Trainingsschema
Slecht-weer Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

November 2010

Van de bestuurstafel
Ook in de nieuwsbrief willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in; 'Van de bestuurstafel'.

Algemene Leden vergadering
Hierbij nodigt het bestuur haar leden uit voor het bijwonen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering welke gehouden zal worden op maandag 6 december 2010, om 20.30 in onze kantine.

Conform artikel 15 lid 5 van onze statuten zijn de volgende onderwerpen aan de orde:
1. Opening door de waarnemende voorzitter;
2. Mededeling binnenkomen stukken door de secretaris;
3. Vaststellen van de notulen d.d. 07 December 2009;
4. Jaarverslag van het bestuur. Deze stukken treft u 2 weken voor de vergadering ter inzage in de kantine;
5. Financieel jaarverslag over het afgelopen boekjaar door de penningmeester;
6. Verslag kascommissie;
7. Vaststelling van de begroting;
8. Voortgang verplaatsing sportcomplex
9. Bestuurssamenstelling;
Aftreden en herkiesbaar is de heer Arnold Verbeek. Hij stelt zich herkiesbaar voor de functie van voorzitter. Het bestuur draagt de heer Siebert van Hooft voor om zitting te nemen in het bestuur. Leden kunnen geen nieuwe bestuursleden naar voren schuiven als bestuurder. Dit dient te geschieden door middel van een voordracht voorzien van tien handtekeningen van seniorenleden. Dit schriftelijke voordracht dient voor aanvang van de ledenvergadering overhandigd te zijn aan de secretaris
10. Rondvraag
11. Sluiting

de MCD voetbalplaatjesspaaractie
Op 30 november 18 uur en 1 december 14 uur zal er een voetbalplaatjes ruilbeurs georganiseerd worden in het clubhuis van DSC. MCD van den Oord supermarkten en Marketing & Sales adviesburo Tomorrow zullen het inspannende ruilen veraangenamen met enkele verassingen.

Lief & leed
Onze kleurrijke supporter Chris Broekmeulen is vorige week overleden. We wensen zijn familie en vele vrienden heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies !
Ook oud eerste elftal speler Thijs van Malsen is overleden. Ook wensen wij zijn familie en vrienden veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies !

Nieuwe spelerspassen
De eerste generatie spelerspassen is bijna aan het einde van haar levensduur gekomen. In overzicht op de DSC website staan de namen van de leden, die we verzoeken een nieuwe pasfoto en € 3,50 in te leveren. Wil je geen pas meer, meld dat dan ook even.Een en ander moet voor de jaarwisseling afgerond zijn, dus graag uw medewerking. Kijk snel op www.vvdsc.nl of jouw pasje aan vervanging toe is. De jeugd wordt gevraagd deze foto en bijdrage bij Hans Verhoeven in te leveren, senioren kunnen dit bij Harald Zomers doen.

Sponsor in beeld
Vele teams lopen inmiddels in nieuw gesponsorde tenues met toebehoren.
DSC 3 een nieuw tenu van Hooymans Compost. DSC 6 een nieuw tenue van Aannemingsbedrijf Zand en Grindhandel van Herwijnen, jacks van Online Identity Webontwikkeling en inloopshirts van Party Royale. DSC B1 een nieuw tenue van Wijgergangs Medica en trainingspakken van Toerkoop Reisburo de Veer. DSC B2 een nieuw tenue van Berghout Wheels. DSC MB1 een nieuw tenue van Vos Transport. DSC C2 een nieuw tenue van Stucadoorsbedrijf Dion van der Wal. DSC D1 een nieuw tenue, trainingspakken en tassen van Caravanbedrijf de Schutskooi. DSC E1 een nieuw tenue van van Namen Mushrooms. DSC E4 een nieuw tenue en trainingspakken van Dirigo
DSC E5 en nieuw tenue van Automobielbedrijf van den Udenhout. DSC F1 een nieuw tenue van Blitze Kids en tassen van Kapsalon Yvonne Verlouw.

Nieuwe bordsponsoren zijn Kurz International, Ton Schreuders Installatietechniek,
Action Fittnes en Flex I Trans.

Ton Schreuders Installatietechniek heeft DSC een compressor en 2 digitale spanningsmeters geschonken voor het goed kunnen oppompen van ballen.

Allen hartelijk dank voor de steun aan DSC !

In het voetbalplaatjes spaarboek zijn Remco Hoven als tenue sponsor van F5 en ook bord- en tenuesponsor Prodesign onvermeld gebleven. Onze excuses hier voor !


In gesprek met
Vorig seizoen behaalde hij zijn KNVB diploma en is momenteel al weer enkele jaren de trainer van DSC 2. Deze maand is ‘Scoren’ in gesprek met Ton Schreuders. Op de website www.vvdsc.nl is een uitgebreide versie van het interview te vinden.

