Trainingsschema
Slecht-weer Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

Oktober 2009

Van de bestuurstafel
DSC 1 Periodekampioen?!
Zondag kan ons 1e elftal de 1e periodetitel officieel veroveren. Kom en steun het team en hun begeleiding. Wie weet valt er na afloop ook nog een feestje te vieren!

Clubcard
Het bestuur van DSC is voornemens om een ledenkaart in te voeren vanaf 1 januari 2010 aanstaande.

Scheidsrechterscursus
Inmiddels zijn er zo’n 9 aanmeldingen. Bij 18 kandidaten kan de cursus op ons sportpark gegeven worden. Ben je op zaterdag vrijwillig de fluitist. Meld je dan ook aan! Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Arnold Verbeek.

Sponsor in beeld

Voor plaatsing van het nieuwe speeltoestel in onze speeltuin willen we Wim Hooijmans EVVM nog bedanken voor het uitgraven van de locatie en het leveren van 15 m3 grof zand voor onder het speeltoestel. Ook Johan van Houten bedanken voor het met de shovel inrijden van het zand bij het speeltoestel. Jan van Diesen heeft de inloopshirts van DSC 1 en 2 gesponsord. Jan van harte bedankt.

Vervangen en nieuwe aanleg van kunstgrasvelden
Zoals u zelf ook heeft kunnen zien is de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld in volle gang. Inmiddels weten we dat het bestaande kunstgrasveld vanaf maandag 16 november niet meer te gebruiken zal zijn omdat de werkzaamheden aan dat veld dan starten !

Grote Club Actie
Dat het allemaal iets minder gaat in Nederland merken we ook bij DSC. Ondanks dat de Jeugd weer goed hun best hebben gedaan , zijn er toch minder loten verkocht. Indien u toch nog een lot wil, kunt u zich nog bij Chris Hooijmans melden. Ook bij Gijs en Riek van Hemert liggen achter de bar nog exemplaren. De trekking en uitslag van de winnende lotnummers zal eind oktober plaats vinden.

Even voorstellen
Sinds afgelopen zomer staat er plots een Alemse in de selectie van DSC; Koen van Kessel. Hij speelde zich meteen in de basis van het eerste en draagt nu wekelijks het blauw/witte tenue van onze club. Voor 'Scoren!' een reden om Koen aan jullie voor te stellen.

Koen, stel je zelf eens voor!
Mijn naam is Koen van Kessel, wordt 14 november 22 jaar en woon in Alem. Ik heb al 3 jaar verkering met mijn vriendin Malou. Momenteel heb ik geen werk, maar heb hiervoor als bouwvakker gewerkt.

Je speelt sinds dit seizoen bij DSC. Bij welke clubs heb je hier voor allemaal gespeeld?
Ik heb 8 jaar in de jeugd van FC Den Bosch gevoetbald. Ongeveer van mijn 10de tot mijn 18de. We speelde altijd in de Eerste Divisie. Alleen in de C1 hebben we een jaar in de Eredivisie gevoetbald. Toen ik 2de jaars A-speler was vonden ze me niet goed genoeg om naar de selectie door te stromen en zo kwam ik bijna Nivo Sparta terecht. Daar ging ik naartoe omdat ik in het begin nog geen rijbewijs had en dit was dichtbij. Nivo speelde op dat moment 1e Klas. Hier heb ik 3 jaar gespeeld; een goed 1e seizoen waarin ik alles speelde en wij via de nacompetitie promoveerde naar de Hoofdklasse. Een minder 2e seizoen, omdat ik onverwachts niet meer aan spelen toekwam. Het 3e seizoen begon ik weer goed, totdat ik de ziekte van pfeiffer kreeg en hierdoor heel dat seizoen niet gevoetbald heb. Aan heb begin van dit seizoen was ik hiervan weer genezen en zo begin ik aan mijn eerste seizoen bij DSC.

