Trainingsschema
Slecht-weer Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

Januari 2010

Van de bestuurstafel
In 'Scoren!' willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in; 'Van de bestuurstafel'.

Een nieuw jaar

Op een druk bezochte nieuwjaarsreceptie richt onze voorzitter, Ko Hooijmans, altijd een woord tot de aanwezigen. Zijn nieuwjaarsspeech is middels deze link te lezen.

Vervangen en nieuwe aanleg van kunstgrasvelden
De vorst houd ons nog even in de greep. Ondanks dat zijn ballenvangers en de leunhekken om het kunstgras trainings- en speelveld geplaatst. Toch zullen we geduld moeten hebben, want de afronding kan allen in een vorstvrije periode plaatsvinden. Zo lang de velden niet gereed zijn moeten we ook met een aangepast trainingsschema blijven werken.
We hebben inmiddels gemerkt dat ook een kunstgrasveld zijn beperkingen kent als het bedekt is met sneeuw en ingevroren smeltwater. Houd daarom de mededelingen op onze website in de gaten.

Sponsor in beeld
De sponsoren van de weer gezellige draaimiddag willen we graag nog hartelijk danken. Dit zijn: Wim van Eldik, Johan van Houten, MCD van den Oord, Jeroen Verhoeckx, Gijs Sars, Jan van Diesen en Hans Brekelmans.

De website van DSC staat sinds deze week op een nieuwe server. Deze server wordt gesponsored door Online Identity. Bedankt hiervoor!

Berichten van de sponsorcommissie
De sponsorcommissie is nog op zoek naar een sponsor voor de jeugdactiviteit ‘Paaseieren zoeken’. Geïnteresseerden kunnen zich wenden tot Geran Vogel. U begrijpt vast dat we niet alleen voor dit evenement sponsoren zoeken. Ook voor andere sponsorvormen bent u meer dan welkom en steunt zo de groei van onze vereniging!
De sponsorcommissie wil graag jullie aandacht vragen voor het gebruik van de wedstrijdkleding. We hebben 36 teams met een gesponsord wedstrijdtenue. Deze zijn door een sponsor voor 3 jaar aan DSC ter beschikking gesteld. Deze blijven eigendom van de sponsor. In het contact is 75,00 euro onderhoudsgeld opgenomen. Jaarlijks betalen alle spelende leden 2,00 euro voor het onderhoud van een tenue. Nu hebben wij de “onderhoudkosten” van 3 seizoenen in kaart gezet 07/08 € 1275,00 08/09 € 1435,00 09/10 € 1785,00. De kosten stijgen per seizoen. Als deze kosten werden veroorzaakt door slecht materiaal was het aan ons om er iets aan te verbeteren, maar het blijkt nu dat 75% van de kosten komen uit aanvulling van het tenue door vermissing van spullen,Om hier een goed beeld van te krijgen,hebben wij in de eerste helft van dit seizoen regelmatig de kledingtassen gecontroleerd. Tot nu toe blijken 37 paar sokken en 21 sportbroeken verdwenen te zijn. Ook zijn 7 shirts gevonden die rond slingerde in kleed- of bestuurskamers. Als verantwoordelijke voor de tenuecontracten willen we aandringen op meer aandacht voor de kleding. Maak 3 stapels sokken /broeken/shirts en tel ze voordat deze de tas in gaan. Controleer spelers die zeggen eigen sokken te hebben. DSC heeft unieke sokken te herkennen aan het rode stano teken onder de voet Maak een wasschema zodat je na kunt gaan wie de week ervoor gewassen heeft. Laat spelers die na hun eigen wedstrijd met een ander team mee gaan doen ,zich eerst omkleden zodat de wedstrijdkleding bij het eigen team in de tas belandt Laat ouders de tas niet in de jeugdbestuurskamer neerzetten want ook hier zitten wel eens mensen die graag bij een ander team gaan shoppen. Ook willen wij aandacht vragen voor de gesponsorde trainingspakken. Deze pakken mogen alleen op wedstrijddagen gedragen worden. Dus niet op trainingen of als schoolpak. Het onderhoud aan deze pakken komt geheel voor rekening van DSC. Dus spreek spelers aan die zich niet aan de regels houden en schakel bij herhaling onze commissie in. We moeten met zijn allen meer waardering krijgen voor een gesponsord tenue en kunnen alleen zo de onderhoudskosten terugdringen

Beste verkopers Grote Club Actie
Er zijn voor DSC door de jeugdleden weer vele voordeuren aangedaan. In totaal zijn er 1800 loten verkocht. Dit is wel wat minder als andere jaren, maar toch een heel mooi resultaat. De beste 3 verkopers waren dit jaar Evita Schippers en Mandy van Liempt die samen 212 loten aan de man brachten. Een goede 2e is Marijke Ijsveld met 111 loten. Tot slot met een eervolle 3e plaats wist Sven Coset 108 loten te verkopen. De activiteitencommissie heeft hen bedankt en beloond middels een kadobon.
Ook per team zijn de verkoopresultaten bekend, namelijk
MiniF 252 st., MC 240 st., F1 163 st., D3 131 st., F6 118 st., E1 108 st., D2 106 st., D4 83 st., D1 78 st., F4 70 st., E3 55 st., E2 49 st., F5 43 st., C1 36 st., C3 33 st., E6 29 st., F3 28 st., F2 26 st., C2 4 st., E5 0 st.

