Trainingsschema
Standaard Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

Juli 2010

Van de bestuurstafel
In 'Scoren!' willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in; 'Van de bestuurstafel'.

Met deze laatste Nieuwsbrief sluiten we het redactioneel jaar. Maar voordat we overgaan tot het reguliere deel van de Nieuwsbrief maken we voor de leden die niet de kampioensreceptie bezochten nu nog van de gelegenheid gebruik te melden dat onze voorzitter Ko Hooijmans na 13 jaar van bestuursdeelname, waarvan 8 als voorzitter, terug treed om te vermijden dat er van belangenverstrengeling sprake zou kunnen zijn met zijn wethouderschap. We danken Ko zeer voor zijn inzet al deze jaren voor DSC en hebben Ko benoemd tot Lid van Verdienste. We hopen Ko nog veel bij DSC te zien als supporter en hopen ook dat we een vruchtbare samenwerking met Ko hebben in zijn nieuwe functie.

Ko bedankt en heel veel succes !

Accommodatie
Van een ouderwetse zomerstop is zeker geen sprake meer. Er is nog van alles gaande of in voorbereiding. Werden op 12 juni de extra units voor kleedkamers succesvol geplaatst,
nu dient de inrichting nog gerealiseerd te worden. Een groep vrijwilligers is al regelmatig bezig , maar extra hulp is altijd gewenst. Ook andere vorm van hulp of sponsoring zijn van zeer welkom! Contactpersoon Arnold Verbeek. We rekenen op u!Ook aan de velden wordt nog aandacht besteed om zowel het kunstgrasveld als het hoofdveld volledig gereed te hebben voor volgend jaar

Lief & leed
We hebben helaas moeten vernemen dat Rowi van Korlaar na een val, zwaar hoofdletsel heeft opgelopen. Inmiddels is hij weer thuis. Ook Willie Broekmeulen heeft het ziekenhuis moeten bezoeken met hartklachten. We wensen Rowi en ook Willie een zeer voorspoedig herstel toe.

Hans van Oers vader is geworden van dochter Mieke. Uiteraard ook felicitaties aan moeder Marjolein ! Ook Erik Braam is vader geworden. Van harte gefeliciteerd!

Jordy Boeren is met zijn gezin vertrokken voor een periode van 3 jaar. Hij gaat daar onze koningin dienen. We wensen jullie een mooie tijd daar in het Caraibische.

Sponsor in beeld
Hoofdsponsor Theo Grandia Assurantiën (al 37 jaar sponsor bij DSC) heeft op 12 juni zijn nieuwe vestiging geopend. We wensen Theo en zijn team heel veel succes toe!
Ook de Woningstichting opende haar deuren. Onze beste wensen en dank gaat ook naar hen uit met name vanwege de medewerking die we verleent hebben gekregen bij het plaatsen van de extra kleedkamerunits.

DSC dankt de vrijwilligers en bedrijven die de afgelopen tijd hebben meegewerkt aan het transport van de kleedkamerunits, te weten van den Biggelaar met chauffeur Max van Beurden, M van Herwijnen, Bouwbedrijf H. Goesten, EVVM met chauffeur Henk van der Meijden ,Gebr van Herwijnen met chauffeur Kees Kouwenberg, kraanverhuur van Genderen met chauffeur en kraanmachinist Bram Vleer.

Aan Nediprofa bv dank voor het leveren van materialen voor het dak van de kleedkamerunits!

In de laatste fase van het seizoen, de feestweek en zelfs daarna nog hebben we van vele weer steun mogen ondervinden. Zo verzorgde ’t Luchtschip een kampioensmaal voor de DSC 1 en Theo Grandia verzekerde de praalwagen voor huldigingstoer van A1.

Namens de activiteitencommissie worden bedankt LampUniek, Slagerij Gijs Sars , Kapsalon Yvonne Verlouw, Christien van Beurden, Henk Hooijmans, de jongens van de DSC Quiz (Edwin van de Braak, Jeroen Hooijmans, Ricardo van de Kammen en Robert Maas) en verder alle vrijwilligers die hebben meegeholpen tijdens de feestweek!

