Trainingsschema
Slecht-weer Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

Maart 2010

Van de Bestuurstafel
In 'Scoren!' willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in; 'Van de bestuurstafel'.

Vervangen en nieuwe aanleg van kunstgrasvelden
Van de gemeente hebben we begrepen dat aannemer Nooteboom ook de komende 8 jaar het groot onderhoud aan de kunstgrasvelden zal verzorgen. De resterende werkzaamheden door de gemeente zullen in totaal nog 2 weken vergen en afhankelijk van de weersomstandigheden kan dit al dan niet aaneengesloten plaatsvinden. De planning hiervan is nog niet bekend helaas
.
De laatste weken, nu we weer vaker aan het spelen van wedstrijden toekomen, valt het ons op dat er toch met etenswaren, snoep en drankjes op de kunstgrasvelden gelopen wordt. Ook wordt het afval zo maar weer op de velden achter gelaten. Dit kan echt niet!

Verder willen we er nogmaals op wijzen dat het kleine kunstgrasveld het veldje is om als trapveldje te gebruiken. Het veld achter de tribune mag daar echt niet voor gebruikt worden!

We verzoeken iedereen de gebruiksrichtlijnen die ook gepubliceerd hangen in de buitenvitrine goed te lezen en na te leven .

Boetes KNVB
Onlangs heeft het bestuur wat vragen gehad over boetes die de KNVB oplegt aan individuele spelers en speelsters of soms zelfs aan teams. Het bestuur wil middels dit bericht duidelijk maken dat de vereniging geen boetes opgelegd aan spelers, speelsters of teams betaald of vergoed. Dit is overigens het beleid dat al jaren zo ongewijzigd wordt gehanteerd. Betrokkenen krijgen dus een rekening of hebben deze al ontvangen.

Sociaal Cultureel Fonds Maasdriel
Om de zaken die de gemeente niet voor haar rekening wil nemen rond het nieuwe kunstgrasveld (bestrating, dugouts, jeugddoelen, aanpassen verlichting, extra ballenvangers om ballen op de tennisbaan en belendende percelen aan de Industriestraat te voorkomen) heeft DSC een beroep gedaan op het Sociaal Cultureel Fonds Maasdriel. We zijn zeer verheugd met het bericht dat men DSC € 15.000 schenkt.

Dit dekt overigens niet alle kosten. Binnenkort zal door de accommodatiecommissie een plan worden gepresenteerd dat met inzet van zelfwerkzaamheid door de leden van DSC het gewenste eindresultaat moet kunnen opleveren.

We zijn het Sociaal Cultureel Fonds Maasdriel zeer erkentelijk voor hun bijdrage.

Sponsor in beeld
Flexi-I-Trans heeft DSC royaal gesteund door de DSC handdoeken te betalen en het Paaseieren zoeken te sponsoren Tevens is Flexi-I-Trans nog eens toegetreden tot de HoofdJeugdSponsoren. Mark hartelijk dank!

Verders zijn er gelukkig weer 3 nieuwe bordsponsoren te melden. Dit zijn kapsalon BLITZ, Online Identity en Thuiszorgwinkel van Oorschot. Ook aannemer Nooteboom heeft DSC gesponsord. Van hen zullen er 2 borden komen te hangen. Heer Sarelse hartelijk dank

Lief & Leed
Cees en Heidi Vogel zijn de trotse ouders van hun 1e kind. Dochter Lynn is op zondag 1 februari geboren. Ook Theo en Anita Hooijmans zijn verblijd met de geboorte van hun dochter Roos. Allen van harte proficiat!

Mark Goesten, aanvoerder van ons 1e, ligt voor de 2e keer dit seizoen in de lappenmand. Brak hij eerder zijn neus, moet hij nu weer wedstrijden missen vanwege gescheurde enkelbanden. Mark we wensen je een spoedig herstel toe. Ook Rik Kollenburg en Etienne van Namen liepen vergelijkbare blessures op in de ook zo belangrijke eindfase voor ons 2e en A1. Ook van harte beterschap!

Helaas bleek het niet meer mogelijk Dames 2 in stand te houden. Door structureel slechte opkomst op met name wedstrijddagen heeft het bestuur moeten besluiten dit team uit de competitie te nemen.

Menzis

We hebben een schrijven ontvangen van zorgverzekeraar Menzis waarin men aangeeft dat als leden van DSC daar verzekerd zijn, men dit graag wil weten om ten eerste de verzekerde een extra gratis pakketuitbreiding te bieden en DSC tevens € 1,- per maand per lid te schenken. Graag vernemen we of deze leden onder ons zijn.
Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat het bestuur leden wil aanzetten tot het wijzigen van hun zorgverzekering!

