Trainingsschema
Slecht-weer Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

September 2010

Van de bestuurstafel
Ook in de nieuwsbrief willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in; 'Van de bestuurstafel'.

DSC is weer vol op in bedrijf!
De start van het seizoen hebben we weer achter de rug. Door de late schoolvakanties was de voorbereiding voor de elftallen niet makkelijk, maar door die fase zijn we nu (gelukkig) heen. We hebben een mooi opgeknapt hoofdveld gekregen dat we ook mooi willen houden! We hebben daarom besloten dat DSC 1 en DSC 2, A1, B1, C1, D1 en de Mini F hier op de vast gebruikers worden en zo de belasting van het veld proberen te beheersen.

Ten aanzien van de accommodatie kunnen we u melden dat we in Siebert van Hooft een nieuw bestuurslid hebben kunnen vinden die zich met deze portefeuille gaat bezig houden. Door het vertrek van Ko Hooijmans hadden we hier een vacature en we zijn zeer blij Siebert op deze post te mogen verwelkomen! We wensen hem veel succes en vooral ook plezier in zijn nieuwe rol.

Een deze dagen zal ook de ballenvanger geplaatst worden achter het kunstgrasveld aan de zijde van de Industriestraat en het tennisveld. Stukje bij beetje maken we stappen voorwaarts. In de extra kleedkamerunits wordt binnenkort begonnen met de aanleg van elektra. Wil je meehelpen of op een andere wijze je bijdrage leveren, meldt het dan even bij Arnold Verbeek.

de MCD voetbalblaadjesspaaractie
Omstreeks begin oktober zal de spaaractie starten. We hebben een kijkje achter de schermen kunnen hebben en volgens ons wordt het een prachtig boek!

De Grote Clubactie
Vele jeugdleden zijn weer op pad gegaan om voor hun DSC loten aan de man te brengen. Elk jaar levert het voor DSC een mooi bedrag op. Hebben ze u nog niet benaderd en wilt u toch ook loten kopen, neem dan contact op met Chris Hooijmans.

Lief & leed
Adrian Piels en Benda Stoof zijn bevallen van hun zoon Max en Ronald van de Sande en Kim De Grouw kregen dochter Noor. Piet van der Kammen is onlangs 50-jaar getrouwd en heeft dat groots gevierd tot in de vroege ochtenduurtjes. Johan en Anita van Houten zijn 25 jaar getrouwd en Mark van Dijk gaat begin oktober trouwen. Hans Nendels heeft het huwelijksfeest net achter de rug. Chris Ackermans is net 50 geworden en John de Vaan gaat het binnen kort vieren.
Aan allen de hartelijke felicitaties !

Sponsor in beeld
We kunnen u melden dat, met instemming van de huidige hoofdsponsoren ErgoDirect en Theo Grandia Assurantiën, een 3e hoofdsponsor haar steun aan DSC heeft gegeven. Het is Vissers Advocatuur! We danken Johan voor het gestelde vertrouwen in DSC!Sinds 2 weken is het digitaal speler-volgsysteem in gebruik. We danken ErgoDirect en Ecoser IT voor hun bijdrage bij de totstandkoming. Ook de vrijwillige inzet daarbij van Adrian Piels, Aart van der Werf, Niek Nendels en Martin Hooijmans mag daarbij niet onvermeld blijven.

Een aantal teams kreeg nieuwe tenues. Blitze Kidz stak F1 in het nieuw, Autobedrijf van den Udenhout deed dat voor E5, Caravanbedrijf De Schutskooi (al 22 jaar sponsor bij DSC !!) deed dat voor D1, Stucadoorsbedrijf van der Wal schonk C2 een nieuwe tenue en van Namen Mushrooms deed dat voor E1. Tenslotte leverde Hooijmans Compost ook DSC 3 een nieuwe outfit.

Ook een aantal nieuwe bordsponsoren kunnen we verwelkomen langs de velden. Ton Schreuders Techniek, Action Fitness, Kurz International en Kraaij Schilders.
In de bestuurskamer staat een ander kopieerapparaat. Het oude exemplaar is nu vervangen door Flex-i-Trans!Alle sponsoren hartelijk dank voor uw steun!

Ook dank aan Geran Vogel, Wilfred Plomp, Willie Broekmeulen, Richard van As, Karel Stoof, Arnold Verbeek en Henk de Weerd voor het hangen van de borden.