Voetbalplaatjes
De fotoshoots, in totaal zijn er 10 gelegenheden geweest, voor de MCD voetbalplaatjesspaaractie, zitten er op. Nu wordt de informatie aangeleverd en door een professionele organisatie verwerkt. Nadere aankondigingen over deze actie
zullen we in deze nieuwsbrief en op de website aan u melden.

Ook in deze periode van het seizoen zijn weer velen in de weer om de elftalindelingen op orde te krijgen voor het informatieboek, dat overigens dit jaar begin Augustus digitaal zal verschijnen. Dit is iets later als gewoonlijk omdat DSC nog niet alle informatie (o.a. van de KNVB) binnen heeft.


Kort Nieuws
Voetbalquiz
De voetbalquiz die tijdens de feestweek is georganiseerd, was ook afgelopen jaar weer een gigantisch succes. Veel mensen hebben deelgenomen aan zowel de senioren- als de jeugdquiz. Op de officiële DSC website (www.vvdsc.nl) zijn de vragen, uitslagen en de volledige quiz te downloaden. Dit zowel voor de jeugd als voor de senioren.

Senioren Indeling 2010 / 2011
Onlangs heeft de knvb de ploegindeling bekend gemaakt voor de senioren elftallen voor het seizoen 2010 / 2011. Op www.vvdsc.nl is de complete indeling voor alle senioren teams te vinden. DSC 1 zal uitkomen in de 3e klasse C tegen: Baardwijk, CHC/Orka, Helvoirt, Maliskamp, ODC, SCI, TEC, TSV Gudok, Vlijmense Boys, Wilhelmina en Zwaluw VFC.

Jeugdlotto
Het bestuur van DSC is op zoek naar enthousiaste jeugdspelers die tijdens de thuiswedstrijden van DSC 1 lotjes te verkopen voor de loterij van de wedstrijd bal. De jeugdspelers krijgen hiervoor 5 euro per wedstrijd en een glaasje fris. Je kunt je opgeven door je te melden bij Geran Vogel.

Kampioensjack
Het officiële kampioensjack voor de jeugd van DSC is nog steeds te koop. Alle opbrengsten van dit kampioensjack zullen ten goede komen van de DSC opleiding. Als je interesse hebt om dit jack te kopen, kun je een email sturen naar info@vvdsc.nl. Zodra de email is ontvangen, zal er contact met je worden opgenomen.
Actie!
Actie!
'Actie!' is een rubriek die speciaal is bedoeld om grote (of kleine) activiteiten rondom de club onder de aandacht te brengen. Ditmaal staat deze rubriek in het teken van: De VoetbalschoolVan donderdag 5 tot en met zondag 8 augustus aanstaande zullen De Voetbalschool en vv DSC Kerkdriel een voetbalkamp voor jeugdspelers organiseren op de velden van sportpark Ipperakkeren in Kerkdriel.

Het kamp is momenteel VOL. Inschrijven voor de wachtlijst kan via de website van de website van de voetbalschool: http://www.devoetbalschool.nl/nl/agenda/05082010/voetbalkamp-kerkdriel/

Tijdens het 4-daags kamp zullen de deelnemers trainingen krijgen van uiterst professionele trainers van De Voetbalschool. Aandachtspunten tijdens het kamp:
- Lichaamsbeheersing;
- Balbeheersing;
- Passen/trappen/aannemen;
- Duel 1vs1 aanvallend & verdedigend;
- Scoren;
- Kleine en grote partijspelen.

Er zal dagelijks getraind gaan worden van 10 tot 12 uur en van 13 tot 15 uur. Tussen 12 en 13 uur is er een gezamenlijke lunchpauze.

