Trainingsschema
Slecht-weer Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

December 2009

Van de bestuurstafel
In 'Scoren!' willen we het bestuur graag de ruimte geven om hun zegje te doen. Daarom in deze editie het woord aan het bestuur in; 'Van de bestuurstafel'.

ALV (Algemene Leden Vergadering)
De notulen van deze vergadering zijn middels deze link te vinden. Onder andere staan hierin de nieuwe consumptietarieven per 1 januari 2010 en contributietarieven per 1 juli 2010 vermeld.

Contactverlenging Erik Meulendijk
Het bestuur is op 4 december een verlenging van 3 jaar met Erik overeengekomen en hoopt zo de stijgende lijn van het afgelopen jaar verder vorm en inhoud te kunnen geven.

Vervangen en nieuwe aanleg van kunstgrasvelden

Het zit er bijna op. Door het invallende winterweer is het kleine kunstgrasveld niet af gekomen, maar als het weer het toelaat zal het snel afgerond kunnen worden. Deze nieuwe kostbare velden zullen ons veel gebruiksplezier geven, maar er zijn wel spelregels aan het gebruik verbonden. In een binnenkort te organiseren bijeenkomst zal aan trainers en begeleiders uitleg worden gegeven.
Nu al kunnen we aangeven dat het veld achter de tribune geen trapveldje voor de jeugd kan zijn. Het kleine kunstgrasveld kan dat wel zijn, met dien verstande dat etens-, snoep- en drinkwaren, roken en glaswerk ten strengste verboden zullen zijn. Ook stalen/aluminium noppen zijn niet toegestaan op beide kunstgrasvelden !

Afval
DSC betaald zich blauw aan het afval. Er is een partij gevonden die het plastic (vooral kleine petflesjes bij DSC) gratis afvoert. Daartoe zal er een verzamelpunt worden gecreëerd. Het verzoek aan allen om al het plastic daar in te doen.

Sponsor in beeld
Onlangs DSC 5 heeft nieuw tenue geschonken gekregen door Rudolf Wijgergangs. Helaas kon het door afgelastingen nog niet gedragen worden.
De vrijwilligersavond, in november georganiseerd, werd voorzien van heerlijke hapjes. Deze zijn gesponsord door Slagerij Gijs Sars, waarvoor onze hartelijke dank.
Ook verwelkomen wij 4 nieuwe bordsponsoren namelijk Jolene bloemen, Johan van Namen, Pro Design en de Gebroeders van Herwijnen.
Aan allen hartelijk dank voor uw steun aan DSC, want zonder uw steun kan DSC niet !

Foto-cd Mini F ErgoDirect Leage
Onze huisfotograaf Henrie Ijsveld heeft van de opening van het seizoen een cd met maar liefst 303 foto’s samengesteld en in een afspeelprogramma verwerkt. Deze prachtige foto-cd is verkrijgbaar voor € 5,-. U kunt deze bestellen door een berichtje te zenden naar
info @vvdsc.nl

Lief & Leed
  • Wij feliciteren Thijs Ackermans en Martine van Eeuwijk met hun huwelijk waarvan de 7 wittebroodsweken inmiddels al verstreken zijn.
  • Hans en Nancy Pompen zijn trotse ouders van hun zoon Jan geworden en Wim en Anita van Hezik hebben zoon Nik aan het gezin toegevoegd gekregen. Onze felicitaties voor hen met deze 2 voetballertjes in spe.
  • Ook feliciteren we onze sportmasseur Jack en Anita Ackermans met hun 25-jarig huwelijksfeest.
  • Onze oud vrijwilliger en vaste supporter van het damesvoetbal bij DSC, Hildebrand van den Anker is plotseling overleden. Wij wensen zijn familie veel sterkte met dit verlies.


Kort Nieuws
Pupillenteams Kampioen
De afgelopen weken zijn er een aantal pupillenteams bij DSC kampioen geworden. Zo werden de F5, de E2 en de E3 allemaal najaarskampioen. Al deze overwinningen zijn uiteraard goed gevierd door de kinderen. Namens DSC wil de redactie van 'Scoren!' alle spelers en trainers van de kampioenselftallen feliciteren met deze goede prestaties. Helaas kregen enkele andere teams door de afgelastingen van de laatste weken de kans niet meer hetzelfde te doen. Kop op, in het voorjaar zijn er weer nieuwe kansen !
 
        

Roy van Beurden bij PSV Jeugdplan

Een van de talentvolle spelers van DSC die op het moment stage loopt bij een Betaald Voetbal Organisatie is Roy van Beurden uit de F1. Vanaf oktober neemt hij deel aan het PSV jeugdplan.
Het Jeugdplan PSV wordt gehouden op het moderne trainingscomplex De Herdgang, waarbij er samen met andere gescoute spelertjes getraind wordt. Uiteraard in officiele PSV tenues!
Na enkele 'blokken' wordt bekeken of de stage weer wordt vervolgd. We als vereniging trots dat een speler van onze vereniging hier wordt uitgenodigd!