Wat is volgens jou de rede dat je het als profvoetballer (nog) niet hebt gered?
Ik denk de absolute wil om er ook echt alles voor over te hebben om profvoetballer te worden. Voor mij is ook het plezier erg belangrijk. Vooral het laatste jaar bij FC Den Bosch had ik moeite om mezelf te motiveren en had ik geen plezier meer om te komen trainen en mezelf te verbeteren. Daarbij kwam ook nog kijken dat destijds Barry Maguire (nu FC Utrecht) het erg goed deed als rechtsback bij FC Den Bosch en de voorkeur kreeg om met de selectie mee te gaan.

Wat waren je eerste indrukken van DSC?
Ik kwam vorig seizoen al wel regelmatig kijken en wist al dat de sfeer erg goed is bij DSC. Ook vond ik ze regelmatig al veel sterker dan de tegenstander dus ik wist ook dat ik bij een goed voetballende ploeg zou komen. Ik kende ook bijna iedereen van de selectie dus alles was eigenlijk heel positief!

Als je DSC vergelijkt met je vorige clubs, wat zijn dan de verschillen?
Bij andere clubs was het altijd zo dat er in het nieuwe seizoen altijd wel 5 of 6 nieuwe spelers bij waren of soms de helft van het team veranderd was. Hier speelt iedereen al een tijdje bij elkaar en bijna iedereen komt ook uit Kerkdriel of omgeving. Hierdoor krijg je automatisch een goede sfeer en zeker als het zo goed gaat in de competitie.

Vorig jaar speelde je nog eerste klas en nu opeens vierde. Hoe ervaar je dit zelf?
Het verschil tussen elke klasse is best groot, dus tussen de 4e en 1e klasse is het verschil ook. Zowel het wedstrijd tempo als in het tactisch gedeelte. In de zaterdag 1e klas waar ik met NIVO inzat was ook nog eens erg fysiek. Erg veel duels en vechtvoetbal. Wij moeten juist vechtvoetbal zien te vermijden en het oplossen door te voetballen.

Heb je een specifieke positie waar jij je bij DSC op wilt richten?
De positie waar ik nu sta bevalt me erg goed. Verdedigende middenvelder dus. Ik heb altijd rechtsback of centraal achterin gestaan dus dit was wel even wennen in het begin.
Soms denk ik nog teveel aan het verdedigende gedeelte terwijl ik misschien wel iets meer kan afwisselen met de andere middenvelders. Zodat ons spel wat onvoorspelbaar wordt. Dit gebeurde in de voorbereiding meer dus dat moet gewoon weer terug komen.

Je staat nu met DSC 1 op de eerste plaats. Wat is volgens jou de kracht van het elftal?
Onze kracht is aanvallen. Zo veel mogelijk vooruit voetballen. We hebben veel bewegelijke en snelle voetballers in ons elftal die ook nog eens een actie kunnen maken. Achterin word alles ook erg goed opgevangen voor als het een keer fout gaat dus mogen we wel wat risico’s nemen en dat doen we dan ook!

Wat wil je gaan bereiken met DSC 1?
Dit jaar gaan we voor het kampioenschap natuurlijk! En als we in de 3e klasse komen, het eerste seizoen proberen te handhaven en vanuit daar proberen om een stabiele 3e klasser te worden.

Bedankt voor je tijd Koen!

In gesprek met...
Al sinds zijn 16e is hij nauw betrokken bij DSC. Momenteel voetbalt hij bij de Veteranen en is hij een zweer gewaardeerd leider van de A2. De redactie van ‘Scoren!’ vond het tijd om (voor zover dat nog nodig was) eens nader met hem kennis te maken. Deze maand is ‘Scoren!’ in gesprek met; Gerard lentjes.

Gerard, voor de mensen die jou nog niet kennen. Zou je je eens voor willen stellen?
Voor degene die me echt nog niet kennen; Gerard Lentjes, geboren en getogen in Kerkdriel, 46 jaar, getrouwd met Gerjo, en vader van Lesley en Nick.
In het dagelijkse leven ondernemer, en trotse eigenaar van een aantal bedrijven waarin we met name nieuwe soorten bloemen en planten maken (veredelen) en het exploiteren van deze kleurrijke producten in de grotere bloemproductiegebieden in de gehele wereld. Erg leuk, en zo zie je nog eens iets van deze aardbol.