De jeugd heeft de toekomst
In 'de jeugd heeft de toekomst' richten we onze aandacht op belangrijke ontwikkelingen die betrekking hebben op de jeugd van DSC. Ditmaal hebben we hoofd jeugdopleidingen Jan Burg en Karel Pompen gevraagd om terug te blikken op het afgelopen seizoen;

FANTASTISCHER!!!
De ingeslagen weg omhoog is dit seizoen verder vervolgd. Waar we vorig seizoen al spraken over een fantastisch seizoen, daar was afgelopen seizoen nog fantastischer!
Vorig seizoen werd afgesloten met een bijna promotie van ons 1e elftal via de nacompetitie, dit seizoen deed het vlaggenschip van de jeugd het beter. De A1 dwong promotie af naar de hoofdklasse. En dit was nog maar het toetje van een geweldig seizoen.
De successen dit seizoen begonnen met enkele kampioenen bij de laagste jeugd. Enkele maanden later was de belangrijkste hoofdprijs van het seizoen voor onze club daar: promotie van het 1e elftal naar de zo geambieerde 3e klasse! Al 2 wedstrijden voor het eind was het kampioenschap met het bijbehorende feest daar. Wat een fantastische kroon op het werk van alle vrijwilligers en leden zowel bij de jeugd als bij de senioren binnen DSC!

Daarom willen wij ook graag alle vrijwilligers feliciteren met het resultaat van afgelopen seizoen. En natuurlijk willen we jullie bedanken voor de tomeloze inzet en het geleverde enthousiasme dit gehele seizoen!

In ons jeugdbeleidsplan pretenderen we dat het opleiden van onze jeugdspelers en het bezorgen van plezier onze belangrijkste doelstellingen zijn. Met deze doelstellingen willen we uiteindelijk onze vereniging sportief gezien op een hoger niveau brengen. Als je dan dit seizoen terugkijkt op de sportieve prestaties kun je alleen maar ongelooflijk trots zijn op de ontwikkelingen binnen de jeugdafdeling van DSC!

   

 

De geleverde sportieve prestaties liegen er namelijk niet om, 12 jeugdkampioenen alleen al bij de pupillen, een meisjesteam wat voor het eerst samenspeelt en kampioen wordt, de C1 en B1 die zich zonder problemen weten te handhaven in de 1e –klasse, de eerdergenoemde promotie van de A1 en daarna ook nog de winst op een prestigieus toernooi bij Emplina, de F1, E1 en D1 die tot kampioen van de Bommelerwaard gekroond worden in de hoogste klassen, verschillende toernooiwinsten na het seizoen van onder meer de C3 en een fantastische aanwas bij onze ErgoDirect-League. DSC heeft dit seizoen ervaren dat presteren en plezier hebben heel goed samen gaan!

Een belangrijke oorzaak voor dit succes is de tijd en arbeid geleverd door de trainers en leiders van de elftallen, de mensen die heel het seizoen met de kinderen bezig zijn. Een groot gedeelte van deze mensen heeft voor de winterstop ook deelgenomen aan de intensieve techniektrainerscursus van Cock van Dijk. Daarin hebben we gezien hoe belangrijk een goede basistechniek is voor goed, snel en verzorgd voetbal. Ook het NTK dat dit jaar voor het eerst bij DSC gehouden werd, was hier een voorbeeld van.

Techniektraining zal de komende jaren een meer vertrouwd beeld worden binnen de trainingen van onze jeugd. Met De Voetbalschool zijn ook voor komend seizoen alweer afspraken gemaakt om techniektrainers binnen DSC zelf te gaan opleiden. De Voetbalschool is inmiddels een vertrouwde partner geworden voor DSC met de organisatie van het jaarlijkse voetbalkamp in augustus.

Voor het komende seizoen zijn de voorbereidingen ook alweer in volle gang. De indeling van de nieuwe teams is praktisch rond evenals de invulling van de begeleiding van deze teams.
Voor onze C1 hebben we in Ron Schapendonk een trainer gevonden met een rijke voetbalbagage. Naast het trainen van de C1 zal Ron ons gaan helpen met loop- en coördinatietrainingen. Edwin van de Braak zal de D1 gaan trainen en Wijnand Lamboo schuift van de C2 door naar de B1. Hiermee hebben we in de 3 opvolgende categorieën van D t/m B overal een gecertificeerde trainer.

