Trainingsschema
Slecht-weer Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

April 2010

De Moeite Waard
In 'De Moeite Waard' willen we gebeurtenissen behandelen die volgens DSC extra aandacht verdienen. In deze editie uiteraard het kampioensduel van DSC.

DSC 1 Kampioen!
Dagenlang werd er in het dorp nergens anders over gesproken. Waar je ook kwam, iedereen sprak over de kampioensmogelijkheden van DSC 1. Nadat Maliskamp op 11 April punten had verspeeld, wist iedereen dat DSC afgelopen weekend het kampioenschap kon pakken.

De sfeer in Zoele (waar de wedstrijd tegen de Teisterbanders gespeeld werd) was hartverwarmend. Honderden DSC supporters stonden langs de kant om het elftal aan te moedigen. De spanning was om te snijden maar het geloof bij alle supporters was enorm. Iedereen wist het zeker; vandaag worden wij kampioen.

In de eerste helft ging DSC gelijk goed van start. Het zette veel druk, speelde in hoog tempo maar dit leidde in het begin niet direct tot doelpunten. Toch kwam DSC de eerste helft nog op voorsprong door Jack Kollenburg. Een vrije trap werd met een tikje breed gelegd en dit was genoeg ruimte voor Jack om de bal binnen te strepen. De ontlading na de goal bij zowel de spelers, de technische staf als bij de supporters was groot.


In de tweede helft werd het meer een wedstrijd. Teisterbanders gingen ook beter spelen, maar toch kreeg DSC veel kansen om de wedstrijd eerder te beslissen. Toen dit niet gebeurde kreeg Teisterbanders nog de kans om het feest van DSC te verpesten. Dit gebeurde echter niet, waarna de scheids affloot en het feest kon beginnen.

De spelers van DSC ontving de kampioenschaal op het veld en vierde samen met de supporters een feestje waarna iedereen snel terug ging naar Kerkdriel. Aangekomen in Kerkdriel werd de selectie met ‘een platte kar’ rond gereden waarbij zij werden toegejuicht door de toeschouwers langs de weg. De rondrit eindigde in een bomvolle kantine waar een grandioos feest los barstte met de spelers van DSC 1 in het middelpunt. Het feest duurde tot laat in de avond en zal velen aanwezige een aardige kater op maandag hebben bezorgt.


Het kampioenschap van DSC 1 zorgde voor onwijs veel vreugde bij zowel de toeschouwers als bij de selectie. “Wat een geweldige vereniging is DSC toch. Zoveel supporters die op zo een mooie manier een fantastisch seizoen een passend feest hebben gegeven. Iedere vereniging is jaloers op zoveel support bij uit en thuiswedstrijden en de sfeer die dat met zich mee brengt. Jullie kunnen met zijn allen trots zijn op dit DSC!” aldus een dolblije Eric Meulendijk. Op de website van DSC (www.vvdsc.nl) is de volledige reactie van de hoofdtrainer te lezen.


Van de bestuurstafel
In 'Scoren!' willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in; 'Van de bestuurstafel'. Ditmaal een reactie op het behaalde kampioenschap van DSC 1.

We zijn bijzonder blij en vooral ook trots op het resultaat dat de spelers en begeleiding dit seizoen bereikt hebben. Eind vorig seizoen diende het zich al aan, echter we konden de finale net niet naar ons toetrekken. En dan ga je, al zeker voor de eigen supporters, als favoriet het seizoen beginnen. Het is meer dan waar gemaakt ! Met weer een enorme supportersschare hebben we het 1e gesteund .Daar kunnen vele andere verenigingen een puntje aan zuigen. Zondag aanstaande hopen we met zo veel mogelijk leden en belangstellenden hulde te brengen aan het eerste, maar zeker ook aan onze bloeiende jeugdafdeling.

We kijken er naar uit !

(Voor meer informatie over komend feest weekend verwijzen we je door naar de rubriek “Actie” die verderop in deze nieuwsbrief aan bod komt)


In Gesrek Met
Het zijn onbetwiste basisspelers van ons 1e elftal en hebben zo een groot aandeel in het kampioenschap gehad. De redactie van ‘Scoren!’ vroeg ze dan ook om een reactie op het behaalde kampioenschap te geven. Deze maand is ‘Scoren!’ in gesprek met Ton Burg en Koen van Kessel.