Lief & Leed
Onze verenigingsjubilarissen zijn op onze Nieuwjaarsreceptie 2 januari gehuldigd. Het zijn er 25 jaar, John van der Kammen en Dennis Hoezen (bicolor insigne)
40 jaar, Rudolf Wijgergangs en Johan van Houten (zilveren insigne)
50 jaar , Machiel van Namen, Karel Stoof, Henk Ijsveld, Piet van der Kammen, Jo van Goor en Cor Grandia (gouden insigne). Enkele jubilarissen konden niet aanwezig zijn en krijgen hun insigne op een andere moment uitgereikt.


















Club van 100

De Club van 100 heeft onlangs 2 coachborden voor de standaard elftallen jeugd en senioren geschonken en tevens voor de keeperstrainingen en tschouk (baltrampoline). Namens alle trainers onze hartelijke dank voor deze steun.

Kort nieuws
Inschrijven Voetbalkamp 2010
Na de geslaagde eerste editie van het voetbalkamp in augustus 2009, is besloten om hier een vervolg aan te geven. Ook in 2010 wordt een voetbalkamp georganiseerd in samenwerking met De Voetbalschool. Inschrijven is mogelijk via de site van De Voetbalschool, klik op onderstaande foto.
We zoeken nog enkele vrijwilligers voor de organisatie en voorbereidingen evenals assistent trainers, voor info karelpompen@online.nl

Opmerkelijk !

Helaas heeft DSC een lid de voorbije dagen moeten royeren. Een aantal jaren proberen we eenieder binnen de vereniging middels het publiceren van onze Normen en Waarden duidelijk te maken dat als we het een beetje gezellig en succesvol met elkaar willen doen er bij DSC ook gedragsregels zijn die nageleefd dienen te worden. Dat dit moeilijk kan zijn begrijpt het Bestuur zeker en gaat bij beoordelingen van afwijkend gedrag zeker niet overhaast te werk. Onlangs hebben we na gedegen beraad toch moeten besluiten een royement uit te spreken. De details willen we u niet melden om onnodige beschadiging van deze persoon te voorkomen.

Foto-cd Mini F ErgoDirect League
Onze huisfotograaf Henrie Ijsveld heeft van de opening van het seizoen een cd met maar liefst 303 foto’s samengesteld en in een afspeelprogramma verwerkt. Deze prachtige foto-cd is verkrijgbaar voor € 5,-. U kunt deze bestellen door een berichtje te zenden naar info@vvdsc.nl

2 Spelers uit D1 in clusterteam KNVB o<13 jaar
DSC D1 spelers Mike Griepink en Emiel Schippers zijn geselecteerd voor het KNVB o<13 clusterteam Tiel/Dordrecht. Hiervoor speelden zij vanaf oktober al selectie wedstrijden en een BVO toernooi. Op het BVO toernooi gehouden in Meeteren bij MVV '58 behaalden zij met hun team een knappe 4e plaats. Teams als VVV D1, Dordrecht D1, RBC Roosendaal D1, Fc Volendam D1 en de Graafschap D1 werden achter zich gelaten, een knappe prestatie. Op 8 maart staat hun eerst volgende activiteit gepland en bij deze wij wensen ze veel plezier en succes toe!

In gesprek met....
Als voetballer boekte hij zijn grootste successen RKSV Margriet. Inmiddels is hij al weer enkele jaren trainer en sinds vorig seizoen heeft hij de A1 van DSC onder zijn hoeden. De redactie van ‘Scoren!’ vond het hoog tijd om eens nader met hem kennis te maken. Deze maand is ‘Scoren!’ in gesprek met: Johan Vos.

Johan, zou je jezelf eens willen introduceren?
Hoi Henk, ik ben dus Johan Vos en ben alweer 33 jaartjes oud. Ik werk vanaf mijn 19de jaar als sales manager bij een bedrijf van exclusieve verlichting. Ik ben niet verliefd, verloofd of getrouwd, maar wel gelukkig. Denk dat veel mensen mij wel kennen van het voetbalveld en/of het uitgaansleven.