Ben je al lang lid van DSC? Hoe ziet jij kleurrijke carrière als voetballer er inmiddels uit?
Ongeveer vanaf mijn 16e voetbal ik bij de senioren, dus alweer 30 jr. In de jeugd heb ik nog gespeeld in de P2 en P3, waar de basis is gelegd voor mijn techniek en daardoor glansrijke voetbalcarrière!!
Ik heb geschitterd in alle elftallen tussen het 4e en het 7e en bijna alleen maar hoogtepunten meegemaakt. In de eerste jaren in het 6e, een hilarisch elftal, waarbij destijds af en toe meer publiek langs de lijn stond dan bij het 1e !! Bij 100 tegendoelpunten kregen we van de keeper en de sponsor een vat bier, dus er viel veel te juichen. De prestaties vielen op en we werden het eerste team met shirtsponsoring binnen DSC !! Het waren lange zondagen in die tijd.

Daarna iets serieuzer gevoetbald onder “den Driek”, waar ook de gezelligheid na de wedstrijd voorop stond. Weer later heb ik enkele prachtige seizoenen meegemaakt in het elftal bij de jongens die bijna allemaal een 20 jaar jonger waren. Mooie jaren! Nu bij de veteranen, het 7e, maar helaas hebben ze nog maar weinig van mijn kunsten kunnen genieten, door verschillende blessures.Aan stoppen denk ik niet, dat moet je altijd doen op het hoogtepunt van je carrière, dus dat moet nog komen, denk ik.

Op welke manieren ben je nog meer betrokken bij de vereniging?
DSC heeft me veel plezier gegeven tot op heden, en ik vind dat je dan ook iets voor de club terug moet doen. Voordat ik jeugdleider ben geworden heb ik enige tijd in het jeugdbestuur gezeten en mede getracht de langere termijn (rode draad) neer te zetten. Nu ben ik alweer 11 jaar jeugdleider. Altijd ook van de lagere jeugdelftallen, nóóit van een selectie-elftal. Daarnaast ben ik voor het tweede jaar A-coördinator, en tracht gezamenlijk met de leiders en de trainers van de A1, A2 en A3 de boel draaiende te houden. De onderlinge verhouding tussen de leiders en trainers van de A is prima, en we communiceren tijdig over de inzet van spelers etc.
Ook neem ik deel in de ‘raad van elf’ over de verplaatsing van de DSC velden, en ben ik samen met Arnold Verbeek en Johan Vissers namens deze club betrokken bij het overleg hieromtrent met onze gemeente. Ik doe dit graag, al kan ik me mateloos ergeren aan de politieke hanengevechten en theaterspelletjes die daar voorgedragen worden. Ik hoop dat we daar als DSC niet de dupe van gaan worden! Ik moet wel een uitzondering hierop maken want de samenwerking met Cock van Zanten van de gemeente loopt overigens perfect! Verder ben ik bijna wekelijks langs de lijn te vinden bij ons vlaggenschip, het 1e.

Je bent nu leider bij de A2. Je leidt al enkele jaren dezelfde groep toch? Heb je in het verleden nog andere elftallen geleidt?

Ja, op dit moment ben ik leider van de A2, de jaren ervoor de lagere B (B3 en B2) en daarvoor de laagste C,D,E, en F teams. Met de D2 en D3 zijn we zelfs kampioen geworden destijds. Ik ben echter altijd alleen leider geweest, geen trainer. Ik ben er op zaterdag bij. Eigenlijk doet mijn compagnon bij de A2 John van Vonderen (John van Gaal) veel meer. Samen met Tom van Hooft traint hij de mannen twee keer per week, is grensrechter, verzorger en regelt het vervoer. Petje af voor wat hij allemaal doet voor het team! Veel van de jongens van de A2 voetballen inderdaad al een tijdje bij elkaar, of zijn er in de loop der tijd bijgekomen