Ouders langs de lijn...
Ze bestaan nog: ouders die hun kind aanmoedigen op een manier die vermoedt dat ze zelf nooit goed hebben kunnen voetballen. Ouders die er vroeger zelf niets van bakten op sportgebied. De misgelopen carrières moeten via het kind alsnog een vervolg krijgen. En dus wordt kind in daad en vooral woord naar voren geschreeuwd. De ongetwijfeld goedbedoelde adviezen missen iedere uitwerking, maar daar hebben pap en mam geen oog voor.

Op de website van DSC (www.vvdsc.nl) valt hier een zeer interessant artikel te lezen!

DSC-er MATHIJS MAAS bij Z@PPSPORT TV
Uit de Nederlandse Techniek Kampioenschappen die afgelopen herfstvakantie op ons complex zijn gehouden is Mathijs Maas, speler uit de D1 doorgelecteerd voor een nieuw te vormen voetbalteam: HET Z@PPSPORTVOETBALTEAM. In sportcentrum Papendal zijn uiteindelijk achttien toptalenten geselecteerd door professionele scouts. Daar vallen er nog vier van af. Alleen de veertien allerbeste mogen spelen op het Volkswagen Junior Masters Toernooi in de Amsterdam Arena. Het winnende team van dit toernooi gaat naar het WK in Afrika!

De al eerdere uitzendingen gemist? Deze zijn nog te zien op: www.z@ppsport.nl

Wanneer kun je z@ppsport op TV zien? Iedere zaterdag en zondag om 08.40 uur en zondag om 16.45 uur een extra lange samenvatting van de wedstrijd.

KIJKEN DUS!!

Opmerkelijk
In het Brabants Dagblad van 19 december werd gemeld dat Roger Schouwenaar trainer van 4E klasser Hedel wordt. Zou men zich al bij degradatie hebben neergelegd ?

In het gratis dagblad De Pers werd gemeld dat Egon van Kessel de nieuwe bondscoach wielrennen van Iran wordt. Blijkbaar is men niet goed op de hoogte, want toen onze redactie hem hier mee feliciteerde bleek dat Egon naar wielrploeg Cervelo gaat, samen met oud winnend olympische volleybalcoach Joop Alberda. Van harte proficiat met deze uitdaging !


Even voorstellen
Sinds dit seizoen heeft DSC een nieuwe trainer aangesteld voor de C2. Zijn naam is Wijnand en zal voor velen van jullie nog enigzins onbekend zijn. Voor 'Scoren!' een reden om deze enthousiaste trainer aan jullie voor te stellen.

Wijnand, stel jezelf eens voor aan de lezers van ‘Scoren!’.

Mijn naam is Wijnand Lamboo, 29 jaar, en woon in Bruchem. Ik ben vrijgezel en ben sinds kort begonnen als personal trainer onder de bedrijfsnaam "support2sport". Buiten voetbal is dus heel mijn leven sport en bewegen!

Wat is je functie bij DSC?
Momenteel ben ik trainer van de C2. Dit toch wel druk en puberend team is heel leuk om te trainen. Aan het begin van het seizoen waren dit jongens die nog niet allemaal met elkaar hadden samengespeeld. Aan de start van het seizoen was het wennen voor de jongens maar ook voor de trainers. Nu zijn we een paar maanden verder en komt er steeds meer voetbal in het team.

De C2 is leergierig en fanatiek! Dit blijkt wel uit de wekelijkse opkomst op trainingen die bijna altijd goed bezet is. Enrico van der Sluijs, de assistent trainer, en ik zijn hier erg positief over. Wel ben ik erachter gekomen dat een jeugdtrainer zijn meer inhoud dan alleen bezig zijn met voetbal. Er zijn ook momenten dat ik me een maatschappelijk werker voel om de sfeer in de groep positief te houden. Dit zal bij de leeftijd horen en maakt het uitdagend!

Hoe ben je bij DSC terecht gekomen?
Via Jan Burg! Na mijn periode bij GVV63 wilde ik graag bij een andere club het avontuur aangaan. Ik had 3 clubs schriftelijk benaderd nl Emplina, Nivo Sparta en DSC. Na diverse gesprekken bij genoemde verenigingen is het uiteindelijk DSC geworden. De doorslag was de visie van de club en de doorgroeimogelijkheden als trainer.

Wat zijn je eerste indrukken van de DSC?
Heel goed. De club is erg sociaal en voelde mij direct welkom bij DSC. De vele jeugdteams die hier aanwezig zijn vind ik ook erg positief, want de jeugd is de toekomst! Het is me opgevallen dat er veel mensen binnen DSC een functie hebben, dit is positief en betekent dat er veel mensen zijn betrokken bij het beleid van DSC.

Ook het gebruik van kunstgrasvelden is nieuw voor mij. Deze worden na de winterstop in 2010 in gebruik genomen en dat betekent dat er altijd gevoetbald en getraint kan worden. Erg positief!

Je bent de een van de weinige trainers binnen de club, met een officieel KNVB trainingsdiploma. Welke trainingsdiploma is dit en wat houdt het precies in?