Ton, vorig seizoen heb je een opleiding succesvol afgerond bij de KNVB. Kun je ons eens uitleggen wat voor opleiding dit is geweest?
Ik heb de opleiding UEFA C/Trainer-Coach III Senioren afgerond. Hiermee mag je tot en met de vijfde klasse amateurs trainen. Onder begeleiding van twee docenten van de KNVB ga je een gedeelte theorie doen en een gedeelte in de praktijk. Je hebt 22 bijeenkomsten waarbij je van alles krijgt geleerd. Je moest wat je uit de theorie geleerd kreeg vaak die week daarna in de praktijk brengen op het veld. Dit hield dan in dat je bijvoorbeeld uit je wedstrijdanalyse een probleem had en dit probleem moest je dan weer omzetten naar trainingen.

Heb je het gevoel dat je dit seizoen al veel profijt aan je diploma hebt gehad?
Niet alleen dit seizoen, maar ook vorig seizoen al aangezien je toch anders naar voetbal gaat kijken. Eerst keek ik meer als liefhebber naar het voetbal maar nu kijk ik als trainer naar het spelletje. Ten opzichte van de periode toen ik pas begon als trainer ben ik zelf langs het veld ook wat rustiger geworden. Mede omdat je dingen toch makkelijker ziet en dit dan ook makkelijk over kan brengen naar de jongens toe.

Met Eric Meulendijk in de technische staf van de selectie, heb je iemand met veel voetbal kennis in je omgeving. Leer je veel van hem?
Er zijn maar weinig trainers die ik heb meegemaakt, ook toen ik nog zelf voetbalde, die het zo over kunnen brengen zoals Erik het doet. Ik leer dar dus absoluut zeker heel veel van.

Op dit moment ben je actief als trainer van DSC 2. Wat zijn je ambities als trainer voor de toekomst?
Ik heb de cursus TCIII gehaald om zelf veel dingen bij te leren dus vooral voor mijn eigen ontwikkeling als trainer zijnde. Wat de toekomst brengt weet ik niet, maar ik heb het bij DSC heel goed naar mijn zin. Ik hoop dus wat voor functie dan ook binnen DSC nog heel wat jaartjes mee te kunnen draaien.

Het 2e elftal speelt nu al weer enkele jaren in de 3e klasse en doen ook al een tijdje mee om de titel. Waarom is het de afgelopen seizoenen niet gelukt?
Je wordt niet zomaar kampioen. We draaien inderdaad al een aantal jaren weer mee in de derde klasse en niet onverdienstelijk. Echter ben je als tweede elftal afhankelijk van veel andere factoren. Wat gebeurd er bijvoorbeeld bij het eerste elftal? Wanneer zij niet gespaard blijven van blessures en schorsingen dan moet je als tweede elftal hier weer je betere spelers aan afstaan.

Kun je op dit moment met het elftal het voetbal spelen dat je graag wilt?
Nog niet helemaal. Aan het begin van het seizoen heb je een elftal in je hoofd waar je graag het veld mee in wilt. Echter is er dat het hele seizoen nog niet van gekomen. We hebben we nog geen 1 wedstrijd met de zelfde basis kunnen beginnen.

Zoals gezegd is een uitgebreide versie van dit interview te vinden op www.vvdsc.nl!

Kort Nieuws
Onze website, enkele statistieken
In de maand oktober zijn er 12.041 bezoekers op de site geweest. Gemiddeld is een bezoeker 02:48 minuten op de site. Van de 12.041 bezoekers komen er 5 bezoekers uit Amerika en 5 bezoekers uit Zwitserland, hebben 4865 bezoekers het gastenboek bezocht, heeft 2611 het fotoboek bekeken en is 2236 keer het wedstrijd programma geraadpleegd. De mobiele website wordt het meest bezocht vanaf een iPad

Ruilbeurs
Op dinsdagavond 30 november vanaf 18.00 uur en woensdagmiddag 1 december vanaf 14.00 uur is er een ruilbeurs bij DSC om de laatste plaatjes voor je spaaralbum compleet te krijgen. MCD supermarkten en buro voor Marketing & Sales Services Tomorrow zullen deze ruilbeurs ondersteunen om het inspannende ruilen zo comfortabel mogelijk te maken!

Team foto’s
We hebben nog steeds niet van alle teams een teamfoto ontvangen. We missen nog de volgende teams: DSC 1 & 2, 4, 7, 8, MB1, C1, C3, D2, D3, D5M, E2, F3, F6. Neem dus aankomend weekend even je camera mee, en maak een foto van je team!

1-2tje
In de rubriek; '1-2tje' leggen we een lid van DSC een aantal keuzes voor waar hij of zij er slechts één van mag kiezen. Dit keer leggen we de keuzes voor aan Anthonie Steenbekkers.

Stellingen:
- Opstelling elftal: 1-4-4-2 / 1-4-3-3
1-4-3-3 omdat uit het oogpunt van jeugdspelers opleiden volgens mij binnen dit systeem spelers het meeste leren o.a over rugdekking geven over het gehele veld en het hele veld benutten. Kortom een systeem waar plezier en attractief voetbal voorop staan en waarin het meest wordt gevraagd van de individuele speler.

