Trainingsschema
Standaard Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar overzicht

Januari 2009

Introductie
Hier is ie dan! De eerste officiële 'Scoren! nieuwsbrief' van DSC. Naar aanleiding van een aantal vernieuwingen in de commissie communicatie, is er besloten om ook het clubblad aan te passen. Deze aanpassingen hebben geresulteerd in een (voor DSC) splinternieuw medium; een nieuwsbrief!

De nieuwsbrief zal grotendeels dezelfde onderwerpen als het oorspronkelijke clubblad bevatten. Het grote verschil is dat de nieuwsbrief vaker zal verschijnen en het nieuws compacter zal vormen. Het is de bedoeling dat de nieuwsbrief nauw samenhangt met de website van DSC (we leven immers in 2009).

Voor suggesties, vragen en/of opmerkingen met betrekking tot de nieuwsbrief, kun je een e-mail sturen naar scoren@vvdsc.nl.

Van de bestuurstafel
Net zoals het clubblad, zal het bestuur ook de nieuwsbrief gaan gebruiken om een aantal belangrijke bestuurszaken met jullie te delen. Het woord is aan het bestuur in de rubriek; 'Van de bestuurstafel'.

Begeleiding selectie senioren
2008 eindigde op een minder vrolijke manier met het besluit Jeroen van der Meijden te ontheffen uit zijn functie. Bart de Cocq en Johan Kooijman trokken daarop hun conclusies. Met Ton Schreuder als tijdelijk vervanger en Patrick Visser als zijn leider werden nog een aantal wedstrijden met redelijk resultaat gespeeld.

Nieuwe hoofdtrainer
In de winterstop is Eric Meulendijk als nieuwe hoofdtrainer aangesteld voor de komende 1,5 jaar. Patrick Visser zal hem als leider tot aan het eind van het seizoen blijven assisteren. In de tussentijd zullen we aan de invulling van de positie van leider voor het volgend seizoen werken.

Bestuur
Onverwacht was het vertrek per direct van bestuurslid Adrie van Liempt. Naast de 2 geplande beëindigingen van bestuurstermijnen van Cees Vogel (na 4 jaar) en Arno Verhoeven (na 19 jaar !!) is het bestuur nu nog maar met een 5-mans bezetting! We hopen dat leden zich aanmelden die interesse hebben om de uitdaging als bestuurslid aan te gaan.

Algemene Leden Vergadering (ALV)
Het bestuur heeft op basis van de jarenlange inzet voor DSC, Arno Verhoeven tot Lid van Verdienste benoemd op de algemene ledenvergadering (ALV) van 15 dec jl.
De notulen van de ALV is terug te vinden op de website of u kunt het afhalen in de hoofdbestuurskamer van DSC. In deze notulen kunt u ook lezen dat de consumptieprijzen zijn verhoogd voor bier en wijn tot € 1,25 en dat koffie en thee (€ 0,80) door leden en niet leden betaald dient te worden. Tot slot wordt er voor kledingherstel een budget gevormd van € 2,- per spelend lid. Dit om de gesponsorde kleding op de juiste wijze op orde te houden. Voor verlies van kleding zullen de betreffende elftallen zelf aansprakelijk zijn!

Aantal Leden
Binnenkort kunnen we het heugelijke feit vieren dat DSC de 600-ledengrens overschreden heeft! Op het moment van dit schrijven bevindt het aantal zich al weer ruim boven de 610 leden. We zullen dit gepast vieren.

Jeugd
In ferbruari zal de ERGODIRECT League (4x4competitie voor MiniF) van start gaan. Onze dank gaat uit naar John van Hooft die de tenu’s hiervoor beschikbaar stelde.

Communicatie
Het LCD scherm in ons clubhuis gesponsord door van Wijk Computers en Electrovakman de Rouw biedt DSC de gelegenheid om een vorm van ‘narrow casting’ op poten te zetten. Dank aan de sponsorcommissie voor hun inzet in deze.

De nieuwsbrief die voor u ligt, wordt al door ruim 200 leden per email ontvangen! Als u zich ook op de hoofdpagina van de website aanmeld, krijgt u volgende maand de nieuwsbrief thuisbezorgd, want de frequentie zal maandelijks zijn!


Even voorstellen
Afgelopen zomer was hij daar ineens; Jeroen van Grinsven. Al snel was hij de eerste keeper van de selectie, terwijl niemand hem eigenlijk nog kent. Voor 'Scoren!' een reden om Jeroen aan jullie voor te stellen.