In mijn cios periode (2007) heb ik mijn TCIII gehaald. De cursus duurde een half jaar wat bestond wekelijkse contacten momenten met verschillende trainers en een stageperiode van 60 uur bij een 1ste klasse of hoofdklasse A-, B-, C- of D-jeugd. Ik liep stage bij de A2 van OJC Rosmalen.

Tijdens de cursus TCIII leer je als trainer de trainingen af te stemmen op verschillende leeftijdscategorien en zo jeugdspelers beter leert voetballen.

Wat zijn je toekomstplannen in het trainersvak?
Na TCIII komt TCII. Dit certificaat zorgt ervoor dat ik senioren tot 2e klasse mag trainen. Eerst wil ik nog heel veel ervaring op doen binnen het jeugdvoetbal en uiteindelijk een 1ste elftal gaan trainen. Ik ben nu pas een half jaar actief bij DSC en hoop hier nog een lange periode mezelf te kunnen blijven ontwikkelen als trainer.

Voetbal je zelf ook / Heb je zelf ook gevoetbald?
Als voetballer heb ik niet hoog gevoetbald. In de jeugd heb ik van mijn 6e tot mijn 12e bij vv Kerkwijk gevoetbald. Ik kreeg toen suikerziekte en ben 8 jaar gestopt met voetballen. Op mijn 20e ben ik op recreatief niveau gaan voetballen in het 2e elftal van GVV63. Mijn positie was rechts half in een 2 spitsen systeem en moest het hebben van mijn loopvermogen en assists. In 2007 moest ik stoppen met voetballen door een heupblessure. Ik heb er voor gekozen om mijn enthousiasme en fanatisme van binnen de lijnen naar buiten de lijnen te verleggen.

Als je DSC vergelijkt met je vorige club, wat zijn dan de verschillen en de overeenkomsten?
De overeenkomsten van DSC in vergelijking met GVV63 is de liefde voor de club door spelers en publiek. Voor een vereniging is het belangrijk dat de sfeer binnen en buiten het veld goed is. Dit in combinatie met goede prestaties van diverse teams/individuen zorgt voor een graag bezochte vereniging.

Het verschil tussen GVV63 en DSC is dat DSC een visie(jeugdbeleidsplan) heeft voor het opleiden van jeugdspelers. De jeugd is de toekomst en als trainer sta ik achter deze visie. Bij GVV63 ontbrak dit en dat is ook mede de reden waarom ik contact heb gezocht met andere verenigingen.
Ook de kunstgrasvelden van DSC zijn het verschil met niet alleen GVV63, maar heel veel andere verenigingen uit de omgeving.

Dankjewel voor je tijd Wijnand!

Ingezonden Column!
heeft de eerste columnist zich bij ons gemeld. Deze persoon schrijft zijn columns onder de naam; "Kameraadje" en dit is alweer zijn tweede column! 

Sinterklaas op bezoek bij DSC-senioren

Donderdag 3 december j.l. was het weer zover: Sinterklaas en twee van zijn Pieten kwamen een bezoek brengen aan de kantine van DSC, waar voornamelijk DSC-senioren en de A-jeugd zich hadden verzameld. Wat Kameraadje opviel was het feit dat de meeste niet voor Sinterklaas kwamen, maar voor zijn Pieten. Maar wat wil je dan ook: of zo’n oude man in je auto of één van zijn jongere Pieten. Kameraadje zou het wel weten als hij vrouw was geweest.

Het bezoek begon eigenlijk niet zo goed voor het gevolg: zij kwamen niet binnen via de voordeur, wat toch het logische is, maar zij moesten via de achterdeur naar binnen. Bij de voordeur had voornamelijk de A-jeugd de deur gebarricadeerd.

Het was gezellig druk in de kantine. Dat zo’n oude man nog zoveel publiek kan trekken, toch knap. Bij binnenkomst werd Sinterklaas en zijn Pieten toegezongen door het publiek, waarna het welkom werd geheten door de voorzitter van DSC. Die kale van Van Osch wilde met Sinterklaas nog wel een liedje zingen en hij kwam op de knie van Sinterklaas zitten en ze zongen samen “Zie ginds komt de stoomboot”. Wellicht is er een nieuw zangduo geboren? 

De volledige Column van "Kameraadje" is te bekijken op de website van DSC; www.vvdsc.nl! Wilt u ook graag een column schrijven voor de 'Scoren!' nieuwsbrief? Neem dan snel contact op met de redactie.

Actie!
'Actie!' is een rubriek die speciaal is bedoeld om grote (of kleine) activiteiten rondom de club onder de aandacht te brengen. Ditmaal gaat deze rubriek over 'De Voetbalschool'!

Voetbalschool
Na de geslaagde eerste editie van het voetbalkamp in augustus 2009, is besloten om hier een vervolg aan te geven. Ook in 2010 wordt een voetbalkamp georganiseerd in samenwerking met 'De Voetbalschool'. Inschrijven is mogelijk via de site van 'De Voetbalschool'. Surf dus snel naar www.devoetbalschool.nl. We zoeken nog enkele vrijwilligers voor de organisatie en voorbereidingen evenals assistent trainers, voor info karelpompen@online.nl.