- Opstelling zevental: 1-2-3-1 / 1-3-3
1-3-3 omdat alle spelers zich optimaal moeten kunnen ontplooien en dit niet zal lukken wanneer de twee verdedigers bij de 1-2-3-1 opstelling de gehele wedstrijd de middenlijn niet over komen. 1-3-3 geeft een goede veldbezetting waardoor overal driehoekjes ontstaan en de spelers in balbezit overal twee afspeelmogelijkheden heeft en tevens een mooie opstap is naar bovengenoemde 1-4-3-3

- Keeper: Victor Valdés / Pepe Reina
Pepe Reina. Hij is een befaamd penaltykiller en heeft in zowel Spanje als in Engeland bewezen tot de allerbesten te behoren.

- Verdediger: Jan Vertonghen / Wilfred Bouma
Wilfred Bouma omdat zijn staat van dienst bij PSV en het Nederlands Elftal genoeg zegt. Ook heeft Vertonghen nare karaktertrekjes zowel binnen als buiten het veld.

- Middenvelder: Rafael van der Vaart / Wesley Sneijder
Wesley Sneijder. Het zijn twee fantastische spelbepalers, kunnen alle twee de bal neerleggen waar ze willen maar Sneijder vind ik meedogenlozer; een echte winnaar.

- Spits: Wayne Rooney / Carlos Tevez
Wayne Rooney. Twee jongens van de straat waar volgens mij Rooney in zijn jongste jeugdjaren nog gebokst heeft. Een echte straatvechter dus die is uitgegroeid tot een spits die vanaf zijn zeventiende al scoort in de Premier League en daarbuiten.

- Trainer: Ron Jans / Gert - Jan Verbeek
Ron Jans. Moeilijke keuze want het zijn alle twee perfectionisten op allerlei gebieden. Toch een lichte voorkeur voor Jans die de voetballerij wat relativerender bekijkt.

- Competitie: Jupiler Pro Legeau / Ligue 1
De Jupiler Pro League omdat ik met het Franse voetbal niks heb.

- Club binnenland: VVV Venlo / Willem II
Willem II uiteraard. Dit omdat enkele jeugdspelers van ons aan de talentenschool hebben deelgenomen en de jeugdleden van DSC enkele keren zijn uitgenodigd om in Tilburg een wedstrijd te komen bezoeken. Automatisch krijg je dan meer sympathie voor zo'n club.

- Club buitenland: HSV Hamburg / Everton
Everton. Omdat Everton een club van het volk is met een rijke historie en traditie maar ook omdat ik in een grijs verleden als 12 jarige ze nog heb zien spelen en verliezen van Feyenoord in Rotterdam (dit laatste is geen grap maar echt waar)

Actie!
'Actie!' is een rubriek die speciaal is bedoeld om grote (of kleine) activiteiten rondom de club onder de aandacht te brengen. Ditmaal het zeer succesvol verlopen Nederlands Techniek Kampioenschap!

Nederlandse Techniek Kampioenschap
Zeer succesvol is op vrijdag 29 oktober voor de tweede keer achtereenvolgens het Nederlands Techniek Kampioenschap gehouden op het sportpark van vv D.S.C. Onder een aangename temperatuur en een stralend najaarszonnetje namen 71 jongens en meisjes van diverse voetbalverenigingen deel aan dit voetbalevenement. Na enthousiast een dag in de weer te zijn geweest met akka's , Zidane's en tal van andere technische vaardigheden kwamen de volgende geselecteerde namen als winnaar uit de bus in hun leeftijdsklasse:


7- 8 jaar Tim van de Berg vv D.S.C.
9-10 jaar Mike Roeters vv Jan van Arckel
11-12 jaar Feije Leerintveld vv D.S.C.
13-14 jaar Errol van de Berg OJC Rosmalen
meisjes Shannon van de Zalm vv D.S.C.

Een bijzonder woord van dank aan de talloze D.S.C vrijwilligers , zonder hun steun was deze dag niet eens mogelijk. Wij danken in het bijzonder Coen van Hooft, Nick Lentjes, Connie van Heesch, Dion van de Wal, Kees Broekmeulen, Leon Pompen , Antoon Vogel en Thijs Ackermans voor hun medewerking.

Voetbaltaal
Om met een moderne trainer te kunnen communiceren, moet je haast voorts een woordenboek bij je hebben. De voetbaltermen vliegen om je oren. 'Scoren!' helpt je uit de brand met de rubriek "Voetbaltaal".

Angstgegner
Een tegenstander tegen wie in het verleden zo vaak slecht is gespeeld of van wie zo vaak ongelukkig verloren is, dat men bang is geworden opnieuw onderuit te gaan

Balcirculatie
Het rondspelen van de bal in het eigen team

Catanaccio
Een opstelling waarin met hoopt te bereiken dat de tegenstander niet door de verdediger komt, zelf speelt men vervolgens verdedigend en hoopt op een counter.

Cirkelpressie
In een halve cirkel rond het doel overspelen en loeren op een goed afstandsschot.

Poorten
De bal bij iemand door de benen spelen. Bij straatvoetbal heet dit panna.

Warming-up
Voor de wedstrijd rustig hardlopen en de spieren rekken. Dit doen spelers om blessures te voorkomen.