaat: Teleurstelling. Althans, bij mij persoonlijk. Waar was ons prestigieuze bestuur? Waar was de bemiddelaar en waar was de eindverantwoordelijke van de club? Waar was degene die dit bij de KNVB neer moet leggen? Ik heb ze die ochtend in ieder geval niet gezien.

Ik heb de wijsheid niet in pacht. Ik weet dat de jeugd en de nieuwe accommodatie de toekomst hebben en veel aandacht verdienen. Laten we echter niet vergeten dat we in het hier en nu leven. Tijd om ook NU verantwoordelijkheid te dragen. Tijd voor het bestuur om clubbreed verantwoordelijkheid te nemen. Ook voor de senioren. In de breedste zin van het woord! NU.

Voetbalhumor
Niets zo leuk dan voetbalhumor. Dat vindt de redactie van ‘Scoren!’ nou ook waardoor we hier een maandelijks item aan wijden. In de nieuwsbrief vermaken we u met leuke voetbal anekdotes, quotes, foto’s en moppen.

Deze week een anekdote over ‘onvoorwaardelijke’ broederliefde!

Ook broederliefde kent z'n grenzen
De Engelsman Martin Warburton wilde zijn broer Paul Warburton, die aan leukemie lijdt, best een stamcel doneren, zodat deze kon worden getransplanteerd. Daarvoor moest Paul echter wel eerst fan worden van Manchester United.

Martin liet zijn broer Paul, die fan was van Manchester City, een contract tekenen waarin hij beloofde voortaan te juichen voor Manchester United. Verder moet hij voortaan iets roods dragen, spullen van Manchester United kopen en zijn huis schoonmaken met een shirt van Manchester City.

Paul gaf toe gemengde gevoelens te hebben over de actie van zijn broer: "Het was natuurlijk boffen dat Martin dezelfde cellen heeft als ik. Sommige mensen hebben acht broers en zussen, die geen van allen overeenkomen. Maar waarom moest ie nou uitgerekend fan van Manchester United zijn?!"

Onder de voorwaarden vallen ook "verplicht grinniken als Manchester City degradeert" en "voormalig Manchester City-speler Francis Lee een keer laten struikelen". Dit omdat Lee bekend stond om zijn schwalbes, en zo "kun je een keer zien hoe hij normaal valt".

Martin vertelde dat hij zijn lachen nauwelijks kon inhouden toen hij Paul het contract liet tekenen: "Dit was de ultieme kans om Paul te laten stoppen met het steunen van de 'Blues'. Het was natuurlijk maar een geintje, maar hij heeft het contract wel mooi getekend!"

De Moeite Waard
In 'De Moeite Waard' willen we zaken behandelen die volgens DSC extra aandacht verdienen. Deze keer willen we het gebruik van de DSC website graag belichten.

Website Statistieken
Laatst kwamen we in een oude editie van 'Scoren!' uit 2007 een artikel over de website statistieken tegen en het leek ons leuk om hier weer eens op terug te komen. In vergelijking met die oude statistieken is te zien dat DSC enorm aan het groeien is, ook op digitaal gebied.

Alle onderstaande statistieken zijn berekend vanaf de start van dit seizoen (1 augustus 2010) tot nu.

Feitjes
- Vanaf de start van dit seizoen is de website in totaal 91.012 keer bezocht. Dit werd gedaan door 22.030 daadwerkelijk unieke bezoekers. Dit komt neer op gemiddeld 11.377 bezoeken per maand en 375 per dag. In 2007 kwam het gemiddelde nog op 3.209 bezoekers per maand en 106 bezoekers per dag.
- In totaal bij alle bezoeken zijn er 420.662 pagina's weergegeven. Ongeveer bekijkt de gemiddelde bezoeker dus 4 tot 5 pagina's voordat hij de site weer verlaat.

- De drukste dag dit seizoen was op zaterdag 12 maart 2011, toen maarliefst 820 mensen de website bezochten.

- De minst drukke dag was iets eerder op zondag 6 maart (Carnaval), toen er toch nog 110 mensen op de site hebben gekeken.

- De gemiddelde bezoeker is 2:24 minuten op de website.

- De meest bezochte pagina's zijn het gastenboek (38.278 weergaves) en het wedstrijdprogramma (20.029 weergaves). Het meest weergegeven team is natuurlijk DSC 1 (4.664 weergaves)

Hoe komen bezoekers op de site?
Van alle bezoeken komt 50% direct. Dat wil zeggen dat mensen direct in hun url balk het adres van DSC intypen. 9% komt van verwijzende sites (sites die een linkje hebben naar dsc) en 41% komt uit zoekmachines (Google).

De teams die het meest worden gezocht en gevonden in Google dit seizoen:
- DSC 6, 399 keer aangeklikt in Google
- DSC A1, 195 keer aangeklikt in Google
- DSC E1, 99 keer aangeklikt in Google

Ook worden veel personen binnen de club gevonden in Google. De meest gevonden personen zijn:
- Gijs van Hemert, 295 keer
- Wim Hooijmans, 170 keer
- Jurre van Hoesel, 93 keer

Feitjes over de mobiele website
- Dat de smartphones ook bij DSC in opkomst zijn is ook te zien aan het gebruik van de mobiele site. In totaal is de mobiele website dit seizoen al 6.736 keer bezocht (waarvan er 1.541 uniek waren) en zijn er 37.350 pagina's weergegeven.

- Verreweg het meest gebruikt is de iPhone. In totaal 48% van de bezoekers gebruikt een iPhone. Verder zijn de Android telefoons (14%), iPods (11%), Symbian telefoons (10%) en Blackberry's (6%) de meest gebruikte apparaten.

Zo, u bent weer op de hoogte!