Helaas hebben Patrick van Herwaarden en de rest van de C1-begeleiding aangegeven komend seizoen geen team te gaan trainen. Wij willen Patrick, Mark en Aart graag bedanken voor hun bijdrage de afgelopen jaren.

Er staan ons weer genoeg uitdagingen te wachten voor het nieuwe seizoen. Zo zijn er een hoop vrijwilligers begonnen aan de bouw van enkele units om de kleedaccommodatie uit te breiden en zullen de gemaakte sportieve stappen omhoog een passend vervolg moeten krijgen. Samen gaan we ons best weer doen om er ook het nieuwe seizoen weer iets moois van te maken!

Rest ons nog een dankwoord uit te spreken aan Ko Hooijmans, die heeft aangegeven zijn functie als voorzitter neer te leggen. Ko, bedankt dat je deze ontwikkelingen hebt gestimuleerd en mogelijk hebt gemaakt. Heel veel succes in je drukke werkzaamheden als wethouder. En hopelijk blijven we je in het weekend zien langs de lijn van DSC!

Tot in augustus,
Karel Pompen en Jan Burg.

In gesprek met
Hij is al enige tijd bestuurslid en houdt zich voornamelijk bezig met de technische zaken van de senioren afdeling. ‘Scoren!’ vond het tijd om in gesprek te gaan met deze zeer actieve DSC-er. Deze maand is ‘Scoren!’ in gesprek met: Harald Zomers.

Dag Harald, zou jij je jezelf voor degene die je nog niet kennen willen voorstellen?
Mijn naam is Harald Zomers, ben 38 jaar, woon nu zo'n 13 jaar in Kerkdriel, ben getrouwd en heb 3 kinderen, 1 zoon (7) en 2 dochters (2 en 5).

Binnen DSC ben je lid van het bestuur en voorzitter van de commissie Technische Zaken Senioren. Kun je ons eens vertellen wat deze functie precies inhoudt?
De functie van bestuurslid houdt in dat je, samen met je collega's, alles probeert om de zaken voor DSC zo goed mogelijk te regelen. Daarbinnen heb je een eigen stukje
waar je verantwoordelijk voor bent. In mijn geval is dit inderdaad technische zaken senioren. Dat wil zeggen dat alles wat te maken heeft met de senioren bij mij terecht komt. zoals indeling aan het begin van het seizoen, trainers/begeleiders, kontakt met de technische staf van de selectie etc. Natuurlijk doe ik dit niet alleen maar hebben we hier een commissie voor waar we op dit moment met 3 personen inzitten.

Te beginnen met de lagere elftallen. De laatste jaren is de samenstelling en indeling van de lagere elftallen veel veranderd. Wat is hier de reden voor?
Er zijn hier verschillende redenen voor. Blessures en personen die er mee stoppen zijn toch wel de grootste redenen. Als er aan het begin van het seizoen in één keer
4 personen stoppen van een elftal zullen we deze toch moeten aanvullen uit een ander elftal. Als je daarbij optelt dat er maar weinig jeugd doorgekomen is afgelopen jaren dan krijg je soms verschuivingen in elftallen.

Veel spelers van de lagere elftallen spelen voor hun plezier in een elftal en ervaren die (in hun ogen onnodige) bemoeienissen als zeer negatief. Hoe sta jij hier tegenover?
In eerste instantie zie ik het niet als bemoeienissen maar als onze verantwoordelijkheid dat iedereen kan en mag voetballen. Ik kan goede begrijpen dat niet iedereen blij is met de veranderingen die het bestuur doorvoerd maar we proberen dit altijd in overleg met de desbetreffende personen te doen. een vriendengroep die samen in een elftal zitten is natuurlijk geweldig maar als dit elftal 25 personen op de lijst heeft en een ander elftal met 14 personen dan moet het bestuur hier een evenwichtigere verdeling bereiken in het algemeen belang van DSC.