Pilot 4-jarigen
Al vele jaren vragen vele ouders of 4-jarigen bij DSC al kunnen deelnemen. Lang hebben we hier over getwijfeld, maar hebben nu besloten als proef voor de periode van 1 jaar dit te gaan proberen.

Scheidsrechterscursus
We hebben nog 2 kandidaten nodig om de scheidsrechters spelregelcursus, die in 4 sessies van 2,5 uur wordt gegeven door de KNVB , op het sportpark van DSC te laten plaatsvinden (zodat reizen niet nodig is). Wie heeft interesse maar zich nog niet heeft opgegeven, meld je aan bij Arnold Verbeek !

Kort Nieuws
Team Foto’s gevraagd
Het nieuwe seizoen is voor iedereen weer gestart, dus zijn we weer op zoek naar teamfoto's! Heb je er een van je team, stuur hem dan even op naar webmaster@vvdsc.nl, dan komt hij op de teampagina erbij te staan!Wedstrijdverslagen
Het nieuwe seizoen is weer begonnen, en de eerste wedstrijden zijn inmiddels gespeeld. We zijn ook voor dit seizoen weer op zoek naar leiders/trainers/supporters die wedstrijdverslagen voor hun team willen schrijven. Als je dit wil doen, stuur dan een mailtje met je naam, email adres en team naar webmaster@vvdsc.nl, en je krijgt zo snel mogelijk een account om verslagen te gaan plaatsen!

DSC voortaan op Twitter

DSC gaat ook met de tijd mee, en is voortaan ook te vinden op Twitter! Het adres van onze twitter is http://twitter.com/vvdsc. Op de twitter komen nieuwe berichtjes zodra er op de site een nieuw nieuwsitem is toegevoegd, een nieuw wedstrijdverslag, of een uitslag van een wedstrijd.

Speelster DSC bij KNVB
Demi van Zanten, speelster uit de E1, heeft aan het einde van het afgelopen seizoen deelgenomen aan selectie activiteiten voor de Regionale Voetbaltrainingen van de KNVB/regio Tiel. Ze heeft inmiddels een brief ontvangen dat ze geselecteerd is voor de nieuwe trainingen die in september weer van start zijn gaan. Namens vv DSC heel veel succes én plezier toegewenst!

1-2tje!
In de rubriek; '1-2tje' leggen we een lid van DSC een aantal keuzes voor waar hij of zij er slechts één van mag kiezen. Dit keer leggen we de keuzes voor aan Martin Hooijmans.

Stellingen:
- Opstelling elftal: 1-4-4-2 / 1-4-3-3
1-4-3-3. Is herkenbaarder, typisch Nederlands en vaak ook aanvallender en mooier om te zien.

- Opstelling zevental: 1-2-3-1 / 1-3-3
1-2-3-1. Omdat dat het meest lijkt op voetbal op een groot veld met 3 linies.

- Keeper: Gianluigi Buffon / Iker Casillas
Iker Casillas. Hij is avontuurlijker. Maakt weleens een foutje maar is voor het publiek (daardoor) wel leuker

- Verdediger: Ron Vlaar / Andre Ooijer
Tja, ben van geen van beide echt onder de indruk. Dan kies ik voor de jeugd, Ron Vlaar dus.

- Middenvelder: Demy de Zeeuw / Nigel de Jong
Demy de Zeeuw. Hij wil het voetballend oplossen, kun je van Nigel de Jong niet zeggen.

- Spits: Robin van Persie / Klaas Jan Huntelaar
Robin van Persie. Hij heeft meer kwaliteit en creativiteit. Bovendien kan hij zelf iets creëren.

- Trainer: Bert van Marwijk / Marco van Basten
Bert van Marwijk. Hij heeft aangetoond dat hij goed een groep kan motiveren en aansturen. Nu nog wat meer op zijn Nederlands gaan voetballen.

- Competitie: Duitse Bundesliga / Spaanse Primera Division
Primera Division. Deze competitie is kwalitatief beter, maar met alle Nederlanders wordt de Bundesliga wel aantrekkelijker.

- Club binnenland: Heereveen / Groningen
Heerenveen. Het zijn beide clubs met een positief imago maar Heerenveen heeft meer eigen identiteit.