Jeroen, stel je zelf eens voor!

Mijn naam is Jeroen van Grinsven, ik ben 30 jaar en ik woon in Kerkdriel. Ik ben getrouwd met Harriette de Groot en ben pas vader van een zoon (Tieme) geworden. Ik ben werkzaam bij  F. van Lanschot Bankiers N.V. te ’s-Hertogenbosch als Functioneel beheerder/Testcoordinator Hypotheken.

Oke, en wat brengt jou hier bij DSC?
Ik woon inmiddels al 5 jaar in Kerkdriel, voorheen in Sint-Michielsgestel waar ik ook voetbalde. Het heen en weer reizen voor het trainen is mij op gaan breken. Toen is eigenlijk onder het genot van een drankje besloten om te gaan voetballen bij DSC. Ik kende Martijn van Eeuwijk en Niek Nendels al, dat maakte het ook wat makkelijker. Ik heb toen ook vernomen dat de toenmalig 1e keeper stopte door een slepende knieblessure en heb me toen aangemeld.

Dat je gelijk de nummer 1 doelman werd, verbaasde je dat?
Enigszins wel, in het gesprek met de toenmalige trainer Jeroen vd Meijden maakte hij me wel duidelijk dat er kansen lagen om 1e doelman te worden. Door de blessures van Patrick van Herwaarden en Martijn van Wessel heb ik alle wedstrijden in de voorbereiding gekeept en mijn plaats in het 1e verdiend.

Wat waren je eerste indrukken van de club?
Mijn eerste indruk binnen DSC is dat eigenlijk iedereen elkaar wel kent van selectie tot aan de dames en lagere elftallen (een echte club dus). Verder is DSC een grote club met veel jeugd en vrijwilligers die dag in dag uit met DSC bezig zijn.

Waar heb je in het verleden allemaal gevoetbald?
Ik ben begonnen in de jeugd van Gestel waar ik t/m de A gevoetbald heb als rechtsback. Ik heb daarna besloten om in een “vriendenelftal” bij Avanti Schijndel te gaan keepen, dit beviel mij zo goed dat ik weer terug naar Sint-Michielsgestel ben gegaan omdat de keeper van het 2e stopte. Daarna heb ik 5 jaar in de selectie van Sint-Michielsgestel gekeept. Veelal in het 2e elftal waarmee we promoveerden van de 1e klasse naar de Hoofdklasse. En nu dus DSC.

Als je DSC vergelijkt met je vorige club(s), wat zijn dan de verschillen en de overeenkomsten?
Eigenlijk zijn beide clubs vrijwel identiek. Bij DSC voetballen ook alleen jongens uit Kerkdriel. In Sint-Michielsgestel is dit ook het geval. Na de wedstrijden is het ook altijd gezellig in de kantine (zeker bij thuiswedstrijden, bij uitwedstrijden is het wat rustiger als we terugkomen, maar dat is overal wel zo). Verschil en voordeel is dat de kantine dinsdag wel open is en in Gestel niet zodat je na het trainen nog even wat kan drinken. Overeenkomst is ook dat er bij thuis en uit wedstrijden veel publiek is zeker wanneer het goed gaat.

Wat wil je gaan bereiken met DSC 1?
Na een wisselvallige 1e seizoenshelft met goede en slechte wedstrijden staan we op een 4e plaats (ondanks dat we pas 1 uitwedstrijd gewonnen hebben). Het verschil met de eerste 3 is vrij groot en zal moeilijk worden deze nog te achterhalen. We hebben een goede selectie dus laten we hopen dat we onder impulsen van de nieuwe trainer en de supporters er een mooie 2e helft van maken om misschien nog een periode in de wacht te slepen.


Kort Nieuws
Korte winterstop voor selectiespelers
De spelers van de selectie hebben alle een zeer korte winterstop gehad. Op 3 januari verwachtte de kersverse hoofdtrainer Eric Meulendijk iedereen weer op het voetbalveld. De voetbalschoenen konden weer uit de tas, want er moest getraind worden. Na de training is de selectie naar Zaltbommel gereden voor een nadere kennismaking met de trainer. Voor het complete programma van de selectie in Januari, kun je terecht op de website van DSC; www.vvdsc.nl

Najaarskampioenen!
Met trots kunnen wij vertellen dat de jeugd van DSC een drietal najaarskampioenen kenden. De F4, F3 en de E3 mogen zich de gelukkige najaarskampioenen noemen. DSC wil de spelers en begeleiders alsnog van harte feliciteren! We hopen dat we ook minimaal net zo veel voorjaarskampioenen mogen gaan huldigen.