Hoe ziet jouw carrière als voetballer en trainer er tot op heden uit?
Ik ben op mijn 5de jaar gaan voetballen in de F bij DSC en heb de gehele jeugd doorgelopen tot de A1. Ik heb in mijn jeugd trainers/leiders gehad als Gos Versteeg, Hans Verhoeven en Marc Brekelmans. Ik vind het ontzettend mooi om deze mensen nog intensief bezig te zien bij DSC. In mijn jeugd heb ik ook nog aan zaalvoetbal gedaan. Ik zat bij de Brabantse selectie en bij de Bever Boys. Hoogtepunten in mijn jeugd waren zeer zeker het kampioenschap met de A1 en het Nederlands Kampioenschap zaalvoetbal.

Ik heb hierna een aantal jaren bij het 1ste van DSC gevoetbald, ben toen een seizoen naar Alem gegaan, en weer terug gekomen bij DSC. Na 2 seizoenen ben ik naar Margriet in Oss gegaan. Hier heb ik 2 seizoenen gevoetbald en ben weer naar Alem gegaan. Na 1 seizoen ben ik weer naar DSC teruggekeerd. Hoogtepunt was het seizoen dat we kampioen werden met Margriet. Toen ik de keus maakte om van DSC naar Margriet te gaan, dachten veel mensen dat ik daar in het 2de zou belanden. Gelukkig maakte ik daar een topseizoen door en werden wij glansrijk kampioen. Een persoonlijk succes voor mij was dat ik topscoorder werd van Margriet met 23 doelpunten en op de 2de plek eindigde in de lijst van topscoorders van de gehele regio Oss, Uden en Veghel.

Heb je het gevoel dat je alles uit je voetbal carrière hebt gehaald?
Nee, ik ben ervan overtuigd dat ik niet alles uit mijn voetbalcarrière heb gehaald. Ik denk dat ik te laat volwassen ben geworden. De keus om naar Margriet te gaan was voor mij persoonlijk een goede stap. Dit heeft mij gevormd als voetballer en als persoon een stuk volwassener gemaakt. Toen ik na Margriet terugkeerde bij Alem, scheurde ik halverwege het seizoen in de bekerwedstrijd tegen Rossum, mijn kruisbanden af. Ik heb een jaar gerevalideerd maar ben nooit meer teruggekomen als de speler van voor de blessure.

Je bent nu inmiddels al weer enkele jaren trainer. Hoe zou jij jezelf als trainer willen omschrijven?
Ik ben een trainer die het maximale resultaat uit een groep wil halen. Belangrijke facetten daarbij zijn teambuilding, gemaakte afspraken nakomen, duidelijkheid, en de juiste beleving en inzet. Voetbal is veel meer dan alleen trainen en de wedstrijden spelen. Natuurlijk probeer ik met mijn ervaring en voetbalkennis elke speler, zowel technisch als tactisch, een complete voetballer te maken. Belangrijk vind ik hierbij om niet te zeggen hoe iets moet, maar om juist te zeggen hoe iets moet en waarom dit zo moet. Achter alles wat je doet moet een gedachte zitten, als dit zo is, dan word de handeling beter, sneller en effectiever.




















Je hebt altijd al een zeer uitgesproken visie gehad op voetbal. Zou je deze in het kort kunnen verwoorden?

Als je voetbalt moet je ernaar streven om "totaalvoetbal" te spelen. Dat je de wedstrijd controleert van de achterste tot de voorste linie. Behalve voetbalkwaliteiten vereist dit grote discipline, inzicht en mentaliteit. Als er dan in zo'n wedstrijd ook nog de scherpte is dan is het voor iedereen genieten.

Hoe vertaal je deze visie naar A1?
Door dit constant te herhalen probeer ik de juiste mentaliteit en sfeer in de groep te creëren. Deze visie zeg ik dan voor de trainingen, tijdens de trainingen, met de wedstrijdbespreking (met de bekende 5 punten altijd groot op het bord geschreven ). Zelfs na de wedstrijd in de kantine herhaal ik het nog wel eens, zodat spelers hierop happen, en ze zeggen dan dat ze na 17.00 uur niet meer serieus hoeven te zijn.

Je bent een trainer die veel waarde hecht aan het groepsproces. Vond je dat als voetballer ook zo belangrijk?
In de beginjaren dat ik zelf voetballer was vond ik dit niet zo belangrijk, ik hechte meer waarde aan voetbalkwaliteit en slimheid. Pas later besefte ik dat het groepsproces heel belangrijk is. Als trainer hecht ik nu wel veel waarde aan het groepsproces. De afspraken zijn duidelijk en iedereen houdt zich hieraan, geen uitzonderingen daarin. Daarnaast ben ik natuurlijk heel blij met een begeleiding als Willem, Robert en Marc.

