Trainingsschema
Slecht-weer Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

Februari 2011

Van de bestuurstafel
Ook in de nieuwsbrief willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in; 'Van de bestuurstafel'.

Verslag Algemene Leden Vergadering (ALV).
Eind februari zal het verslag van de ALV op de website verschijnen.
Twee in de ALV besproken onderwerpen krijgen binnenkort al een vervolg, namelijk:
- De uitreiking van lidmaatschapskaarten zal starten
- De leden met openstaande verplichtingen aan DSC zullen actief en persoonlijk benaderd gaan worden

Competitie met een week verlengd
De KNVB heeft besloten de competitie met een week te verlengen ivm het grote aantal afgelastingen tot op heden. Medio mei eindigen de competities daar door.

Lief & leed
Timo Stevens is vader gewordenVan harte gefeliciteerd.
Oud lid John Burg is onlangs op nog maar 27 jarige leeftijd door een noodlottig ongeval om het leven gekomen. John heeft enkele jaren bij DSC in de Jeugd gespeeld. We wensen zijn familie en vrienden veel sterkte bij het verwerken van zijn verlies. Tot slot feliciteren we onze vaste vrijwilliger voor de zaterdagdienst, Christ Jansen, met zijn nieuwe woning in de Leyenstein.

Sponsor in beeld
De club van 100 heeft 2 van de 4 nieuwe doeltjes voor de F geschonken. Aan alle leden van de Club van 100 onze hartelijke dank !
Onlangs , zo weet u vast nog, is ons clubhuis geteisterd door 2 inbraken en daklekkage. De volgende personen hebben zich ingezet om alles weer op orde te krijgen: Kerst Hogeboom Dakbedekking, Ben van de Heuvel, Jack Ackermans, Cor Piels Timmerwerken, Gijs van Hemert Schilderwerken, Theo Grandia Assurantien, John de Vaan Projectafwerking, Willie WB Broekmeulen, Wilfred Plomp Interieur Projecten Kerkdriel, Raymond Leerintveld, Jos Essing, Martin Hooijmans, Siebert van Hooft, Chris Hooijmans, Tinie Vogel (sr.), Riek van Hemert, Ria Vogel,Jos Essing, Antonio van Goor, Koos Ackermans.Aan alle personen bedrijven onze hartelijke dank !

Amstel schonk DSC 2 vrijkaarten voor de oefeninterland Nederland – Oostenrijk 2 dagen voor de wedstrijd. We hebben er toch nog een vrijwilliger blij mee kunnen maken.
Als afsluiting van de eerste helft van het seizoen is de Mini F naar Soccerhome in Vlijmen geweest. Alle spelers hebben een voetbaldiploma en een medaille ontvangen van DSC en van de trainers hebben hebben ze nog wat drinken en chips gehad. Als dank voor hun inzet hebben Edwin Redering en Björn Maassen een bloemetje gehad en wensen wij ze veel succes bij de nieuwe F7. Namens de begeleiding van de Mini F onze dank aan de club van 100 voor de financiële bijdrage voor deze geslaagde ochtend!

Nieuwe spelerspassen
Nadat we vorige keer al melding maakten van het feit dat de eerste generatie spelerspassen is bijna aan het einde van haar levensduur zijn gekomen, kunnen we melden dat we in de winterstop een 2e verzoek van de KNVB ontvangen hebben.

We verzoeken de leden die een verzoek daartoe zullen ontvangen een nieuwe pasfoto en € 3,50 in te leveren. Wil je geen pas meer, meld dat dan ook even. Graag uw medewerking.
De jeugd wordt gevraagd deze foto en bijdrage bij Hans Verhoeven in te leveren, senioren kunnen dit bij Harald Zomers doen.

Website, gastenboek
Ondanks duidelijke mededelingen op de website bij ons gastenboek, wordt het gastenboek niet gebruikt waar het voor bedoeld is. Het bestuur beraad zich momenteel wat hier aan te doen. Nadere berichten zullen volgen.

Kort Nieuws
Nieuw plafond in het clubhuis
Als gevolg van een grote lekkage onlangs is het plafond zodanig beschadigd geraakt dat het vervangen moest worden. Daarvoor moest natuurlijk eerst wel het dak ook gerepareerd zijn. Dat is al ruim een maand geleden uitgevoerd. Vorige week zijn vrijwilligers tussen 15.30 en 20.00 er in geslaagd het gehele plafond te vervangen. Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers die hier aan meegeholpen hebben.

