Trainingsschema
Slecht-weer Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

Oktober 2010

Van de bestuurstafel
Ook in de nieuwsbrief willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in; 'Van de bestuurstafel'.

De laatste ontwikkelingen op en rond ons sportpark
Op 11 oktober is gestart met het plaatsen van de ballenvanger achter het kunstgrasveld aan de zijde van de Industriestraat en het tennisveld. We hopen dat de ballen minder snel zoek zullen raken. Mocht er toch nog een bal over gaan dan zal er wel gezocht moeten worden en mocht de bal niet te vinden zijn, meld het dan in ieder geval !

Op eigen initiatief hebben Henrie Pardoel, Niek Nendels, Davy Baars en Wesley van Lent de doucheruimte van kleedkamer 1 en 6 eens een extra grondige reinigingsbeurt gegeven. Richard van As, Willie Broekmeulen en Siebert van Hooft hebben weer een aantal reclameborden opgehangen. Allen hartelijk dank voor het verzette werk.

Wat blijkbaar nog niet goed tussen de oren zitten is dat er op de kunstgrasvelden geen friet, fris, kauwgum etc genuttigd mag worden. Toch wordt er na elke zaterdag en zondag weer veel afval op deze velden gevonden. Als dit niet anders kan, moeten we andere maatregelen gaan nemen. Laat het niet zo ver komen !

Bijzondere bestuursbesluiten
Het bestuur heeft op haar vergadering van 5 oktober een aantal besluiten genomen dat van meer dan normale aard is. Via deze weg willen we u daar over informeren.
Het bestuur heeft besloten dat ze de A1 per direct uit de competitie terugtrekt. Door wangedrag van 2 spelers van DSC is de wedstrijd DSC A1- Kozakken Boys A1 gestaakt. Deze spelers kunnen van de KNVB naar verwachting zware schorsingen en boetes tegemoet zien, maar DSC heeft vooruitlopend daarop besloten T. Wilson en B. Lazaar te royeren. Gezien het wegvallen van deze spelers en de vele blessures, die het elftal al teisterden, heeft de leiding van de Jeugd geen toekomst meer gezien in het vervolg van het seizoen.

Ook heeft een A speler een laatste waarschuwing gehad en ook een laatste waarschuwing kreeg DSC B2 wegens wangedrag.

Tot slot hebben we M. Ahmed moeten royeren wegens wangedrag en het weigeren contributie te betalen.Alle geroyeerden zijn niet meer welkom op onze accommodatie.

Helaas heeft het bestuur zo moeten besluiten ! In de ALV bestaat de mogelijkheid voor genoemden op de besluiten te reageren.

De MCD voetbalplaatjesspaaractie
De actie is net gestart en we horen velen hier over praten. Elke week kunnen 4 clubtoppers, spelers, begeleiders of vrijwilligers die iets bijzonders gedaan hebben, worden aangemeld. Laat het weten op webmaster@vvdsc.nl !

Lief & leed
Maarten en Mariska van Cromvoirt zijn trotse ouders geworden van dochter Enoa. Cor de Leeuw viert binnenkort zijn 25 jarig huwelijk met Elle en Tinie Vogel viert een dagje later zijn 12 ½ huwelijk met Trudy. Aan allen de hartelijke felicitaties !
Minder zijn de berichten die we over Willie Rovers en Cees Vogel mochten ontvangen. Beide zijn opgenomen in het GZG in Den Bosch. Cees is dinsdag 12 oktober weer thuis gekomen. We wensen beide heel veel sterkte toe !

Sponsor in beeld
We kunnen u melden dat een aantal leden in samenwerking met de sponsorcommissie extra initiatieven ontplooit om meer structuur te ontwikkelen. We wensen eenieder die daar in het belang van DSC aan werkt veel succes.

Ton Schreuders Installatietechniek heeft DSC 10 ballen geschonken. Jansen de Jong projectontwikkeling heeft DSC € 500 geschonken op voorspraak van de gemeente. Bij de 1e steenlegging van het bouwplan ‘Kastanjehof’ heeft DSC deze in ontvangst mogen nemen. Reparatie- en handelsonderneming Dig van Liempt schonk DSC 2 verrijdbare rvs plateaus voor in de keuken.