Ton Burg
“Afgelopen zondag hebben we het kampioenschap binnen gehaald en dat is op een geweldige manier gevierd. De sfeer zat er al voor de wedstrijd goed in bij de supporters en het was weer geweldig om te zien hoeveel mensen de moeite hadden genomen om DSC bij te staan. De club staat sowieso al bekend om de grote hoeveelheid supporters die er altijd komen opdagen bij zowel thuis – als uitwedstrijden. Bij de groep zat de spanning er weer in, zoals bij de laatste wedstrijden al vaak het geval was. Dit komt natuurlijk omdat het kampioenschap steeds dichterbij kwam. Deze wedstrijd moest ook nog maar eens gewonnen zien te worden. Dit gebeurde misschien niet met het goede spel dat we dit jaar wel eens hebben laten zien, maar dit maakte op dit moment niet uit. Na twee jaar op rij zo’n geweldige afsluiting te hebben meegemaakt (vorig jaar in Hank), wordt het nu tijd om ons te gaan bewijzen in de derde klasse. Het is alweer 20 jaar geleden dat de club in deze klasse heeft gespeeld, dus het is zeker iets speciaals. Toch denk ik dat we wel het team hebben om zeker nog enkele jaren in deze klasse te verblijven.

Voor het feest van afgelopen zondag willen wij nogmaals de supporters en de sponsors bedanken voor het mogelijk maken van zo’n groot feest. Hopelijk heeft iedereen het net zo naar zijn zin gehad als wij en dit kampioenschap is er zeker een om nooit te vergeten.”

Koen van Kessel
“Het einde van het seizoen nadert maar onze doelstelling is al bereikt. Kampioen van de 4e klasse! Met minder zouden we ook niet tevreden zijn geweest. Ondanks alle verwachtingen moest het nog wel waar gemaakt worden. Dit was dan eindelijk gebeurt tegen Teisterbanders. Het voetbal was die dag misschien wat minder maar wanneer er zoveel supporters van DSC komen om ons te steunen, mag je best trots zijn om voor DSC te voetballen. Voor zoveel mensen doe je toch echt wel een stapje extra! Bij deze bedankt voor jullie steun en hopelijk zien we elkaar volgend seizoen weer iedere zondag, want dan kunnen we jullie steun ook weer hard gebruiken.
Alle sponsors en vrijwilligers natuurlijk ook bedankt voor jullie inzet. Als je ziet wat er op zo’n kampioensdag allemaal geregeld is, kan je niet genoeg mensen bedanken! Overal was aan gedacht en daarom was het feest helemaal super! “

Actie!
'Actie!' is een rubriek die speciaal is bedoeld om grote (of kleine) activiteiten rondom de club onder de aandacht te brengen. Ditmaal het aankomend feestweekend!

Zaterdag 24 april
Allerlei activiteiten voor de jeugd, waaronder een springkussen, paardentram en DJ

Zondag 25 april
In de laatste thuiswedstrijd tegen Buren, wordt er gespeeld vanaf 14.30 uur. Deze wedstrijd wordt voorafgegaan door festiviteiten rondom alle jeugdkampioen van het seizoen 2009-2010. Let op: er worden wedstrijden gespeeld om 09.30 u, 10 u, 11.30 u en 12 u. Kijk op de website onder agenda welke elftallen dit zijn. Het eerste speelt uiteraard om 14.30 uur. De entree zal gratis zijn. De lotjes voor de levensmiddelenmand worden wel verkocht! De jeugdactiviteiten starten om 13 u. Opa’s, oma’s vaders, moeders, supporters en uiteraard alle geïnteresseerden zijn van harte welkom !! Meer informatie krijgen de spelers en speelsters via hun leiders. Het sportpark zal versierd zijn maar we rekenen ook op jullie. Je kunt je laten schminken, er is een spandoekwedstrijd, met uiteraard een leuke prijs voor het meest originele doek. Ook op deze dag is er een DJ in het clubhuis. Kom , blijf niet thuis en beleef het mee. De weergoden zijn ons goed gezind, want er is ruim 20 graden en zon voorspeld.

Tot zondag!