Kort Nieuws
Medisch Gezien
Helaas gebeuren er op DSC ook wel eens ernstige blessures tijdens wedstrijden of trainingen. Mocht er dan een ambulance nodig zijn dan is het van groot belang dat deze ook het terrein op kan om zo dicht mogelijk bij het slachtoffer hulp te kunnen verlenen. Daartoe is onlangs een bord op de groene poort geplaatst zodat duidelijk wordt aan alle bezoekers dat deze niet geblokkeerd mag worden. We verzoeken u, ook als het erg druk is, uw auto dan toch maar een ander plekje te geven.

Opmerkelijk !
In het Carrillon staat Johan Vissers al enkele weken afgebeeld als wachtende klant voor de balie van de gemeentewinkel. Moet je er zo vaak zijn, wordt je zo traag geholpen of kan het modellenburo geen andere bereidwillige vinden?

Oproep vrijwilligers DSC Zeskamp 2010
Hoewel de DSC Zeskamp editie 2010 nog ver weg lijkt te zijn draait de organisatie hiervan inmiddels al weer op volle toeren. De jaarlijkse Zeskamp wordt dit jaar gehouden op zondag 30 mei voor al onze D - E - F en Mini pupillen. Bij deze willen we alvast ruim van te voren ouders, trainers, leiders en vrijwilligers oproepen om zich op te geven als begeleider van een team of spel die dag. De spellen en teams willen we op tijd ruim bemannen zodat ieder op zijn tijd enkele pauzes kan nemen en genieten van een gezellige en sportieve ochtend of middag.

Lijkt het je leuk om onze pupillen weer een onvergetelijke dag te bezorgen en een keer actief iets terug te kunnen betekenen voor onze vereniging aarzel dan niet en geef je op bij de volgende personen:

Hans Verhoeven:
Telefoon: 06-30531281
E-mail: hansverhoeven65@live.nl

Anthonie Steenbekkers:
Telefoon: 0418 - 633578
E-mail: a.steenbekkers@hetnet.nl

In Gesprek Met
Hij is met DSC 1 bezig aan een ongekend goed seizoen. DSC gaat aan de leiding in de competitie waardoor promotie en een eventueel kampioenschap steeds dichterbij komt. ‘Scoren!’ zocht hem op om het huidige seizoen te bespreken. Deze maand is ‘Scoren!’ in gesprek met hoofdtrainer Erik Meulendijk.

Door de beperkte ruimte in de nieuwsbrief hebben we in deze editie slechts een gedeelte van Erik’s antwoorden geplaats. Het complete interview met Erik is te vinden op de website van DSC. www.vvdsc.nl

Erik, met de koppositie en een periode titel maakt DSC een prima seizoen door. Hoe zie je dit zelf?

Het is iets wat ik verwacht had dus ik ben er niet door verrast. Persoonlijk vind ik het fantastisch om om de prijzen te strijden en iedere keer weer te zien wat een ontwikkeling dit team heeft gemaakt en nog steeds aan het maken is. Uiteraard ben ik blij met de resultaten en de stijgende lijn in ontwikkeling van het team maar er zijn nog ontzettend veel verbeterpunten.

Waar tegenstanders in de voorgaande jaren nog voor de volle winst naar Kerkdriel afreisden, is iedere tegenstander nu al blij met een punt. Dit is ook duidelijk terug te zien in de tactiek van de tegenstanders als ze bij DSC spelen. Hoe ga je hier als trainer mee om?
Dat moeten we als compliment zien en zeker niet als dat het dan extra moeilijk wordt . Als trainer probeer ik de jongens het besef bij te brengen dat ze tegen deze teams met enorm veel tempo moeten spelen. Veel de goal zoeken bij de individuele acties en in de combinaties om tot zoveel mogelijk kansen te komen.

Na een lange ongeslagen reeks in competitie verband, was Maliskamp begin februari te sterk. Had dit te maken met de lange winterstop?
We hebben deze wedstrijd verloren, maar ik vond Maliskamp niet te sterk, dat is een heel verschil. Er zullen nog wel meer wedstrijden komen waarin wij ondanks dat we beter of gelijkwaardig zijn toch verliezen. In deze wedstrijd vond ik ons de betere ploeg maar door hun enorme inzet vertekende dit beeld en leek het of zij minimaal gelijkwaardig waren. In de 1e helft hadden wij het verschil moeten maken maar daarentegen stonden wij plots met 1-2 achter terwijl het wel 3-0 had kunnen staan. In de 2e helft was na de 2-2 diegene die het eerst scoorde de waarschijnlijke winnaar. Wij hadden de kansen maar zij liepen er mee weg. Verder gaven we bijna geen kansen weg en scoorden zij 3 keer uit een spelhervatting.