Daarnaast schonk Wijgergangs Medical de B1 een nieuw tenu, Berghout Wheels deed hetzelfde voor B2 en Dirigo gaf E4 een nieuwe outfit en een nieuw trainingspak. Verder heeft Online Identity nieuwe jassen en Party Royal nieuwe warm loop shirts gesponsored aan DSC 6.

Per abuis is van Namen Mushrooms niet als businessclublid in het voetbalplaatjes spaaralbum opgenomen. Onze welgemeende excuses !

J van Eeuwijk Radio en TV Service heeft DSC een mooi en groot beeldscherm geschonken.

Allen hartelijk dank voor de steun aan DSC !

Kort Nieuws
Vrijwilligersverzekering
De gemeente Maasdriel heeft voor alle vrijwilligers in haar gemeente verenigingen de mogelijkheid gegeven om gratis aangemeld te worden. DSC heeft van deze gelegenheid gebruik gemaakt. We zullen u nader informeren over de betekenis hier van.

Spelervolgsysteem
Het digitaal spelervolgsysteem (zie de rubriek; de jeugd heeft de toekomst) dat bij de Jeugdafdeling succesvol is ingevoerd kan een 2e fase in gaan. Ook de seniorenelftallen kunnen hier gebruik van maken ! De leiders kunnen op donderdagavond uitleg krijgen.

Toernooien
De diverse jeugdcompetities zijn pas enkele weken oud maar de voorbereidingen voor wat betreft de toernooien zijn alweer in volle gang.

Hoewel op dit moment deze periode nog ver voor ons ligt beginnen de uitnodigingen voor de uittoernooien nu al in ruime mate binnen te komen. Wil je als team deelnemen aan een leuk toernooi en spelen tegen teams waar men in de normale competities niet of nauwelijks tegen speelt kijk dan regelmatig in het toernooienboek dat al vanaf half oktober in de jeugdbestuurskamer ligt. Deze wordt uiteraard wekelijks aangevuld met nieuwe uitnodigingen.

Meer informatie zal spoedig op de website worden geplaatst.

Penningmeester
De laatste maanden hebben enkele leden gevraagd wat er veranderd is wat betreft de contributieheffingen en zodoende ook de bedragen. Per 1 juli 2010 zijn de maandelijkse betalingstermijnen afgeschaft om verschillende redenen. Meer informatie hierover is te vinden op de website van DSC.

In DSC-kleuren de herfst in!
Misschien is het jou ook opgevallen? Bijna 50 jeugd- en seniorleden lopen sinds het kampioenschap van DSC 1 rond met een mooie kampioensjack. Zij beschikken hiermee niet alleen over een schitterend wind- en regenjack in DSC-kleuren maar steunen hiermee ook onze jeugd (van elk jack gaat ruim €5 naar onze jeugdopleiding).

Gezien de leuke reacties op dit windjack en de herfstperiode waarin we zitten nodigt het bestuur elk lid en supporter uit om onze jeugdopleiding op deze wijze ook extra te steunen. Via je trainer/leider kun je in het weekeinde van 17 oktober het DSC wind-/regenjack bestellen, supporters kunnen het jack aan de kassa bestellen (let op: we blijven kampioen 2010 maar omdat 2011 al over 2 maanden voor de deur staat worden deze jassen zonder ‘Kampioen 2010’ gemaakt). De prijs voor de kindermaten 106, 116, 128, 140, 152 en 164 is €17,50, voor de grote maten S, M, L, XL en XXL is €22,50.

Namens het bestuur danken we je voor de steun aan onze jeugdopleiding

In gesprek met
Vorig jaar leidde hij DSC 1 naar de 3e klasse. Inmiddels zitten de eerste weken erop waardoor ‘Scoren!’ het tijd vond om de start van het seizoen met hem te evalueren. Deze maand is ‘Scoren!’ weer eens in gesprek met hoofdtrainer Eric Meulendijk. Op de website www.vvdsc.nl is een uitgebreide versie van het gesprek te vinden.

De eerste weken in de 3e klasse zitten erop. Wat zijn je eerste indrukken van het niveau?
We hebben nu pas een aantal wedstrijden gespeeld. Zoals ik had verwacht zijn alle teams (behoudens TEC en wellicht Wilhelmina) erg aan elkaar gewaagd. Het niveau had ik iets hoger ingeschat maar wellicht komt dat doordat wij ook iets sterker begonnen dan ik had gedacht.

Wat zijn in jouw ogen de grootste verschillen tussen de 3e klasse en de 4e klasse?