Inschrijven voor het voetbalkamp 2011 is mogelijk!
Dit jaar organiseren De Voetbalschool en DSC Kerkdriel voor het derde jaar een voetbalkamp in de zomervakantie. En wel van donderdag 4 augustus tot en met zondag 7 augustus 2011. Tijdens het 4-daags kamp zullen de deelnemers trainingen krijgen van uiterst professionele trainers van De Voetbalschool. Surf naar de website van DSC voor meer informatie; www.vvdsc.nlOvergang E- naar D pupillen
Na een succesvolle voorlichtingsavondavond, die werd gevolgd door een nagenoeg vlekkeloos verlopen praktijkavond, willen we toch nog even een aantal zaken duidelijk maken over de overgang van de E- naar de D-pupillen. Ten eerste worden alle spelers en trainers van de E-pupillen verwacht om aanwezig te zijn. De eerstejaars E-pupillen zullen nog niet op een groot veld oefenen, maar wel onderlinge partijen spelen. De E-trainers en leiders worden geacht om te assisteren waar nodig. Dit om niet alles op dezelfde schouders neer te laten komen. De organisatie is overigens in handen van Sebas Vos, Anthonie Steenbekkers en Mark Brekelmans.
En tenslotte zijn de volgende avonden op de volgende dagen :
- maandag 21 februari
- maandag 14 maart
- maandag 4 april

Even voorstellen
Sinds dit seizoen heeft DSC een nieuwe hoofdtrainer voor de C-junioren. Zijn naam is Ron Schapendonk en neemt naast het trainerschap de werkzaamheden als loop-en coördinatietrainer op zich. De redactie van ‘Scoren!’ vond het tijd om Ron even aan jullie voor te stellen.

In deze nieuwsbrief is slechts een klein deel van het interview met Ron te lezen. Kijk snel op www.vvdsc.nl om het complete interview te lezen.

Ron, stel jezelf eens voor aan de lezers van ‘Scoren!’. 
Mijn naam is Ron Schapendonk, ben 48 jaar en woon in ’s-Hertogenbosch
Ik ben getrouwd met Sylvia en we hebben 1 dochter van 16, Rowie.

Wat is je functie bij DSC?
Mijn functie bij DSC is jeugdtrainer van het standaardelftal C1. Met de C junioren moet je hard werken aan de voetbal T.I.C. (Techniek – Inzicht – Communicatie) Dat is voor mij ook de grootste uitdaging om met C junioren te trainen, het onder de knie krijgen van de voetbal T.I.C. Elke training heeft als doel het leer-en ontwikkelingsproces bij de spelers proberen te vergroten.

Mijn andere functie binnen DSC is loop-en coördinatietrainer. Ik ben gestart bij de D pupillen en de C junioren een soort basistraining voor te doen. Looptechniek, motoriek en coördinatie. Verder geef ik ook de looptraining aan de spelers van de seniorenselectie op maandag na mijn eigen training met de C1 junioren.

Hoe ben je bij DSC terecht gekomen?
In het seizoen 2008 – 2009 was ik trainer bij v.v. Nieuwkuijk. Mijn dochter en Coen van Hooft kende elkaar via een vriendin. Als ik het me niet vergis heeft Coen toen aan zijn vader (Siebert) doorgegeven dat ik jeugdtrainer was en heeft Siebert dat weer doorgegeven aan het jeugdbestuur tijdens een vergadering. Niet veel later ben ik benaderd door Jan Burg.

Wat zijn je eerste indrukken van de DSC?
Prima, het bevalt me goed hier. Ben goed opgevangen door de mensen hier binnen de club. Ik krijg de ruimte om mijn kennis en ervaring binnen de jeugdopleiding door te geven aan spelers en trainers. DSC is een grote club met veel vrijwilligers die erg belangrijk zijn. Het is een club die vooruit wilt zowel bij de selectie 1 en 2 als de jeugdopleiding.

Je bent de een van de weinige trainers binnen de club, met een officieel KNVB trainingsdiploma. Welke trainingsdiploma is dit en wat houdt het precies in?
Ik heb het trainersdiploma UEFA C Trainer-coach III Jeugd. Ik mag optreden als trainer coach van spelers uitkomende in de vijfde en lagere klasse van het mannenvoetbal, speelsters uitkomende in de eerste en lagere klassen van het vrouwenvoetbal en jeugdspelers. Ook ben ik Technisch Jeugdcoördinator III. Ik ben bevoegd om het sporttechnisch organiseren van voetbalactiviteiten uit te voeren en tevens het aansturen van het sporttechnisch jeugdkader

Je bent een groot voorstander van looptrainingen voor voetballers. Kun je ons uitleggen waarom jij dit zo belangrijk vindt?
Techniek is nodig om het voetbalspel te kunnen spelen. Dus heeft een speler technische vaardigheden nodig. Heeft hij die niet dan zal het presteren binnen het voetbal zeer moeilijk worden. Door specifieke loopoefeningen (loopscholing) te geven verbeter je daardoor de looptechniek, je stimuleert de motorische ontwikkeling en je krijgt een betere coördinatie.

