Trainingsschema
Standaard Bekijk schema (pagina 1)

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar het nieuwsarchief

EHBO, EHAK, BLS en AED trainingen

Vorig weekend was er een beangstigend voorval tijdens de wedstrijd Den Dungen JO15- 1 en DSC JO15-1.

v.v. DSC speler Sjoerd van Kessel zakte rennend achter een bal aan in elkaar en verloor het bewustzijn. ‘Wat overkomt hem?’ dachten veel Dungense en Drielse toeschouwers, medespelers en begeleiding. Paniek, veel zorgen en vragen wat nu te doen op dat moment. Gelukkig en in uitstekende samenwerking met Den Dungen is medisch zorg tijdig geregeld.

Met Sjoerd gaat het al weer veel beter, hij bleek een verwaarloosde longontsteking te hebben.

Waarom melden we dit?

In 2009 is er bij v.v. DSC gestart met het opleiden van vrijwilligers op het gebied van EHBO, EHAK, BLS en AED. Aanleiding was de hartstilstand van Roy Muller (toen A-speler) op het hoofdveld bij v.v. DSC. Gelukkig is door spontaan ingrijpen van omstanders en uiteraard de professionele hulp van het ambulancepersoneel de situatie onder controle gebracht en heeft Roy zijn leven kunnen vervolgen.

Wijgergangs Medical schonk ons een AED en Stichting Sociaal Cultureel Fonds Maasdriel doneerde ons opleidingskosten voor het aanbieden van trainingen.

In 2009 startte we voortvarend met 37 deelnemers. Elk jaar worden de vaardigheden in een herhalingstraining geoefend en worden nieuwe ontwikkelingen eigen gemaakt. In 2011 waren we nog met 30 deelnemers, in 2013 met 25 personen, in 2015 met 20 deelnemers en nu in 2017 nog maar met 13 personen die hun vaardigheden bijhouden.

Dit willen we veranderen.

Terwijl de vereniging gegroeid is van toen circa 500 leden naar nu ruim 750 leden ontwikkelen we op dit punt een averechtse en ongewenste beweging.

Daarom publiceren we dit artikel.

We hopen hiermee oud-getrainden weer te motiveren hun vaardigheden weer te gaan trainen, maar zeker ook hopen we nieuwe aanwas te krijgen. Dus als je geïnteresseerd bent: meld je aan op info@vvdsc.nl
De vaardigheden die je leert kun je niet alleen bij v.v. DSC maar overal inzetten.

Ter info.

De herhalingstrainingen zijn in samenwerking met de EHBO vereniging al weer gepland en wel op 26 maart en 9 april, deze keer in het clubhuis van v.v. DSC. Noteer dit vast.