De individuele kwaliteiten zijn iets beter maar vooral de teams zijn als elftal tactisch beter. Alle ploegen kunnen vanuit een goede organisatie voetballen en hebben vooral de discipline om zich aan een tactisch strijdplan te houden.

Op het eerste oog lijkt de manier van spelen door DSC niet heel veel verandert. Heb je ooit getwijfeld om met een andere spelopvatting te gaan spelen in een hogere klasse?
In de voorbereiding heb ik wat dingen uitgeprobeerd. Vooral in de manier van druk zetten heb ik wat verschillende manieren getest. Daaruit kwam naar voren dat de huidige manier voor onze spelers toch de beste is, in mijn ogen dan... Wellicht dat we hier in de toekomst wat meer variatie in aan kunnen gaan brengen waardoor het voor de tegenstanders lastiger wordt om hun strijdplan te bepalen en ook voor ons wat meer rust kan brengen.

DSC lijkt zich redelijk snel te hebben aangepast het niveau en tempo van de 3e klasse. Had je vooraf verwacht dat DSC zich zo snel zou aanpassen?
We hebben pas 3 wedstrijden gespeeld maar het is al wel veelbelovend inderaad. Zoals ik had aangegeven in eerdere interviews had ik wel gedacht dat wij dit niveau aan zouden kunnen. Na dit begin en ook kijkend naar de uitslagen en verslagen van de andere wedstrijden wordt ik nog meer gesterkt in mijn vertrouwen dat op termijn onze ploeg voor geen enkel team onder hoeft te doen in deze klasse.De selectie van DSC is, naast de toevoeging van spelers uit de eigen jeugd, niet versterkt met nieuwe spelers. Is DSC hier gedurende de zomer wel mee bezig geweest?
Nee. Ik en met mij DSC wil een regionaal team met spelers uit de eigen jeugd op het veld. Dit kan en zal blijven kunnen omdat DSC gewoon super bezig is met het opleiden van spelers binnen de jeugd. Verder is deze groep nog superjong en zit er nog enorm veel rek in de mogelijkheden.

Je begon de competitie tegen een team (T.E.C.) dat zich onder andere had versterkt met spelers die bij N.E.C. en AGOVV vandaan komen. Jaloers?
Bij dat soort verenigingen moeten ze vaker een heel nieuw elftal bijeen "kopen" om op een zo kort mogelijke termijn resultaat te halen. Dat is niet altijd makkelijk. In de 3e en misschien 2e klasse gaat dat wel maar hoger wordt dat moeilijker. Ook dit kan voor een trainer een uitdaging zijn maar ik zou daar momenteel nog te weinig voldoening uit halen. Ik ben een trainer met een heel eigen visie, ook over hoe zo een vereniging op het beoogde niveau te laten komen. Ik neem dan aan dat zo een vereniging die spelers haalt om naar een hoger niveau te komen en dan bedoel ik ook echt veel hoger.

De spelers die vorig jaar nog in de A1 voetbalden, lijken zich razendsnel aan het niveau van de complete selectie te hebben aangepast. Verrast jou dit?
Ook dat niet. Deze spelers hebben vorig jaar al zeer regelmatig meegetraind en speelminuten gekregen waardoor de stap niet al te groot werd. Verder hebben deze spelers gewoonweg het talent om die aanpassing goed te maken. Ook kwamen zij in een elftal terecht waar de taken en functies voor iedere positie en speler duidelijk zijn. Hierdoor is er vastigheid en duidelijkheid waardoor zij zich op hun eigen taak en functie en vooral hun eigen prestatie kunnen richten.

Ik hoop en verwacht ook wel dat er enkelen van hen nog ver door zullen groeien.

Zoals gezegd is een uitgebreide versie van dit interview te vinden op www.vvdsc.nl!

Uit de DSC kweekvijver
In de rubriek; ‘Uit de DSC kweekvijver’ willen we aandacht schenken aan talenten uit de eigen jeugd die bij de KNVB mogen trainen en/of naar een BVO (Betaald Voetbal Organisatie) zijn vertrokken. In deze editie geven we het woord aan Tim Essing. Dit jong talentje speelt momenteel bij de D1 en heeft vorig seizoen nog bij de KNVB meegetraind.