- Club buitenland: Real Madrid / Barcelona
Barcelona! Zonder twijfel. Veel eigen jeugd en aanvallend voetbal. Dat kopen van Real Madrid vind ik helemaal niks en is eigenlijk een vorm van armoede.

Actie!
'Actie!' is een rubriek die speciaal is bedoeld om grote (of kleine) activiteiten rondom de club onder de aandacht te brengen. Ditmaal gaat deze rubriek over de ‘Nederlandse Techniek Kampioenschappen’!

Het Nederlands Techniekkampioenschap Voetbal 2010
In samenwerking met Sportpartners en de visie van René Meulensteen, assistent trainer van Manchester United wordt op 29 oktober 2010 bij DSC Kerkdriel het Nederlands Techniekkampioenschap Voetbal editie 2010 georganiseerd.
Iedere voetballer(ster) in de leeftijd van 7 t/m 14 jaar van onze voetbalclub kan meedoen maar spelers/speelsters van andere clubs zijn ook welkom. Ook niet bij een club aangesloten jeugdvoetballers kunnen meedoen!

Wat gaan de deelnemers op deze dag doen?
In de ochtend worden de kinderen in kleine groepjes verdeeld. Onder begeleiding van de eigen clubtrainers (die door een techniektrainer van de René Meulensteen Academy speciaal hiervoor zijn opgeleid) ga je in de ochtend van dit Techniekkampioenschap Voetbal de voetbaltechniek aanleren en daarop volgend toepassen in kleine partijtjes. Wij bieden je een lunch aan en daarna ga je in de middag oefenen op de pass- en traptechniek en daarna toepassen in grotere partijvormen. Er zal dan door Sportpartners opgeleidde clubtrainers bekeken worden of jij aan het einde van deze techniekdag wordt uitgekozen als winnaar in jouw leeftijdsklasse.

Voor wie is het en wat krijg je?
Elke voetballer(-ster) is welkom. De deelnemers op deze dag leven als een ‘kampioen’, trainen als een ‘kampioen’ en spelen als een ‘kampioen’. Alle deelnemers krijgen de techniektraining, een voetbal, een voetbalshirt, een verzorgde lunch, een diploma met zijn of haar eigen naam daarop, een voetbalmagazine én een speciaal Moves&Skills-beeldje. Dus iedereen is een winnaar.

Deze hele dag kost 40 euro per deelnemer inclusief alle genoemde extra’s.

De finaledag
Op 31 oktober 2010 worden op een centrale plaats ergens in Nederland uiteindelijk de grote landelijke finales gespeeld. De winnaars van deze dag krijgen van René Meulensteen én van demissionair minister Ab Klink hun prijs uitgereikt en mogen met Sportpartners mee naar Manchester United. Daar gaan ze kijken bij de sterren, kijken naar een wedstrijd van Manchester United én nog veel meer leuke dingen doen!

Wil je meer weten en meedoen aan het NTK-2010? Kijk dan op: www.sportpartners.nl

Lid aan het woord...
In de rubriek; ‘Lid aan het woord...’, stellen we enkele korte vragen aan een lid van DSC.
In deze editie is het de beurt aan Jay Ackermans om een aantal vragen te beantwoorden.

Hey Jay, Stel je zelf eens voor
Mijn naam is Jay Ackermans en ik ben 10 jaar. Ik woon in Kerkdriel kort bij het sportpark van DSC. Mijn Papa en Mama zijn Jack en Anita Ackermans - van Hezik. Verders heb ik een grote zus Amy. Mijn vader en zus voetballen ook bij DSC. Mijn vader speelt recreatief op zondagmorgen 7 tegen 7 en Amy speelt in Dames 1. Ook is mijn vader de Sportmasseur van DSC.

Wat doe je voor school?
Ik zit op de Mgr. Zwijsenschool in Kerkdriel in groep 6B bij juffrouw Jeannette.

In welk elftal speel je?
Ik speel in de E1 en verdedig het doel. Mijn trainer is Anthonie Steenbekkers en de leiders zijn Wim Hooijmans en Mari van Namen. Ik ben als voetballer begonnen maar na een half seizoen ben ik al gaan keepen. En ik vindt dit nog steeds het aller leukste bij voetbal.