Door je uitstekende prestatie van het vorig seizoen, lijken de verwachtingen van de supporters dit seizoen ineens erg hoog te zijn. Hoe ervaar je dit zelf?
Onze groep en ik lopen daar ook niet voor weg. Het zelfvertrouwen is groot en we zijn er ook allemaal van overtuigd dat we de beste ploeg in deze klasse hebben. De groep is ook uitermate gemotiveerd om iedere wedstrijd te laten zien hoe goed zij kunnen voetballen. Supporters moeten wel beseffen dat het niet iedere wedstrijd vanzelf zal gaan en dat we altijd maar iedere wedstrijd met heel mooi aanvallend spel met veel mooie goals gaan winnen.

Onlangs lijk je wat tactische wisselingen in het elftal aangebracht te hebben. Kun je deze toelichten en wat is hier de reden voor?

Het doorschuiven van Mark heeft met individuele kwaliteiten te maken van verschillende spelers als ook wat in mijn ogen het beste is voor het team. De spelers weten wat de reden daarvoor is. Helaas zal ik door de huidige blessure van Mark opnieuw moeten gaan schuiven op het middenveld. Door het wegvallen van Gregory moest ik wat keuzes maken in de voorhoede. Ook daarvoor geldt dat ik dan weer kijk naar individuele kwaliteiten en wat mij het beste lijkt voor het team.

In een vorig interview met ‘Scoren!’ vertelde je dat je het team in fases wilt leren om via een goed positiespel de spitsen zo goed mogelijk aan te spelen waarna deze met hun acties voor gevaar moeten zorgen. Je vertelde toen ook dat jullie fase 1 inmiddels beheerste en klaar waren voor fase 2. Hoe ver zijn jullie nu?
In mijn ogen zitten we midden in de 2e en 3e fase. De 1e fase was het door middel van goede pressing snel weer in balbezit komen en het vinden van de vrije man na balverovering. De 2e fase en 3e fase lopen veel in elkaar over omdat bij het inspelen van de spitsen het bewegen van onze middenvelders van enorm belang is.

In datzelfde interview, vertelde je ook dat je doelstelling voor dit seizoen het promoveren naar de 3e klasse is. Sta je hier nog achter?

Uiteraard. We staan er het beste voor en in ieders ogen hebben we ook de beste ploeg.

Iedereen moet wel (blijven) beseffen dat niet altijd de beste ploeg wint. Zoals eerder beschreven zal er eerst en vooral keihard moeten worden gewerkt. Bij succes gaat altijd een enorme inzet aan vooraf.

Is dit elftal klaar voor de 3e klasse?
Tsja, dat is moeilijk in te schatten. Vooraf zou ik hebben gezegd dat we goed mee kunnen draaien in de 3e klasse. Nu we een aantal wedstrijden tegen 3e (en hoger) klassers hebben gespeeld blijkt dat we daar erg wisselvalig tegen presteren. Winst en verlies wisselen elkaar af maar voetballend doen we zeer goed mee. Verdedigend, individueel en ook als team in de organisatie, zullen we nog flinke stappen moeten maken. Ook zullen we in ons presteren minder wisselvallig moeten zijn.

Tot slot nog even over iets anders. Je bent door de weeks, nauw betrokken bij de trainingen van de DSC pupillen. Zo begeleid je de trainers en voorzie je hen van de nodige oefenstof. Wat is je algeheel beeld van het niveau van de trainers bij DSC?
Het niveau van de trainers is zeer divers. Net als bij onze selectie is deze jeugdafdeling erg goed in ontwikkeling naar een hoger niveau. Er zitten uitermate talentvolle trainers bij als ook enkelen die meer sturing nodig hebben. Ook hier geldt dat inzet en beleving loont. Wanneer iemand heel graag wil, leerbaar is en wil zijn, open staat voor positieve op- en aanmerkingen en vooral enthousiast is naar zichzelf, de kinderen en hun ouders zal iedere jeugdtrainer zich tot een zeer goed niveau kunnen ontwikkelen.

Bedankt Erik!

Zoals gezegd is het complete interview met Erik te lezen op de website van DSC. www.vvdsc.nl

De Moeite Waard
In 'De Moeite Waard' willen we gebeurtenissen behandelen die volgens DSC extra aandacht verdienen. Deze keer willen we de nieuwe website van DSC onder de aandacht brengen.