Hallo allemaal,

Mijn naam is Tim Essing, ik woon in Kerkdriel en ik ben 11 jaar oud. Ik voetbal al heel lang bij DSC en mijn broertje en mijn vader voetballen ook bij DSC. Mijn broertje (Lars Essing) speelt in de F1 en mijn vader voetbalt 7 x 7 op zondag ochtend. Op dit moment speel ik in de D1 en word ik getraind door Edwin van de Braak.

Vorig jaar voetbalde ik nog in de E1 en werd ik getraind door mijn vader Jos, Martien en Wim. Ik kreeg toen een uitnodiging van de KNVB om van September tot December, iedere dinsdag avond bij hun te komen trainen. Ik vond dat erg leuk en samen met drie andere kinderen uit mijn team (Jannick, Diego en Sven) werden we uitgenodigd. We begonnen die trainingen altijd met veel techniek oefeningen en eindigde de trainingen altijd met een partijvorm. Als ik er op terugkijk heb ik wel wat van de KNVB trainingen geleerd, maar nou ook weer niet zo heel erg veel. Wel vond ik het echt ontzettend leuk.

We zijn begonnen met zestig kinderen en op een gegeven moment vielen er vijftien kinderen af. Ik vind het erg jammer dat ik er nu niks meer van hoor. Maar als ik goed mijn best blijf doen, komt het misschien wel weer een keer.

Groeten,
Lars Essing


Even voorstellen
In de vorige nieuwsbrief deelde we jullie al mede dat het bestuur een nieuw lid heeft kunnen verwelkomen. Siebert van Hooft is toegevoegd aan het bestuur en zal de portefeuille ‘Accommodatie’ op zich nemen. ‘Scoren!’ stelt (voor zover dit nog nodig is) deze maand Siebert aan jullie voor.

Ook een uitgebreide versie van dit interview is te vinden op de website; www.vvdsc.nl!

Siebert, zou je jezelfs eens willen voorstellen aan de lezers van ‘Scoren!’
Ik ben Siebert van Hooft, 45 jaar, woonachtig in het pittoreske Hoenzadriel. Ik ben getrouwd met Angely en we heb 5 zonen, Gijs, Coen, Daan, Jan en Sieb. Vier voetballen bij DSC en de oudste basketballt in Den Bosch. Mijn hobby’s zijn, uiteraard voetbal en motorrijden. Mijn werk bestaat uit het kweken van kastanje champignons.

Voetbal je zelf ook / Heb je zelf ook gevoetbald?

Ik voetbal zelf niet meer, ivm een knieoperatie. Mijn voetbalcarrière begon in het 5e toen ik ongeveer 20 was en eindigde bij het 6e toen ik 35 was. Dat was een mooie tijd met veel leuke herinneringen, waaronder het behalen van een kampioenschap.

Wat zal je functie binnen het bestuur bij DSC worden?
Binnen het bestuur van DSC zal ik verantwoordelijk zijn voor de accommodatie en alles wat daarbij komt kijken. Naast mijn bestuursfunctie ben ik ook nog coördinator van de A- en B-jeugd.

Hoe ben je in deze functie gerold?
Doordat ik veel op het complex aanwezig ben en er iemand nodig was die de zaken regelde voor wat betreft de accommodatie, ben ik gevraagd voor deze functie. Door het vertrek van Ko Hooijmans was er een vacature ontstaan op deze plaats. Ik vind het belangrijk dat het complex er netjes uit ziet en ik had al een goed contact met Chris Hooijmans, Theo Pompen en Karel Stoof .

Heb je al enige bestuurservaring of is dit je eerste bestuursklus?
Naast mijn functie bij DSC, zit ik in het kringbestuur van de CNC ( Coöperatieve Nederlandse Champignonkwekers). Daarvoor ben ik ook nog bestuurslid geweest van de ZLTO ( Zuid-nederlandse Land- en Tuinbouw Organisatie) . Vanuit mijn functie bij de CNC heb ik 3 bestuurscursussen gevolgd, waar ik volgens mij het nodige opgestoken heb, wat betreft vergaderen en besturen.

Wat zijn je eerste indrukken als bestuurslid van DSC?
Mijn eerste indruk als bestuurslid van DSC is dat er een grote groep fanatieke vrijwilligers bezig zijn, die veel werk te doen hebben. Als je er in stapt merk je pas hoe druk mensen achter de schermen bezig zijn om van DSC, een sportief en financieel gezonde club te maken, die op een hoog niveau mee kan draaien, van de F- pupillen tot en met het 1e elftal.