Kun je ons wat meer vertellen over jouw visie op het jeugdvoetbal?
In het jeugdvoetbal moet je als trainer niet voor het resultaat kiezen, maar voor het ontwikkelen van spelers. Spelers leren hoe ze binnen het jeugdvoetbal het beste kunnen functioneren, als individu en als team. Het belang van de spelers moet altijd voor het eigenbelang van de trainer gaan. Ik speel met de jeugdvoetballers het liefst in een 4-3-3 systeem, omdat ik vind dat het voor de jeugd het beste is. Als het juist wordt gespeeld, is het een mooie tactiek. Je hebt een prima veldverdeling en hoeft minder meters te maken. Het is voor de spelers goed te begrijpen. In dit systeem creëer je overal driehoekjes. Zo krijg je ook de juiste passlijnen. Ook zijn de spelers in verschillende linies aanspeelbaar.

Spelen de spelers van de C1 inmiddels op de door jouw gewenste manier?
De spelers hebben in het begin erg moeten wennen aan mij en ik ook aan de spelers. Het hoge tempo waarin ik train, de oefenstof, discipline, enz. Ook met de tactische vormen hadden veel spelers moeite. Spelers gaven aan dat ze zo’n trainingen niet gewend waren. Het gaat nu een stuk beter. De eenheid binnen het elftal wordt steeds groter en zie de spelers progressie maken.

Vorig jaar was je trainer bij v.v. Nieuwkuijk wat zijn dan de verschillen en de overeenkomsten met die club en DSC?
De enigste overeenkomst is dat ze beide een dorpsclubs zijn. Ik kan verder geen ander overeenkomsten bedenken. DSC is een grotere club dan Nieuwkuijk. Het heeft meer jeugdelftallen en volgens mij ook meer senioren elftallen. DSC is qua organisatie verder en professioneler.

Dat heeft mijn keuze om voor DSC kiezen alleen maar versterkt.

Ron Schapendonk

Dankjewel voor je tijd Ron!

De moeite waard
In 'De Moeite Waard' willen we gebeurtenissen behandelen die volgens DSC extra aandacht verdienen. Deze keer willen we de aanstelling van onze kersverse nieuwe voorzitter onder de aandacht brengen.

Nieuwe voorzitter
Tijdens de ledenvergadering op 17 januari 2011 konden de DSC leden stemmen voor een nieuwe voorzitter. Arnold Verbeek stelde zich beschikbaar en is met 0 stemmen tegen overtuigend gekozen als nieuwe voorzitter. Arnold Verbeek is al jarenlang een zeer actieve vrijwilliger voor DSC. Zo zette hij zich de afgelopen jaren onder andere in voor de commissie communicatie en is hij al lange tijd lid van het bestuur. Na vanaf mei 2010 de functie van ‘waarnemend voorzitter’ te bekleden, begint nu het echte werk voor Arnold. Voor ‘Scoren!’ reden genoeg om de nieuwe voorzitter aan de tand te voelen.

In deze nieuwsbrief is slechts een deel van het interview te lezen. Het complete interview met Arnold is terug te lezen de website van DSC; www.vvdsc.nl.

Arnold, allereerst van harte gefeliciteerd!
Dank je wel, het is niet onverwacht maar op zo’n avond die in eerste instantie in het teken staat van het afleggen van verantwoording over het voorgaande seizoen en het vaststellen van de begroting voor het huidige seizoen, is mijn aandacht daar op gericht geweest en niet zo zeer mijn verkiezing. Mijn campagne was ook uitermate bescheiden. Jullie hebben er vast niets van gemerkt !

Ik verwacht niet dat veel mensen jou nog niet kennen, maar voor de volledigheid: stel jezelf even voor!
We hebben gelukkig elk jaar weer een grote jeugdige instroom dus voor vele zal ik nog best onbekend zijn. Ik ben 47 jaar geleden geboren in Vught en zo’n 19 jaar geleden getrouwd met Helene en toen in Kerkdriel gaan wonen. We hebben 2 kinderen, Katja en Mark en het gezin wordt compleet gemaakt met onze hond Tosca.

Met 0 stemmen tegen ben je op zeer overtuigende wijze gekozen. Had je verwacht dat je zoveel mensen vertrouwen in je zouden hebben?
Ik had het wel verwacht, want een tegenkandidaat had zich niet gesteld en bestuursfuncties zijn nooit zo in trek geweest onder onze leden. Dus ik heb het idee dat het merendeel blij is dat er een kandidaat was die ook nog een beetje aan hun verwachting voldeed.