Nieuwe DSC Website
Onlangs heeft DSC haar splinter nieuwe website gelanceerd. www.vvdsc.nl is voorzien van een nieuwe lay out en heeft tevens een hele nieuwe indeling gekregen. Het resultaat is schitterend waardoor DSC wellicht een van de mooiste en meest gebruiksvriendelijke club-websites uit de regio heeft gekregen.

De website, de hosting en de domein naam worden gesponsord door Online Identity. DSC IT vrijwilligers Aart van der Werf (eigenaar Online Identity) en Adrian Piels hebben de volledige website ontwikkeld en zijn ook zeer blij met het uiteindelijk resultaat: “We hebben erg veel positieve reacties ontvangen. De website is nu een stuk gebruiksvriendelijker voor de club en vergt ook veel minder onderhoud. Alles staat direct in verbinding met SportLink (applicatie van de knvb waar de uitslagen/wedstrijdplanning in staat) waardoor alles op de website up to date is. Tevens hebben we een koppeling gemaakt met voetbal.nl, zodat op de site ook de laatste standeninfo e.d. te zien is. Aldus een tevreden Aart van der Werf.

Nieuw op de website is een speciale functie voor leiders, waardoor zij voortaan zelf verslagen van hun wedstrijden op de DSC site kunnen plaatsen. Inmiddels hebben zich al een aantal leiders hiervoor aangemeld waardoor er wekelijks al wat wedstrijd verslagen op de website zijn te vinden. Leiders kunnen zich nog steeds aanmelden om wedstrijd verslagen op de DSC website te plaatsen. Dit kun je doen door een mail te sturen naar webmaster@vvdsc.nl.

De DSC site is ook voorts via de mobiele telefoon te bekijken. Surf via je telefoon naar www.vvdsc.nl/mobiel en bekijk al het laatste DSC nieuws via de telefoon.

Voetbal Humor
Niets zo leuk dan voetbalhumor. Dat vind de redactie van 'Scoren!' nou ook waardoor we hier een maandelijks item aan wijden. In de maandelijks nieuwsbrief vermaken we u met leuke voetbal anekdotes, quotes, foto's en moppen.

Deze maand een aantal leuke voetbal quotes van bekende voetballers en trainers:

"Misschien komt Barcelona met acht man naar München. Dan hebben we nog een kans."
(Mark van Bommel)

"Sparta is soms net de Titanic. Terwijl we zinken speelt het orkest vrolijk verder."
(Hans van Heelsbergen)

"Marco van Basten is waarschijnlijk gestopt omdat ik bij SBS als analyticus gestopt ben."
(Louis van Gaal)

"Als Boudewijn Zenden postbode was, zou je de post over je hele gazonnetje verspreid terugvinden. Zo slecht bezorgt hij de bal."
(Dagblad The Guardian)

"Theo is zo super, dat wil je niet geloven. Echt onvoorstelbaar. Zet Theo in een badkuip en dan nog vangt hij de mooiste en grootste vissen. Hij is gewoon een vistalent, een topvisser. Echt, persoonlijk vind ik hem beter in vissen dan in voetballen."
(Bert van Bilsen, Theo’s vismaat)

"Alleen voor Piet Schrijvers komen, stond gelijk aan zelfmoord."
(Frank Kramer)

"Ik heb op de trainerscursus wel een paar moeilijke woorden gehoord. Ik heb ze maar niet genoteerd, want anders zouden m'n vingers in de knoop zijn geraakt."
(Willem van Hanegem)

Actie!
'Actie!' is een rubriek die speciaal is bedoeld om grote (of kleine) activiteiten rondom de club onder de aandacht te brengen. Ditmaal gaat deze rubriek over 'De Voetbalschool'!

De Voetbalschool
Van donderdag 5 tot en met zondag 8 augustus aanstaande zullen De Voetbalschool en vv DSC Kerkdriel een voetbalkamp voor jeugdspelers organiseren op de velden van sportpark Ipperakkeren in Kerkdriel.

Tijdens het 4-daags kamp zullen de deelnemers trainingen krijgen van uiterst professionele trainers van De Voetbalschool. Aandachtspunten tijdens het kamp:
- Lichaamsbeheersing;
- Balbeheersing;
- Passen/trappen/aannemen;
- Duel 1vs1 aanvallend & verdedigend;
- Scoren;
- Kleine en grote partijspelen.Er zal dagelijks getraind gaan worden van 10 tot 12 uur en van 13 tot 15 uur. Tussen 12 en 13 uur is er een gezamenlijke lunchpauze.

De kosten bedragen slechts 99 euro, inclusief t-shirt, dagelijks lunch en verzekering. Inschrijving is mogelijk voor iedereen geboren tussen 1 januari 1996 en 31 december 2004.

Dit mag je niet missen!

www.devoetbalschool.nl