Trainers met een diploma
Vrijdag 12 December hebben alle deelnemers van de cursus Pupillentrainer (F, E en D) het certificaat namens de KNVB ontvangen. Na 8 lange intensieve cursusavonden en het bijbehorende LOGBOEK als huiswerk is het iedereen gelukt de cursus succesvol af te ronden. Voor DSC is dit een belangrijke eerst stap om de Jeugdafdeling naar een hoger niveau te tillen.Voor een uitgebreid overzicht van het laatste nieuws, verwijzen we je door naar de website van DSC; www.vvdsc.nl

Medisch gezien
Centraal punt AED - Brancard - EHBO koffer

Sinds kort is op het sportpark van v.v. DSC een centraal punt gecreëerd waar in geval van een calamiteit de juiste hulpmiddelen beschikbaar zijn voor het verrichten van de eerste hulp.
Dit centrale punt is gesitueerd in de jeugd bestuurskamer op het sportpark van v.v. DSC welke duidelijk wordt aangegeven middels de geplaatste pictogrammen op de gevel.

Een speciale dank gaat uit naar Karel Stoof die ervoor gezorgd heeft dat de bijbehorende logo ’s op de gevel van de jeugdbestuurskamer geplaatst zijn en dat in de jeugdbestuurskamer een centrale plaats is gecreëerd voor zowel de nieuwe brancard, AED en EHBO koffer.

Het mag voor iedereen duidelijk zijn dat de aanwezige hulpmiddelen alleen gebruikt mogen worden voor het verstrekken van de eerste hulp en levensbedreigende situaties.

Een vriendelijk verzoek voor eenieder die gebruik maakt van de aanwezige hulpmiddelen om deze weer op de juiste locatie terug te plaatsen en eventuele tekorten of defecten te melden.


Uit de DSC kweekvijver
In deze rubriek willen we aandacht schenken aan talenten uit de eigen jeugd die naar een BVO (Betaald Voetbal Organisatie) zijn vertrokken. In deze eerste editie geven we het woord aan Mike Griepink. Dit jong talentje vertrok een aantal seizoenen geleden naar FC Den Bosch.

Hallo

Ik ben Mike Griepink en zit nu voor het 3e seizoen bij een BVO (FC Den Bosch). Het 1e jaar zat ik op de talentenschool en na een korte stage mocht ik bij FC Den Bosch blijven. Ik speel nu bij FC Den Bosch D onder12 (D2) wat betekend dat alle spelers van mijn elftal onder de 12 jaar oud zijn. We trainen 3x in de week 1½ uur en spelen op zaterdag competitie. Vaak worden er tussendoor nog oefenwedstrijden ingelast. Vorig jaar hadden we een heel druk seizoen toen hebben we maar liefst 124 wedstrijden gespeeld. Tijdens trainingen en wedstrijden wordt er van ons altijd 100% inzet verwacht, is deze er niet dan kan het zomaar zijn dat je tijdens de wedstrijd niet speelt. Bij FC Den Bosch vinden ze vooral dat je plezier in het voetbal moet hebben maar dicipline vindt men ook heel belangrijk. De oefeningen die we tijdens de trainingen krijgen zijn leuk en afwisselend. We trainen vaak op positie spel, passen en trappen, loopscholing en nog veel meer oefenstof. Ook moeten we vaak oefeningen thuis doen om ervoor te zorgen dat we fit blijven en natuurlijk om blessures te voorkomen. Om de 2 maanden moeten we ook meten en wegen, ze houden onze lengte en gewicht goed in de gaten ivm eventuele blessures. We spelen vaak tegen leeftijdsgenoten van andere BVO’s. Het komt ook regelmatig voor dat we tegen elftallen spelen waar jongens in voetballen die 2 jaar ouder zijn. Meestal zijn dit dan amateurclubs waar we tegen oefenen zodat we mentaal en fysiek sterker worden. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij FC Den Bosch maar weet ook dat het na ieder seizoen afgelopen kan zijn. FC Den Bosch scout namelijk altijd om te kijken of er betere leeftijdsgenootjes zijn. Ook krijgen we 2x in het jaar een evaluatie gesprek waarin punten worden besproken die goed gaan en die minder goed gaan. Voor de mindere punten moet je dan aangeven hoe dat je denkt dit te gaan verbeteren. Daarom is het belangrijk om er ieder seizoen van te genieten en een hoop te leren.

Groetjes Mike