Wat denk jij als voorzitter voor de club te kunnen beteken?
Zoals juist aangegeven wil ik met het bestuur de stabiliteit en ontwikkeling vergroten van vv DSC. We halen er lang niet uit wat er in zit , maar ik ben realist en ervaren genoeg om te weten dat elk seizoen een paar stappen voorwaarts op den duur veel betekenen kan.

Daarnaast vind ik dat we als grootste vereniging van Maasdriel met een grote sociaal maatschappelijke betekenis meer erkenning en steun verdienen en dat we daarom ons ook iets minder bescheiden moeten gaan opstellen.

Zijn er op korte termijn zaken die zullen veranderen waar de leden iets van zullen merken?
Het eerste wat de leden gaan merken is de oplevering van de extra kleedaccommodatie die door vrijwilligers van DSC momenteel ingericht wordt. Dit betekent dat op met name zaterdagochtend, maar tegenwoordig ook al op , er meer ruimte ontstaat voor het omkleden en dit is toch de start op de voorbereiding van elke wedstrijd !

En op lange termijn?
Op de lange termijn zie ik het toch gebeuren dat we op een nieuwe accommodatie terecht komen. We kennen nu ruim 650 leden en groeien gestaag!

Kun je ons jouw ideale clubstructuur proberen te schetsen?
Bij DSC kennen we een bestuur nu bestaande uit 7 personen die één en helaas soms meer aandachtsgebieden hebben die aansluiten op onze commissies. Dit is een structuur die goed werkbaar is. Ik streef er naar om voor 2 aandachtsgebieden in het bestuur nog kandidaten te vinden, sommige commissie een bredere bezetting te laten krijgen en tot slot meer verantwoordelijkheden aan die commissies te geven zodat ze meer zelfsturend kunnen opereren binnen gestelde kaders.

Arnold, bedankt voor je tijd en veel succes gewenst met je nieuwe functie!

1-2tje
In de rubriek; '1-2tje' leggen we een lid van DSC een aantal keuzes voor waar hij of zij er slechts één van mag kiezen. Dit keer leggen we de keuzes voor aan Theo Hooijmans!

Stellingen:
Opstelling elftal: 1-4-2-3-1 / 1-4-4-2
1-4-4-2 omdat wij zo zelf ook spelen. En we hebben twee voortreffelijke spitsen die met elkaar overspelen.

Opstelling zevental: 1-2-2-2 / 1-3-3
1-3-3 omdat het veld is klein zat is voor zonder middenvelders. Als de keeper de bal in handen heeft gaat ie toch rechtstreeks naar de spitsen.

Keeper: Andreas Isaksson / Sergio Romero
Sergio Romero omdat ik die keeper ook niet goed ken maar het kan nooit niet slechter als die Andreas Isaksson. Ik denk zelf dat onze keeper van het eerste Jeroen van Grinsven nog wel beter is.

Verdediger: John Terry / Carles Puyol
John Terry omdat hij als verdediger ook veel doelpunten maakt. En dat ik na afgelopen juli niks meer met Spanje heb.

Middenvelder: Wout Brama / Michael Silberbauer
Wout Brama maar ik heb hier geen mening over.

Spits: Didier Drogba / Dimitar Berbatov
Didier Drogba omdat hij fysiek veel sterker is als Dimitar Berbatov en veel atletischer is. En Didier Drogba heeft ook meer uitstraling.

Trainer: Ruud Gullit / Mark Wotte
Ruud Gullit omdat hij misschien niet een betere trainer is als Mark Wotte maar hij is een grotere persoonlijkheid en heeft meer bekendheid. En dat hoort toch ook wel bij een grote voetbalclub.

Competitie: Nederlandse Eredivise / Duitse Bundesliga
Nederlandse Eredivisie omdat ik niks met Duitsland heb.

Club binnenland: Roda JC / N.E.C.
N.E.C. omdat ze toch bij Gelderland horen.

Club buitenland: Juventus / Werder Bremen
Juventus omdat ik nog steeds weinig met Duitsland heb. En Juventus heeft nog wel eens een hele mooie Champions league finale gewonnen.

Column...
Graag even jullie aandacht voor het volgende. Al sinds de introductie van deze nieuwsbrief is de redactie van ‘Scoren!’ op zoek naar mensen die het leuk vinden om hun mening over een bepaald onderwerpen, met andere te delen. We willen deze mensen graag maandelijks (of eenmalig) de ruimte geven in de ‘Scoren!’ nieuwsbrief in de vorm van een column. Echter hebben we tot dusver van niemand een reactie ontvangen.

Heb jij onze oproep meerdere malen gemist, maar lijkt het je wel ontzettend leuk om een column te schrijven? Stuur dan snel een email naar scoren@vvdsc.nl en wie weet wordt jouw column volgende maand door alle DSC leden gelezen!