Afgelopen seizoen lijkt er eindelijk wat rust te zijn ontstaan bij de elftallen. Dit tot plezier van alle teams. Heeft DSC voor volgend seizoen toch weer nieuwe veranderingen in petto?
Veranderingen gebeuren elk seizoen. Er komen nieuwe spelers bij en er gaan er weg. In eerste instantie proberen we zoveel mogelijk naar de wensen van de spelers te luisteren. Als er echt grote veranderingen doorgevoerd worden dan gaat dit altijd in overleg met de begeleiders.

Spelen er in jouw ogen momenteel spelers in de lagere elftallen die jij (en de staf van de DSC 1 en 2) graag in de selectie zouden zien? Hoe gaan jullie als commissie mee om?
Ook dit is een "probleem" dat je elk jaar weer tegen komt. We hebben op zo'n moment een gesprek met deze persoon en als zijn keuze valt op een lager elftal dan respecteren we dat, maar betreuren het wel als niet het hoogste wordt nagestreefd als het talent wel aanwezig is. Buiten gezelligheid proberen we met goede trainers betere spelers op te leiden en als die dan juist voor ons hoogste nivo afhaken is het bijzonder wrang. Ook als speler weet je dan nooit waar je sportieve mogelijkheden hebben gelegen

Wat is denk je de reden dat er de afgelopen jaren zo weinig spelers vanuit de jeugd zijn doorgestroomd naar de senioren (en dan met name de lagere elftallen)?
De reden is dat er niet meer jeugd was. De afgelopen jaren heb je steeds met 1 of 2 A-teams gezeten waarvan er maar enkele doorstroomden. Daarvan gaan er nog sommige naar de selectie en enkele stoppen helemaal. Dan blijft er niet veel over. Maar als je kijkt naar de goede ontwikkelingen in onze jeugd dan zien wij de toekomst positief tegemoet.

Dan over de selectie. Komend jaar stromen er voor het eerst veel A spelers door naar de senioren. Zitten er bij deze spelers nog kanshebbers voor een plaats bij DSC 1?
Zeker zijn er spelers die kans hierop maken. Natuurlijk is dit een beslissing van de technische staf maar afgelopen seizoen zijn er al enkele van deze spelers meegeweest met de selectie en naar mijn inschatting ging dat prima. Ze zullen nog wel wat stapjes moeten maken maar ook hier kijken wij met veel verwachting naar.

Momenteel bestaat DSC 1 haast alleen maar uit spelers vanuit de eigen jeugdopleiding. Hoe belangrijk is dit volgens jou en hoe zal dat zich de komende jaren ontwikkelen?
Dit vinden wij heel belangrijk. DSC is een dorpsclub. Dit willen we graag zo houden. DSC heeft besloten dat wij willen investeren in eigen spelers en hebben daarin fantastische ondersteuning van de hoofdjeugdsponsoren gevonden.Eigen jeugd krijgt zo een betere kans een goede voetballer te worden en zo hopen we te bereiken dat ze graag bij de club blijven waar al zoveel jaar met plezier gevoetbald wordt.

Bedankt voor je tijd Harald!

Laatste nieuwsbrief van het seizoen
Via deze weg wil de redactie van ‘Scoren!’ u mededelen dat de Juli editie de laatste nieuwsbrief van het seizoen is. Met veel plezier hebben we u het afgelopen jaar voorzien van het laatste nieuws omtrent de vereniging waarbij het kampioenschap van DSC 1 het absolute hoogtepunt was. In de maand Augustus heeft de redactie vakantie maar in September zijn we weer terug met de eerste nieuwsbrief van het nieuwe seizoen.

Alvast een fijne vakantie en tot het nieuwe seizoen!