Trainingsschema
Slecht-weer Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

Februari 2009

Van de bestuurstafel
Ook in de nieuwsbrief willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in; 'Van de bestuurstafel'.

Parkeren van auto’s
We verzoeken de leden, bezoekers en supporters hun auto's niet voor de poorten te plaatsen, want deze moeten in alle gevallen toegang kunnen bieden aan ambulances. Om dit te benadrukken zullen we de hekken binnenkort voorzien van borden die dit verzoek onderstrepen !

Kort Nieuws

Lid van Verdienste
Arno Verhoeven is bij DSC Lid van Verdienste geworden. Na negentien jaar bestuurslid te zijn geweest van VV DSC is hij gestopt. Gelukkig blijft Arno nog actief voor onze club in de activiteiten commissie en als penningmeester ad interim.Medisch Gezien
Onlangs is op de website de rubriek; ‘Medisch Gezien’ van nieuwe inhoud voorzien. Dit uiteraard door de sportmasseur Jack Ackermans. Het 1e artikel luidt;

Voorkomen – Gedrag
Voetbal is een teamcontactsport waarbij jaarlijks heel wat blessures worden opgelopen. Deze blessures kunnen allerlei oorzaken hebben en ontstaan tijdens onvermijdelijk lichaamscontact met de tegenstander. Ook kunnen blessures ontstaan ten gevolge van het opzettelijk begaan van een overtreding. Fair play is bij contactsporten daarom uiterst belangrijk.

Door met een goede conditie en getraind het veld op te gaan, kunnen ook blessures vermeden worden. Dit vereist een gezonde leefstijl!


Voor meer boeiende en leerzame medische zaken: www.vvdsc.nl

Mini F ErgoDirect League
Binnenkort start DSC met een voetbal competitie voor de Mini F; De Mini F ErgoDirect League. In eerste instantie zou deze competitie op 7 februari starten. Door de weersomstandigheden is deze verplaatst naar 7 maart. Zie de agenda op de website voor meer informatie.

DSC 2 is goed op weg!
Het 2e elftal van DSC heeft de laatste weken goede zaken gedaan. Het team dat onder leiding staat van Ton Schreuder, Dennis van der Loo en Ad Hooijmans bezet nu de eerste plaats van de competitie. Het 2e moet dit nog 8 wedstrijden vol houden om zich uiteindelijk de kampioen te kunnen noemen. 

Succes mannen!

Huwelijksfeest
Op zaterdag 7 februari vierden Martijn van Herwaarden (speler van de selectie van DSC) en Wilma van Alphen hun huwelijksfeest. Via deze weg willen wij ze van harte feliciteren.Lid aan het woord...
In de rubriek; ‘Lid aan het woord...’, stellen we enkele korte vragen aan een lid van DSC. In deze eerste editie is het de beurt aan Maud Brekelmans om een aantal vragen te beantwoorden.


Hey Maud, Stel je zelf eens voor:
Hallo. Ik ben Maud Brekelmans. Ik ben 12 jaar oud en woon in Kerkdriel. Mijn vader en moeder zijn Marc en Karin Brekelmans. Mijn vader is leider en trainer bij DSC.

Wat doe je voor school?
Ik zit op het Helicon in ’s-Hertogenbosch. Dit was vroeger de groenschool. Ik zit in klas 1B en heb het echt reuze naar mijn zin. Het is een super leuke school waarmee je veel richtingen in kunt. Zo kun je iets met bijvoorbeeld bloemen, dieren, horeca of sport doen. Eigenlijk te veel om op te noemen. Ik weet nog niet precies welke richting ik uit wil. Ik heb nog ander half jaar en dan moet ik echt kiezen. Dus ik heb nog even de tijd om na te denken.

In welk elftal speel je?
Ik speel bij DSC D3. Mijn trainer is Johan Teulings en mijn leiders zijn Mark van Osch en Geran Vogel. Ik voetbal op de positie links half.

Hoe verloopt het seizoen voor jou en jouw elftal?
Wij voetballen gelukkig maar een seizoen van een half jaar. Het afgelopen seizoen is niet zo goed gegaan en we zijn ergens onderaan geëindigd. Gelukkig begint nu weer een nieuw seizoen. Ik hoop dat het nu beter gaat.

Wat vind je zo leuk aan voetbal?
Ik vind het gewoon heel leuk om buiten bezig te zijn. Het is ook hartstikke leuk en gezellig om met een team te spelen.

Wat is je favoriete prof club?
Mijn favoriete clubs zijn Ajax en FC Den Bosch. Ajax heb ik overgenomen van mijn opa en mijn vader. FC Den Bosch is ook mijn favoriet omdat ik daar vaak heen ga en daar een paar klasgenoten van mij voetballen. Ook ben ik door Ad van Alebeek (vroeger trainer van DSC) gevraagd om een middag bij profvoetballers interviews af te nemen voor een project van meerdere clubs.