Wat vind je van de huidige staat van de accommodatie van DSC?
Ik vind het huidige complex van DSC mooi, maar te klein. Maar daarmee vertel ik niets nieuws. Het is duidelijk dat we uit onze jas gegroeid zijn en een groter complex zou dan ook wenselijk zijn.

Kun je ons vertellen wat voor ontwikkelingen de accommodatie van DSC over 3 jaar doorgemaakt moet hebben?
Voor de komende 3 jaren ben ik van plan om te gaan kijken naar de veiligheid van installaties en het ontwikkelen van een onderhoudsplan, voor zover er dat nog niet is en bekijken of er energie bespaard kan worden door simpele veranderingen of investeringen te doen.

En op wat voor accommodatie voetbalt DSC over 10 jaar?
Ik verwacht dat we over 10 jaar uit de kern van Kerkdriel vertrokken zijn. Ik hoop dat we dan een complex hebben dat lijkt op dat van Emplina. Ik vind dat een mooi complex, alleen de ingang naar het hoofdveld zou ik anders maken.

Er zijn dus genoeg wensen en verwachtingen voor de komende jaren , ik hoop dat ik in de ontwikkeling daarvan mijn steentje bij kan dragen. Ik heb er in ieder geval veel zin in.

Zoals gemeld is ook een uitgebreide versie van dit interview te vinden op de website; www.vvdsc.nl!

De Jeugd heeft de toekomst
In 'de jeugd heeft de toekomst' richten we onze aandacht op belangrijke ontwikkelingen die betrekking hebben op de jeugd van DSC. Ditmaal besteden we aandacht aan het digitale wedstrijdformulier en het  speler-volg-systeem dat onlangs is geintroduceerd.

DSC professionaliseert haar jeugdopleiding nog verder…

De afgelopen tijd heeft DSC, en niet zonder succes, haar jeugdopleiding al flink verbeterd. Mede door het aanstellen van een hoofd jeugdopleiding, coördinatoren per categorie (A, B, C, D, E, F), looptrainers en techniektrainers heeft de jeugdopleiding van DSC grote stappen gemaakt. Dit seizoen heeft DSC weer een nieuwe stap gemaakt in haar professionalisering. Een digitale stap wel te verstaan…Twee van haar leden, te weten Aart van de Werf en Adrian Piels, hebben op verzoek van de technische jeugdcommissie een tweetal nieuwe software applicaties ontwikkeld. De software heeft als doel de hoofd jeugdopleiding, coördinatoren, leiders en trainers diverse inzichten te verschaffen over de ontwikkeling en voortgang van hun jeugdspelers

DSC heeft vanaf het begin van dit seizoen de beschikking over een digitaal wedstrijdformulier. Vroeger vulde de leider of trainer na afloop van de wedstrijd op een papiertje in wie er gespeeld, gescoord en gewisseld hadden. Vervolgens belandde dit papiertje in een grote map, aan het einde van het seizoen werd deze map onder andere gebruikt voor de indeling van nieuwe teams etc.

Het papieren tijdperk is wat DSC betreft voorbij. Met behulp van het digitale wedstrijdformulier kan de leider of trainer na afloop van de wedstrijd in de bestuurskamer van DSC met een paar klikken de wedstrijdgegevens invoeren. Deze gegevens (zoals basisspeler of wissel, gescoord, minuten gespeeld, gele kaarten, positie gespeeld, getraind etc.) worden opgeslagen in een database, vervolgens kunnen uit deze database weer rapporten en overzichten per elftal of categorie worden gegenereerd.

Het tweede software pakket wat op verzoek van DSC is ontwikkeld is een zogenaamd speler volgsysteem. De leider of trainer van een elftal wordt een aantal maal per seizoen gevraagd zijn spelers te beoordelen op een aantal aspecten zoals fysiek, techniek, tactiek, sociale omgang, plezier en mentaliteit. Met de resultaten per elftal of categorie kan de hoofd jeugdopleiding inzicht krijgen in de ontwikkeling en voortgang van de jeugdopleiding. Desgewenst kan de hoofd jeugdopleiding een elftal of categorie bijsturen en nieuwe oefenstof aanreiken.

DSC is ervan overtuigd dat beide software applicaties een grote bijdrage zullen hebben in de verdere professionalisering van de voetbalclub.