Als je al jaren met dezelfde groep werkt, kan de uitdaging vervagen. Hoe ga jij hier zelf mee om?
De meesten binnen DSC zijn bezig met het 1e, de selectie-elftallen van de jeugd etc. Hier is beleid op gemaakt en is uiteraard heel belangrijk voor DSC. Maar mijn ambitie heeft altijd op een ander niveau gelegen. Ik vind het belangrijk dat er binnen de vereniging DSC een plaats is voor degenen die plezier hebben in voetballen, maar niet gezegend zijn met die ultieme capaciteiten om in een selectie-elftal te voetballen. Jongens die zin hebben om zaterdag en zondag lekker een potje te voetballen, maar meer nog met elkaar veel lol hebben. Mijn uiteindelijke doel wordt eigenlijk nu pas bereikt. Voor het eerst is er een A3 binnen onze vereniging, is er een hele brede A-groep van wel 45 jongens!!! Ik kan me nog herinneren dat niet zolang geleden nauwelijks een A1 op de been gebracht kon worden, en dat een ruime aanvulling vanuit de B jeugd nodig was om een blamage te voorkomen. Er zullen veel tweedejaars jongens doorstromen naar de senioren, wellicht meer dan 25, dus twee elftallen. Het leuke is dat deze grote groep onderling heel erg goed met elkaar kan opschieten. Dit draagt zeker bij aan de kwaliteit, de instelling en de mentaliteit van de totale A-groep! Een genot om te zien dat er op zaterdagmiddag zo’n grote hechte groep in de kantine zit!

Wat voor type leider ben jij?
Een mooie vraag, en tegelijk een moeilijke. Leiderschap hangt wat mij betreft af van de groep, wat er te leiden valt en wat het doel is waar je naar toe wilt. In het bedrijfsleven is dit voor mij anders dan hier bij DSC, zeker ook gezien de bovengenoemde doelstellingen. Bij de F-jes heb ik een ander type leiderschap gebruikt dan nu. Je invloed op de jongens is ook anders in elke leeftijd. In het algemeen kun je de manier van leiding geven typeren als relatiegericht, situationeel en consultatief leiderschap (mooi he!) waarbij afhankelijk van de groep waar je voor staat, het belangrijk is dat iedereen zich gewaardeerd voelt, ze hun mening kunnen geven, elkaar respecteren, en men het daardoor naar de zin heeft. Wel vind ik het belangrijk dat ze weten waar ze moeten staan, en de normale fatsoensregels hanteren. Ik vind dat je midden in de groep moet staan op dit niveau, niet ernaast en zeker niet er boven! Het gaat om hun voetbalplezier!

Hoe kun je de band tussen jou en je spelers het beste verwoorden?
Ik denk dat de spelers van de A2 graag met John en mij op pad gaan. Er is een goede , vriendschappelijke band, met de jongens. Maar ook de jongens uit de andere A-teams willen graag met de A2 meedoen.
Omdat ik altijd met Nick mee ben gegaan in zijn elftal en je zo lang jeugdleider bent geweest, ken je veel van de spelers in deze leeftijdcategorie De meeste ken je al een lange tijd, ook buiten het veld. Vaak ook hebben we de wat ‘moeilijkere’ jongens meegekregen. Ik denk dat die bij ons op de juiste plaats waren.

De jongens moeten volgend seizoen (of het seizoen daarop) allemaal naar de senioren. Wat ga jij dan doen als leider?
Dan vind ik het voorlopig even genoeg. Dit heb ik altijd zo gezegd. Ik pak alle categorieën bij de jeugd en dan stop ik als jeugdleider. Mooi is wel dat ze al gevraagd hebben om ook bij de senioren met hen verder te gaan, maar ik zit al 30 jaar in het weekend bij DSC, dus misschien tijd voor iets anders!

De Moeite Waard
In 'De Moeite Waard' willen we gebeurtenissen behandelen die volgens DSC extra aandacht verdienen. Deze keer willen we de techniektrainerscursus onder de aandacht brengen.