Wie is je favoriete voetballer?
Ik heb niet echt een favoriete voetballer. Iedereen die prof is kan wel goed voetballen vind ik.

Wat wil je later worden?
Ik heb echt geen flauw idee. Als je het eerlijk wilt weten zijn er zoveel dingen die ik leuk vind dus kan er niet echt op antwoorden.


Sponsor in Beeld
Voetbalvereniging DSC kent gelukkig vele sponsoren. In deze rubriek willen we hier graag wat extra aandacht aan schenken. Dit maal; Jan van Diesen, Gijs Sars, van Wijk Computers en Elektrovakman William de Rouw.

Onlangs heeft DSC haar 600e lid, Barend Veen, gehuldigd. Het tenue dat Barend droeg en mag houden is gesponsord door Jan van Diesen. Overigens niet alleen nu, maar elke Pupil van de Week krijgt een shirt van Jan van Diesen, een sjaal van Gijs Sars en een pet van vv DSC

Daarnaast kunnen we mededelen dat Van Wijk Computers geheel gratis onze oude printer heeft vervangen door een snelle nieuwe. Ook hebben ze extra card readers geïnstalleerd.

Tot slot delen we mee dat er in de kantine een flatscreen is opgehangen. Deze is bedoeld voor sponsoren en het tonen van DSC-nieuws. Deze lcd-tv is gesponsord door van Wijk Computers & Elektrovakman William de Rouw.

Natuurlijk willen wij deze sponsoren bedanken voor hun steun voor DSC.


De Moeite Waard

In de moeite waard willen we gebeurtenissen behandelen die volgens DSC extra aandacht verdienen. Deze keer willen we het heugelijke feit van ons 600e lid nog wat aandacht geven.

DSC had een zeer bijzondere Pupil van de Week op zondag 25 januari 2009. Barend Veen was niet alleen Pupil van de week bij de thuiswedstrijd tegen Jan van Arckel, maar ook het 600e lid van DSC!! Barend speelt in zijn 1e seizoen bij DSC in de Mini F en is 5 jaar oud.

Zijn trainers zijn Connie van Heesch, Patrick Theeuwis en Tonnie van Liempt. Barend is rechtsbenig kan erg hard lopen, zelfs al koppen en kan op elke positie op het veld spelen. Volgens de trainers moet Barend iets rustiger worden in het veld en het opvolgen van aanwijzingen mag ook wel verbeteren.

Barend heeft een broer Hugo die bij de F4 voetbalt en wordt altijd fanatiek gesteund door zijn familie. Het 600e lid zegt het heel erg naar zijn zin te hebben gehad. Hij denkt dat hij later bij Ajax gaat eindigen. We hopen in ieder geval dat hij een hele leuke dag heeft gehad en nog vele jaren met plezier bij DSC zal zijn voordat hij naar het betaald voetbal overstapt. Omdat Barend ons 600e lid heeft hij ook nog een paar kadootjes gehad.Inmiddels staat de teller overigens al weer ruim boven de 610!Actie!
'Actie!' is een rubriek die speciaal is bedoeld om grote (of kleine) activiteiten rondom de club onder de aandacht te brengen. Ditmaal gaat deze rubriek over een 4-daags voetbalkamp!

De Voetbalschool komt naar Kerkdriel
De Voetbalschool is met 11 voetbalscholen in Nederland en België één van de grootste aanbieders van voetbalactiviteiten voor jeugdspelers. Naast wekelijkse voetbalscholen organiseren zij ook kampen en clinics. Zo hebben zij aan het begin van het seizoen 2008-2009 de eerste trainingsdag van de E- en F-pupillen van DSC Kerkdriel mogen verzorgen. Dit is van beide kanten dusdanig goed bevallen dat er een vervolg zal worden gegeven door middel van een voetbalkamp in de zomer van 2009!

Van zaterdag 1 tot en met dinsdag 4 augustus 2009 aanstaande zullen De Voetbalschool en vv DSC Kerkdriel een voetbalkamp voor jeugdspelers en organiseren op de velden van sportpark Ipperakkeren in Kerkdriel.

Tijdens het 4-daags kamp zullen de deelnemers trainingen krijgen van uiterst professionele trainers van De Voetbalschool. Aandachtspunten tijdens het kamp:
- Lichaamsbeheersing;
- Balbeheersing;
- Passen/trappen/aannemen;
- Duel 1vs1 aanvallend & verdedigend;
- Scoren;
- Kleine en grote partijspelen.

DSC is op zoek naar enthousiaste spelers en speelsters die aan dit kamp willen deelnemen. Voor meer informatie over dit voetbalkamp kun je terecht op de website van DSC; www.vvdsc.nl.