Is dit volgens jou ook de kracht van het elftal?
De kracht van het elftal word gemaakt door de spelers zelf.
Hoe volwassen zij met de hobby bezig zijn. De gedrevenheid en gretigheid om te groeien.
Natuurlijk hebben we dit jaar hele goede spelers in de A. Al is het voor een elftal heel belangrijk dat de wat "mindere" spelers hun top halen. Hierdoor wordt het verschil onderling kleiner en kun je op een hoger niveau trainen/spelen. Als ik dit jaar naar onze groep kijk denk ik ook dat iedereen daarin gegroeid is, wat natuurlijk voor de begeleiding en DSC een plezierige ontwikkeling is. De belangrijkste kracht moeten wij dit jaar nog ondergaan. Die kracht zal tevoorschijn moeten komen als we dit seizoen een wedstrijd hebben waar niets wil lukken en toch de 3 punten moeten pakken. Dit zal dan moeten gebeuren door positief te blijven en heel hard te knokken.

Je staat inmiddels gedeeltelijk eerste in de competitie. Wat waren voorafgaand aan dit seizoen je doelstellingen?
Mijn doelstelling was om een constant goedspelend elftal neer te zetten wat gezelligheid en gretigheid uitstraalde. Een hecht team dat zich volwassen gedraagt en waar een club als DSC trots op kan zijn. Nu we gedeeltelijk eerste staan is er natuurlijk wel een doelstelling bijgekomen. Ik hoop dat de groep het na de winterstop doorzet zoals voor de winterstop. Competities zijn na de winterstop altijd anders. Als we met beide benen op de grond blijven staan, ontzettend hard werken en de juiste mentaliteit hebben, en voor elkaar een stapje extra willen zetten als het een keer wat minder gaat, dan heb ik daar het volste vertrouwen in.

Bedankt voor je tijd Johan!
Geen dank, Henk. Graag gedaan.

Voetbalhumor
Niets zo leuk dan voetbalhumor. Dat vind de redactie van 'Scoren!' nou ook waardoor we hier een maandelijks item aan wijden. In de maandelijks nieuwsbrief vermaken we u met leuke voetbal anekdotes, quotes, foto's en moppen.

Deze maand een aantal leuke voetbal gerelateerde moppen:

Een man staat naar een voetbalwedstrijd te kijken en heeft voortdurend luidruchtig kritiek op de scheidsrechter. Deze wordt het uiteindelijk zat en vraagt aan de man: "Wie fluit deze wedstrijd nu eigenlijk, u of ik?!" Zegt de toeschouwer: "Als u dat al niet eens weet, geen wonder dat u er niks van bakt!"

Hoe herken je een ADO Den Haag supporter?
Groen sjaaltje, gele tanden.

Wat is het verschil tussen een pak kaarten en De Graafschap?
Een pak kaarten heeft maar vier boeren.

Rechter tegen supporter: "U blijft er dus bij, dat u de scheidsrechter enkel met tomaten naar zijn hoofd gegooid heeft?"
Supporter: "Jawel, edelachtbare."
Rechter: "Hoe verklaart u dan die builen op het hoofd van de scheidsrechter?"
Supporter: "Het waren tomaten in blik, edelachtbare."

John de Wolf gaat met zijn gezin op vakantie, en ze gaan met het vliegtuig. In het vliegtuig mag het zoontje van John de Wolf bij het raampje zitten.
Ze vliegen over zee. Het ventje kijkt naar beneden, en zegt: "Kijk pappa, daar vaart een boot!"
John de Wolf kijkt naar beneden en zegt: "Nee, da's geen boot jongen, da's een hovercraft."
"Hoe schrijf je dat, pappa?" vraagt het zoontje.
"O nee," zegt John de Wolf, "het is toch een boot."

Medisch gezien
Centraal punt AED - Brancard - EHBO koffer

Op het sportpark van v.v. DSC is een centraal punt gecreëerd waar in geval van een calamiteit de juiste hulpmiddelen beschikbaar zijn voor het verrichten van de eerste hulp.
Dit centrale punt is gesitueerd in de jeugd bestuurskamer op het sportpark van v.v. DSC welke duidelijk wordt aangegeven middels de geplaatste pictogrammen op de gevel.

Een speciale dank gaat uit naar Karel Stoof die ervoor gezorgd heeft dat de bijbehorende logo ’s op gevel van de jeugdbestuurskamer geplaatst zijn en dat in de jeugdbestuurskamer een centrale plaats is gecreëerd voor zowel de nieuwe brancard, AED en EHBO koffer.

Het mag duidelijk zijn voor iedereen dat de aanwezige hulpmiddelen alleen gebruik mogen worden voor verstrekken van de eerste hulp en levensbedreigende situaties.

Een vriendelijk verzoek voor eenieder die gebruik maakt van de aanwezige hulpmiddelen om deze weer op de juiste locatie terug te plaatsen en eventuele tekorten of defecten te melden.