Techniektrainerscursus Cock van Dijk bij DSC!
‘binnenkant kappen’, ‘overstappen van buiten naar binnen’, ‘onder de voet terughalen’, ‘schaar’, ‘buitenkant kappen’ enz. enz. Dit zal binnenkort vaker te horen zijn tijdens de trainingen bij DSC. Cock van Dijk heeft ruim 25 trainers van onze jeugdafdeling 4 dinsdagen flink bijgespijkerd op het gebied van techniektraining. Onder het mom van ‘de trainer is het voorbeeld’ hebben de cursisten 4 sessies van 2 uur techniektraining gevolgd onder de bezielende leiding van één van Neerlands beste Techniektrainers, Cock van Dijk.

Nadat vorig jaar door de KNVB de cursus Pupillentrainer is gegeven aan ons jeugdkader is dit alweer een volgende stap in de opleiding van het jeugdkader bij DSC.
Ondanks dat de trainers wel eens mopperden over de intensiteit van de cursus zijn de reacties enorm positief over deze leerzame cursus.
Wij hopen dit enthousiasme over techniektraining snel terug te zien bij onze trainers en spelers.www.cockvandijk.nl

Ingezonden Column
Zoals bekend is de redactie van 'Scoren!' al enkele maanden opzoek naar een aantal columnisten. Onlangs heeft de eerste columnist zich bij ons gemeld. Deze persoon schrijft zijn columns onder de naam; "Kameraadje". Hierbij de eerste column van deze persoon:

Opmerkelijk !

Zondag 13 september 2009
Na ’s nachts op de bank wakker te zijn geworden , wat overigens wel lekker slaapt,
nog enkele uren naar het juiste bed gegaan. Opgestaan en wat gecomputerd. Op internet gezocht naar het verslag van Roda Boys Bommelerwaard, maar helaas deze niet kunnen vinden. Het vorige seizoen stonden de verslagen al vroeg op internet. Zou het aan de resultaten liggen? Ook van die andere ploeg uit de Bommelerwaard die in de 1e klasse speelt, niks te vinden.

Na dit alles ging ik eens goed voor de tv zitten, want zijn clubje moest die middag om 12.30 uur aftrappen tegen de Kruikenzeikers. In de voorbeschouwing op deze wedstrijd werd er gesproken over de jeugdopleiding van 010 en 020. In het verleden werd vooral de jeugdopleiding van 020 geroemd, maar deze is tegenwoordig voorbij gestoken door de die van 010.

Dan de aftrap van de wedstrijd. Het werd een leuke pot voetbal, niet altijd goed, maar wel spannend. De kameraden trokken aan het langste eind en bleven zo gedeeld koploper.

Met deze 3 punten op zak op de fiets naar het voetbalveld van DSC. Daar zou het 1e elftal spelen tegen RKTVC uit Tiel. Goede hoop op een overwinning, getuige de 0 – 3 winst in de openingswedstrijd. Tegen RKTVC speelt DSC meestal goede en spectaculaire wedstrijden. Bij het voetbalveld aangekomen zag nog steeds een vertrouwd persoon achter de kassa zitten, Rinus Vissers, maar bij de poort bij de verkoop van de lotjes toch 2 nieuwe gezichten. De nieuwe penningmeester stond aan de poort en Hendrik Sars verkocht de lotjes mee. Yoraine van der Kammen, het vertrouwde gezicht de afgelopen jaren bij de verkoop van de lotjes, is ermee gestopt. Namens mij en DSC bedankt voor die jaren.

Bij de poort vroeg de nieuwe penningmeester aan een bezoeker of hij lid was van de DSC. Hij zij daarop volmondig “ja”, maar weet bijna zeker dat hij géén lid is ! Of hij moet dat de afgelopen weken zijn geworden, wat ik zeer in twijfel trek. En dat allemaal voor slechts € 2,00!

De volledige Column van "Kameraadje"  is te bekijken op de website van DSC; www.vvdsc.nl! Wilt u ook graag een column schrijven voor de 'Scoren!' nieuwsbrief? Neem dan snel contact op met de redactie.