Wat verwacht je van komend seizoen voor jou en jouw elftal?
De E1 speelt dit jaar voor de eerste keer in de hoofdklasse een hele competitie. Dus wij stoppen niet in de winter en starten dan weer in het voorjaar maar blijven spelen in dezelfde klasse. Het is moeilijk te zeggen of we veel gaan winnen of verliezen omdat het voor iedereen een nieuwe ervaring is. Wat we wel weten is dat onze vereniging de kleinste vereniging is in de klasse waar we tegen gaan spelen. Maar wij zullen onze uiterste best doen om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.

Wat vind je zo leuk aan voetbal?
Wat ik leuk vindt aan voetbal kan ik moeilijk uitleggen omdat thuis iedereen bij het voetbal is en daarom ben ik ook lid geworden.

Wat is je favoriete prof club?
Mijn club in Nederland is FEYENOORD omdat iedereen bij ons thuis voor FEYENOORD is. Nu heeft FEYENOORD een heel jong 11-tal met veel eigen jeugd zoals Wijnaldum die ik heel goed vind.

In het buitenland is dit Bayer München omdat daar van Bommel voetbalt, de aanvoerder van het Nederlands 11-tal. Het is een Duitse club en ik kijk altijd op Zaterdag avond met mijn vader naar de Duitse competitie.

Wie is je favoriete voetballer?
Ik wil graag mijn favoriete keepers vermelden en dat is Edwin van der Sar van Manchester United en Maarten Stekelenburg van 020 (Haha).

Wat wil je later worden?
Wat ik later wil worden weet ik nog niet maar als ik profkeeper zou kunnen worden zou ik dit wel heel erg leuk vinden.

Voetbalhumor
Niets zo leuk dan voetbalhumor. Dat vind de redactie van 'Scoren!' nou ook waardoor we hier een maandelijks item aan wijden. In de maandelijks nieuwsbrief vermaken we u met leuke voetbal anekdotes, quotes, foto's en moppen.

Deze maand een anekdote van een Panenka imitator!

Panenka onbekend bij Panenka-imitator
Lang niet alle spelers kennen hun klassiekers, zo bleek dit weekend in België weer eens. Lierse SK-spelverdeler Marius Mitu benutte tegen KV Oostende een strafschop door doelman Stefaan Thieren met een stiftbal te verschalken.

Na afloop werd de Roemeense revelatie in de Eerste Klasse door zijn slachtoffer gefeliciteerd met zijn geslaagde Panenka-imitatie. "Panenka wie?," reageerde Mitu oprecht verbaasd. "Ik ken hem niet. Van Der Straeten maakte me er na de partij attent op. Zo'n penaltydoelpunt heet blijkbaar een Panenka-strafschop," liet Mitu weten in Het Laatste Nieuws.

Voor Mitu was het nieuw dat Antonin Panenka hem in de finale van het EK 1976 tegen West-Duitsland was voorgegaan. De Tsjechoslowaak werd wereldberoemd door de bal bij de beslissende penalty treiterig langzaam over Sepp Maier heen te lobben, waardoor Tsjecho-Slowakije Europees kampioen werd.

Bij die van Mitu stond er minder op het spel en indruk wilde hij er niet mee maken. "Of het een geniale ingeving was? Zo'n jonge doelman duikt altijd snel plat in de hoek. Dat wist ik. Daarom dat ik het uitprobeerde," aldus de nuchtere doelpuntenmaker. 


Bovenstaand het beeld van de beroemde penalty van Panenka in 1976. Later vertelde Antonin Panenka dat deze strafschop het resultaat was geweest van een wedstrijdje dat hij dagelijks hield met de keeper van zijn club Sparta Praag na afloop van de training. Panenka nam een aantal penalty's; miste hij er eentje, dan moest hij een biertje betalen voor de keeper. Scoorde hij ze allemaal, dan was het biertje voor Panenka.

Omdat de keeper steeds beter doorhad hoe Panenka zijn pingels nam, werden de trappen steeds creatiever en Panenka ontdekte dat deze lob-variant er bijna altijd in ging. Hij twijfelde dan ook niet toen hij later dat seizoen oog in oog stond met de arrogante Bayern-goalie Maier voor de beslissende penalty om het Europees Kampioenschap. De wereld verklaarde Panenka voor gek dat hij op zo'n moment met een trucje kwam, maar voor Panenka was het geen trucje, het was een zekerheidje. (Bron: VI, 26 Oktober 2004)